A është diabeti dhe rrepka e mirë për diabetin

Me një nivel të rritur të sheqerit në gjak, dhe kjo është ajo që karakterizon gjendjen e diabetit, rekomandohet të hani pothuajse të gjitha perimet me përjashtim të patateve. Një kulturë e tillë si rrepka përdorej për qëllime mjekësore në lashtësi. Karakteristikat e dobishme të rrepkës përcaktohen nga shumë acide organike që përbëjnë këtë perime. Kripëra minerale, enzima që kontribuojnë shumë në metabolizmin optimal, vitaminat – e gjithë kjo e bën rrepkën një perime që ul sheqerin. Të lashtat rrënjë përmbajnë deri në 6% sheqer. Vajrat esencialë dhe fitoncidet i japin kësaj perime një shije të mprehtë, specifike. Me diabet, përdoren të lashtat rrënjore të rrepkës, si dhe farat e saj. Për të ulur sheqerin në gjak duhet të përdorni lëng të shtrydhur fllad nga rrënjët e këtyre perimeve. Ju gjithashtu mund të përzieni lëng nga rrepkë me mjaltë nga një raport prej 1 me 1. Përdorni tre herë në ditë para ngrënies. Një lugë gjelle preferohet. Ulja e sheqerit nuk do të ndodhë menjëherë, por efekti me siguri do të vijë pas një kohe. Nga rruga, pronat e mjaltit të rrepkës janë gjithashtu të njohura, nga një hektar mund të mblidhen deri në 100 gram. Kjo, nga ana tjetër, nuk ndikon aspak në përdorimin e kësaj kulture për diabetin.

A është e mundur rrepka e gjelbër me diabet mellitus tip 2?

Në rrepkën e gjelbër, së bashku me substancat e tjera, ekziston kolina, e sekretuar nga biliare dhe shumë e rëndësishme për proceset metabolike. Kolina është e përfshirë në normalizimin e gjakut (glukozës) në gjak. Sapo një person sëmuret me diabet, sasia e kolinës zvogëlohet ndjeshëm.

Kolina ndikon në metabolizmin e yndyrës, duke i ndarë ato dhe larguar nga trupi. Për diabetikët, është shumë e rëndësishme të normalizohet pesha. Rrepka e gjelbër për diabetin tip 2 është produkti i parë që duhet të jetë i pranishëm në dietë. Meqenëse diabeti është një sëmundje e shoqëruar me një rritje të sheqerit në gjak, mëlçia e pacientit nuk mund ta shndërrojë plotësisht sheqerin në glikogjen. Kështu që sekretimi i insulinës shqetësohet dhe gjendja e pacientit përkeqësohet. Me një përmbajtje të lartë të glukozës (sheqerit) në gjak, kërkohet të rishikoni të gjithë ushqimin dhe ta pasuroni atë me perime. Vegetabledo perime, e papërpunuar ose në formën e lëngut, është e përshtatshme. Do përbërje shkakton një efekt hipoglikemik. Kultura rrënjë zvogëlon jo vetëm sheqerin në gjak, por edhe kolesterolin e keq dhe ka një efekt antislerotik.

Lexoni artikullin:  Diabeti i fshehtë

Për shkak të përmbajtjes së lartë të jodit, perimet kanë një efekt pozitiv në sistemin endokrin, i cili është shumë i rëndësishëm për diabetin, pasi patologjia shoqërohet me një shkelje të sistemit imunitar dhe endokrin. Një përfitim tjetër i rrepkës së gjelbër është lizozima e substancës, e cila pengon rritjen e kërpudhave dhe baktereve.

Farmacitë edhe një herë dëshirojnë të fitojnë para për diabetikët. Ekziston një ilaç i ndjeshëm modern evropian, por ata heshtin për këtë. Kjo.

Mjekët këshillojnë t’i kushtojnë vëmendje rrepkës së gjelbër, pasi përbërja e saj e pasur e acideve organike, enzimave dhe kripërave minerale ndikon pozitivisht në të gjitha proceset metabolike të brendshme, përfshirë ato që lidhen me lëshimin e insulinës. Rrepka e gjelbër për diabet, nëse nuk ka kundërindikacione nga pankreasi dhe trakti gastrointestinal, duhet të jetë e pranishme në diabetik në ushqim çdo ditë, pavarësisht nga koha e vitit. Kështu që ju mund të stabilizoni gjendjen e pacientit dhe rregulloni glukozën në gjak. Konsumimi ditor i perimeve do t'ju lejojë të mos merrni ilaçe që ulin sheqerin në farmaci.

Ka kolinë në rrepkën e gjelbër. Për çdo person, kjo substancë e sekretuar nga biliare është shumë e rëndësishme. Shtë ky komponent që rregullon nivelin e glukozës në gjak. Në diabet, sasia e kolinës zvogëlohet. Kolina ndikon në metabolizmin e yndyrës. Dhe duke qenë se humbja e peshës është shumë e rëndësishme për sëmundjen, atëherë rrepkë jeshile për diabetin është produkti i parë që duhet të jetë i pranishëm në dietë. Dhe rrepka e papërpunuar në formën e sallatave, dhe lëngu i rrepkës dhe perimeve të ziera, të gjitha ndikojnë në efektin e uljes së sheqerit. Një përfitim tjetër i rrepkës së gjelbër është lizozima e substancës, e cila pengon rritjen e kërpudhave dhe baktereve. Kultura rrënjë zvogëlon jo vetëm sheqerin në gjak, por edhe kolesterolin e keq dhe ka një efekt antislerotik. Për shkak të përmbajtjes së lartë të jodit, ajo ka një efekt pozitiv në sistemin endokrin, i cili është shumë i rëndësishëm për diabetin.

Rrikë për diabetin

Kuaj nuk ka veti më pak shëruese. Përdoret gjithashtu për diabet mellitus 2 dhe madje edhe tip 1. Fakti është se rrikë nuk ka vetëm një shije pikante, por edhe veti ushqyese. Ai përmban përbërës aktiv, vitamina, vajra esencialë. Ky produkt përmban rreth 16% karbohidrate, një sasi të yndyrave të vlefshme, si dhe deri në 3% të substancave të azotit. Dhe për vitaminën C, rrikë nuk është inferiore as ndaj limonit. Këto përbërës janë krijuar për të prodhuar sheqer në rrikë. Gjethet e freskëta të kësaj kulture janë të pasura me karoten. Kështu që, për të ulur sheqerin në gjak, duhet të grini rrikë; përzieni lëngun që rezulton me qumësht ose kefir në një raport prej 1 deri në 10. Përzierja që rezulton duhet të merret katër herë në ditë, një lugë gjelle para ngrënies. Efekti, si rregull, nuk ndodh menjëherë, është e nevojshme të prisni një kohë. Ju gjithashtu mund të përdorni kos në vend të qumështit ose kefirit. Vlen të përmendet se rrikë tradicionale të konservuar, e cila shitet në kavanoza, praktikisht nuk ka veti të dobishme dhe është e kotë ta përdorni atë për diabetin. Prandaj, është e nevojshme të përdorni një produkt të freskët. Në çdo rast, përpara se të futni një produkt të ri në dietën tuaj, çdo diabetik ka nevojë për një konsultë ballë për ballë me mjekun e tij!

Lexoni artikullin:  Whatfarë matet sheqeri në gjak, njësi dhe simbole

Komentet dhe komentet

Kam diabet të tipit 2 – i varur nga insulina. Një mik këshilloi uljen e sheqerit në gjak me DiabeNot. Kam porositur përmes Internetit. Filloi pritja. Unë ndjek një dietë jo të rreptë, fillova të ecja 2-3 kilometra çdo mëngjes. Gjatë dy javëve të fundit, vërej një ulje të qetë të sheqerit në njehsor në mëngjes para mëngjesit nga 9.3 në 7.1, dhe dje madje në 6.1! Vazhdoj kursin parandalues. Unë do të abonoj në lidhje me sukseset.

Margarita Pavlovna, edhe unë jam ulur tani në Diabenot. SD 2. Në të vërtetë nuk kam kohë për një dietë dhe shëtitje, por nuk abuzoj me ëmbëlsirat dhe karbohidratet, mendoj XE, por për shkak të moshës, sheqeri është akoma i lartë. Rezultatet nuk janë aq të mira sa tuajat, por për 7.0 sheqeri nuk del për një javë. Me cilin glukometër matni sheqerin? A ju tregon plazma apo gjak të tërë? Dua të krahasoj rezultatet nga marrja e drogës.

Diabetus Shqipëri