Aktiviteti fizik dhe diabeti

Një faktor lidhet me parandalimin, si dhe kujdesin për diabetin dhe aktivitetin fizik. Padyshim nga rëndësia shoqërore e sëmundjes, një betim diabetik me mbi 346 milion shpirtra u bekua nga shenjtori dhe u lidh me joefikasitet ose Lipsat për insulinën hormonale, Koyto që kontrollon nivoton për Krivnata Zakhar. Insulina lejon glukozën nga qarkullimi i gjakut dhe djathtas në kafaz dhe madje zvarritet për nevoja energjetike, por kjo është më e ulët se normale deri në kufi. Në rast të liposatit në insulinë, ose ndonjë lloj mosveprimi, ce pishivava nivoto në krvnata zakhar, dhe hiperglicemia vazhdon. Me punën tuaj, muskujt përdorni glukozë dhe ulni presionin e gjakut, shijoni disa aktivitete fizike për shkak të zvarritjes për të kontrolluar diabetin, është një regjim i lodhshëm dhe trajtim mjekësor.

Diabeti i llojeve

 • Svarzan e me autoimune poshtëruese në një pllakë në pankreas, insulinë coito.
 • Lipsvastia insulinë ce injekta – tip i varur nga insulina e diabetit
 • Kryqëzoni me dekun dhe të rinjtë e korit
 • Ju nuk mund ta kontrolloni vetë me dietën dhe aktivitetin motorik.
 • Kryqëzuar në një rresht
 • Në lidhje me këtë, efekti në insulinë dhe aftësia e dëmtuar për asimilimin e glukozës nga dëmtimi
 • Zvarritni neisulin dhe ilaçet për trajtim
 • Kryqi ka shumë të ngjarë me moshën e një kori mbi 40 vjeç
 • Mund edhe të jetë një kontrollues, përmes dietës dhe aktivitetit motorik
 • Asnjëherë u përplas me sinqeritet

Aktiviteti fizik dhe parandalimi i diabetit

Shumë hulumtime tregojnë se aktiviteti fizik dhe sporti janë faktor i rëndësishëm për diabetin tip 2. Ai lidhet me faktin se aktiviteti fizik i ndjeshmërisë ndaj trupit të insulinës dhe spomagut për të kontrolluar sasinë e gjakut është ndryshuar. Ekziston vetëm një për shkak të aktivitetit fizik që mbështet teglo të shëndetshëm dhe në mënyrë të papërfillshme në daubët në ditë, por etiketat dhe etiketat mbinormale janë një dhe i njëjti faktor rreziku për zhvillimin e diabetit tip 2. sëmundje kato visoko krvno nalyagan dhe sardozhnesovdy. Shtë vërtetuar se ushtrimet alternative të zhvillimit mbi forcën dhe paqëndrueshmërinë do të kenë një efekt të dobishëm në metabolizmin dhe ulin rrezikun e diabetit tip 2.

Lexoni artikullin:  Kafeja si mjet parandalues ​​i diabetit

Aktiviteti fizik në trajtimin e diabetit

Dosiranat dhe aktiviteti fizik i planifikuar siç duhet luajnë një rol të rëndësishëm në kontrollin e diabetit. Trajtimi për diabetin shoqërohet me një regjim të vetëm që përfshin ruajtjen, ilaçet dhe aktivitetin fizik, duke synuar të përmirësojë cilësinë në stomak në dhimbje dhe të rrezikojë incidencën dhe komplikimet e diabeteve. Bilanci midis këtyre tre komponentëve të e-çelësave për optimizimin e efektivitetit të terapistit për diabetin. Në varësi të gjendjes së përgjithshme të ankthit dhe llojit të diabetit, zgjedhja e llojit dhe intensitetit më të përshtatshëm të aktivitetit fizik, me qëllimin e një nën-varësi për rolin e insulinës.

Efektet pozitive të aktivitetit fizik

 • Aktiviteti fizik çon në djegien e kalorive, ndërsa disa prish për ruajtjen e shëndetshme të tegos dhe malalavan në kolesterol dhe trigliceride në ditë. Tova ul rrezikun për të komplikuar pak sëmundjet Nalyagan dhe zemrën, dhe dikush që sinqerisht e kalon korin me diabet.
 • Ushtroni fizikisht efikasitetin e insulinës, i cili katalizon ndjeshmërinë në qelizë. Për shkak të aktivitetit fizik të të gjithë glukozës nalmalavivot në ditë, kjo gjithashtu mund të kufizohet me ilaçe.
 • Aktiviteti fizik indirekt është i shtrembëruar në miell dhe krakata, koita është një zonë problematike në rastin e koratave me diabet.
 • Ekziston një aktivitet fizik i një stresi të madh, i cili mund të jetë arsyeja për shumën më të lartë të të ardhurave.
 • Nëse kori është i mpirë, përmes ushtrimeve fizike dhe mirëqenies, regjimi është i sigurt, ndoshta edhe diabeti i tipit 2 kontrollohet, pa të, është e nevojshme të zvarriteni me ilaçet.

Aktiviteti fizik dhe diabeti tip 1

Ju lutemi të jeni specifik dhe i domosdoshëm nga injektirani në insulinë në rast të diabetit tip T, aktivitetit fizik të një lecke, dhe e gjithë kjo në rast të një fushe të përshtatshme për presion të ulët të gjakut dhe intensiteti i saj zvogëlohet. Kur temperamenti i rezistencës ndaj presionit të gjakut është mbi 15 mmol / l dhe nën 3,5 mmol / l, jo e gjithë kjo është e mërzitur për ushtrime fizike. Aktiviteti motorik i përshtatshëm Nai për 60-90 minuta. shtegu është nahranvane dhe me fushën e misrit në zaharin e poshtëm ndërmjet 3,5 – 8 mmol / l. Aktiviteti fizik i lëpushës dhe i gjithë varurve është graduale, por me një rritje të aktivitetit ose kohëzgjatjes, mund të merrni një dozë të një sasie shtesë të hidratit të hidratuar. Ekziston rreziku i hipoglikemisë, për shkak të aktivitetit fizik, leckave dhe mbajnë një zachar ose një pije të syzarit, pas një mjeshtërie të tij. Ju lutemi jepni të gjitha ato karakteristika të veçanta për diabetin tip 1, duhet të keni kujdes dhe kujdes, të konsultoheni me mjekun tuaj përpara se të filloni programin për rritjen e aktivitetit fizik.

Lexoni artikullin:  Sophora Karakteristikat medicinale japoneze dhe kundërindikimet, aplikimi

Aktiviteti fizik dhe diabeti tip 2

Shtë vërtetuar se mishi dhe aktiviteti i rrallë fizik i fenders kanë qenë kryesisht nalavan mbi nivoto në zachar parëndësishëm dhe rezistencë në celulitin e insulinës km. Particularlyshtë veçanërisht e këndshme që në diabetin tip 2, aktiviteti fizik është një faktor me rëndësi të madhe në trajtimin e dhe dyshohet për ndërlikim. Ju lutem, shoku Borat, që vuan nga diabeti i tipit 2, sinqerisht keni shumë komplikime dhe vuani nga një teglo e tepruar, aktiviteti fizik i leckës dhe i gjithë dozave është rreptësisht individuale dhe madje paraqitni edhe gjendjen e përgjithshme të shëndetit. Aktivitet i mirë fizik dhe madje një gjurmë helmi, me të gjithë qëllimin për tu varur. Përgatitjet në fshat deri në aktivitet fizik të moderuar, disa madje çdo ditë dhe të planifikuar. Tivi i spamit është për shkak të rëndësisë së metabolizmit dhe paramendimit për shkak të shumë komplikimeve të diabetit.

Pararendësit e zakonshëm për aktivitetin fizik për diabetin

 • Do të zapoch zn gradualisht nga leku në aktivitet fizik të moderuar katohodhen, pluvan ose koloudozen.
 • Rritni gradualisht kohën tuaj të stërvitjes. Po, mund ta mbani nga 5-10 minuta. dhe po rrit kohëzgjatjen e të gjitha den.
 • Zapocnite me stërvitje për zagryanyany. Këto do të ndihmojnë për natovarvane pa probleme në tyaloto
 • Shmangni ushtrimet e energjisë, por keni probleme me tensionin e kuq.
 • Vishni këpucë të rehatshme dhe përmendore churapi, dhe për këtë arsye shmangni kraqat. Kontrolloni gjurmët e krakata si mbi baza të vazhdueshme për trajnime mbi mazol, fërkime dhe plagë.
 • Përpara, plani ditor për aktivitetin fizik hiqet nga ruajtja dhe marrja e ilaçeve.
 • Mbani gjurmët e nivoto në krvnata si zahar predi dhe gjurmoni natovarvana fizike. Vëzhgoni për njohjen e hipoglicemisë dori 1 orë pas trajnimit. Trajnoni veten me fushën në një shtresë të fortë midis 3,5 – 8 mmol / l.
 • Vishni një sis zahar ose fruta të një pije sis zahar, sidoqoftë dhe zvarriteni me hipoglikeminë.
 • Ju këshillojmë me ilaçin tuaj kurues që të merrni të gjitha menjëherë, Kërkoni ndihmë për aktivitetin tuaj dhe formën e duhur për aktivitetin fizik.
Lexoni artikullin:  Si të trajtohet diabeti i tipit 2 me mjetet juridike popullore
Diabetus Shqipëri