Diabeti i tipit 1 – Shkaqet, simptomat dhe trajtimi

Diabeti tip 1 është i sëmurë në mënyrë kronike për ca kohë, tani nuk ka trajtim, dhe një karakter është vazhdimisht i lartë për zachar (glukozë) në ditë.

arsyet

Diabeti tip 1 mund të shfaqet në çdo moshë. Aq sinqerisht diagnostikuesi në të riun, korin apo rininë.

Insulina është një hormon i prodhuar në pankreas nga një qelizë specialiteti e quajtur qeliza beta. Pankreatik e gomar stomak. Insulina është e nevojshme për të gjithë parashikimin e qelizës kvvnata zakhar (glukozë).

Aty, të gjithë ata janë të ruajtur dhe zvarritur larg në detaje për energjinë. Në diabetin tip 1, beta-celiti prodhon pak ose aspak insulinë.

Pa insulinë të mjaftueshme, glukozë dhe natrupva në krvta, në vend që të ushqeheni në celulit. Nuk ka nevojë të jetë në gjendje të zvarritet në legen dhe glukozë për energji dhe në vlerësimin ekstrem të simptomave të diabetit tip 1.

Arsyeja e saktë e shfaqjes së diabeteve të tipit 1 është e panjohur, por rezultati ka të ngjarë nga sëmundja autoimune. Gjendja e Tovoe, në disa raste, nganjëherë sistemi imunitar është sulm i pasaktë dhe tykan i paskrupull i fortë mbi tyaloton.

Në diabetin tip 1, një infeksion ose një ndëshkim djallëzor, tyalotoja është e pasaktë dhe sulmon celulitin pankreatik, insulina induktohet nga koito. Diabeti i tipit 1 mund të tradhtohet në familje nga një brez në tjetrin ose tjetrin.

simptomat

Visokata krvna zakhar se manifestohet përmes simptomatologjisë tjetër:

Ndjenjë për etjen e fortë
– Ndjenjë për qetësi
– Ndjenjat kur bërtisni koha prezel tseloto
– vizion i paqartë
– Njerëzit Uschane nga ishulli i Krakat
– Zagubata në taglo pa po
– Urinirane sinqerisht nga normalja

Për shumë kor, kjo është një seri paralajmërimesh, simptomat mund të jenë po, ju mund të merrni njohje për diabetin tip 1, por është shumë e rastit, dhe ju keni shumë probleme (ketoacidoza e diabetit):

– Dalboko, pjestarë të nderuar
– Lëkura e thatë dhe goja
– Zakervyavane në fytyrë
– Duh me frutin e mirizmit
– Gaden ose povrashchane; pamundësia për të kapur rrjedhën
– Bolts në stomak

Lexoni artikullin:  Diabeti i tipit 1 dhe jo ndërlikimet

Niska krvna zahar

Niska krvna zakhar (hipoglikemia) mund të zhvillohet në pacientët me diabet, koito të marrë insulinë.

Simptoma nga e kaltra shfaqet, dikur nivoto në kvvnata zakhar te njeriu podn nën 70 mg / dl.

Kushtojini vëmendje:

– Dhimbje koke
– Gëzohem
– Nervozizëm
– Veprim i përshpejtuar kardiak (sarcebiene)
– Zamayvane
– Jashtë favorit
– dobësi

Trajtim

Diabeti tip 1 mund të jetë më i rrezikshëm, dhe simptoma mund dhe mund të jetë e rrezikshme. Horata, Koito Toku-sho u rrahën nga diagnostifikimi, dhe mund të imponojnë dhe të qëndrojnë në spital.

Sidoqoftë, ata u diagnostikuan me diabet tip 1, mund ta vendosni dhe të vazhdoni çdo javë, derisa të merrni një kontroll mbi nivelin e zakharit.

Drejtimi tani drejtohet drejt rezultatit të sondazhit për gjakun dhe urinën. Ilaçi juaj merret gjithashtu nën kontrollin e regjimit në ruajtje dhe injeksion të insulinës.

Sipas parimit, mund të zgjasni disa javë përpara se të merrni sinkronizim të mirë midis dozës tuaj të insulinës dhe mënyrës tuaj të ruajtur dhe aktivitetit.

Diabeti shpesh është nën kontroll, i ndjekur nga një vizitë e vogël vijuese me një ilaç. Nëse po vizitoni shtëpinë tuaj për një kohë të gjatë, mund të bëni kujdes për problemet afatgjata të diabetit dhe të jetoni në stomak plotësisht normal.

Vie ste nai-vyazhniyat lopatë, lecka koyto dhe kontrolluesit krvnata zahar. Ju, po ju e dini, duhet të bazoni këshillat tuaja për menaxhimin e diabetit në:

– Si po, ne e njohim dhe si po reagirama në rast të simptomave të fillimit të presionit të kuq të gjakut (hipoglikemia)
– Si mund ta njohim dhe reagirama në lobin e përkohshëm të trurit (hiperglicemia)
– Si po planirameto si
– Si e marrim sasinë e duhur të insulinës?
– Si po nga krvnata zahar dhe urinoni
– Si e akordoni insulinën balancuese
– Si mund të festosh në ditë kur nuk ndjehesh mirë në Koito?
– Ku blini insulinë dhe si e mbani atë

Lexoni artikullin:  Simptomat dhe shenjat kryesore të diabetit tek gratë

Insulint

Tosi Hormon Nizawa krovnata zakhar, e cila jep mundësinë e glukozës dhe kryvoobrazhenie të vjella dhe në kafaz. Të gjithë fëmijët me diabet tip 1, lecka dhe insulinë të gjitha den.

Insulina është një leckë leshi dhe një injeksion nën lëkurë me ndihmën e një shiringë, një shkruese insuline ose një pompë insuline. Ju as nuk mund të merrni presstat, mbrojtja e kiselinat në stomaha është shkatërrim i insulinës.

Insulina mund të dallohet nga nevoja për veprim dhe veprim për sa kohë që është e vlefshme. Ju vendosni të zgjidhni llojin e insulinës për ju dhe, për më tepër, të paktën për një ose dy ditë.

Një lloj insuline mund të përdoret për të përzier vetëm një herë në një injeksion të vetëm, sepse po ju do të merrni kontroll nai-dobr në shtratin e zakhar. Speciet e tjera të insulinës nuk janë të lëkundshme dhe ato përzihen. Mbështet dhe imato nevojën për insulinë nga 1 deri në 4 ditë në ditë.

Ju mund të mësoni ilaçin se si të hartoni injeksione në insulinë. Në radhë të parë, injeksionet ndaj fëmijës mund të dorëzohen nga prindi ose miku është rritur. Mosha tjetër 14-vjeçare shënohet nga një dekë mogat dhe një rrokje e vetë injeksioneve insulinë.

Horata me diabet, ragweed, dhe po e di se sa sasi e corgira është në insulinë në rastet e mëposhtme:

– Kogato sportuvat
– Kogato sa Bolonja
– Shumë helm pak a shumë sesa kalori dhe kalori
– Kogato Patuvat

Dieta dhe stërvitja

Përmes Testvan në Nivat në Krivnata Zakhar, Horat me diabet tip 1, do të mësoni se si të kurseni dhe veproni derisa Povishavan ose Nizavan në Nivata në Krivnata Zakhar Nai-shumë.

Ndihmojini ata dhe ndihmojnë në korrigjimin e insulinës dozë kur konsumojnë për lloje të ndryshme të ruajtjes ose kur ushtroni forma të ndryshme mbi aktivitetin fizik dhe parandaloni një rrezik të lartë ose të ulët të krovnata zakhar.

Lexoni artikullin:  Agjërimi me diabet tip 2 të mirat dhe të këqijat

Përsëritni ushtrimet e ndihmës dhe kontrolluesin e sasisë për zhar në krvta. Kjo do të thotë, ndihmë, dhe që digjon kalori shtesë dhe daubë për postiganë dhe nënshtresa në teglo të duhur.

Ju flisni me mjekun tuaj para se të mbyllni programin me ushtrime fizike. Horata me diabet tip 1 është një lëpushkë dhe një masë e veçantë e kohës e marrë, së bashku me kohën dhe një gjurmë të aktivitetit fizik ose ushtrimeve.

Kontrollimi i nivotos në një zakhar të parëndësishëm dhe regjistrimi i tij në rezultat ka më shumë të ngjarë të përfaqësojë se sa mirë e menaxhoni diabetin tuaj dhe sa kontrolloni. Ju flisni me ilaçet tuaja për shokun Kolko me ndershmëri, por kontrollojeni.

Diabetus Shqipëri