Diabeti mellitus dhe thembrat – çarje, dhimbje

Një sëmundje e tillë si diabeti është e rrezikshme për pasojat e saj të mundshme, procesi i komplikimeve të të cilit mund të jetë i pakthyeshëm. Në shumicën e rasteve, ata mund të përparojnë në mënyrë të konsiderueshme, duke rritur kështu rrezikun e sëmundjeve të rrezikshme që çojnë në paaftësi dhe vdekje.

Ndër shumë ndërlikime karakteristike të kësaj sëmundje, manifestimet më të zakonshme janë sëmundjet e lëkurës: thatësia dhe kruajtja e lëkurës, pigmentimi, osteoporoza, dëmtimi i sistemit muskulor, sëmundje të ndryshme të zgavrës me gojë dhe shumë të tjera. Neuropatia gjithashtu nuk i përket komplikimeve jo më pak të zakonshme. Për këtë sëmundje, diabeti karakterizohet nga dhimbje të forta në zonën e thembra, e cila në fazën e parë nga shumë pacientë perceptohet si shqetësim i zakonshëm, duke i mashtruar ato. Në fakt, dhimbje të tilla lindin me komplikime serioze të diabetit mellitus dhe kërkojnë kontakt të menjëhershëm me një endokrinolog.

Dhimbje në thembra diabetike

Për njerëzit me diabet, një shkelje e qarkullimit të gjakut në ekstremitetet e poshtme është karakteristike, si rezultat i së cilës rritet ndjeshmëria ndaj infeksioneve të kërpudhave dhe baktereve. Këmba në vetvete mund të përballojë ngarkesa të jashtëzakonshme kur ecni dhe vraponi, megjithatë, është kalkanusi nëpër të cilin kalojnë enët e gjakut që është shumë e ndjeshme dhe e ndjeshme ndaj dëmtimeve të ndryshme. Kompleksiteti i trajtimit të kësaj sëmundje qëndron në faktin se dëmtimi nervor, karakteristik i neuropatisë, ul ndjeshmërinë ndaj dhimbjes, duke mos lejuar zbulimin e plagëve dhe çarjeve në lëkurë në fazën fillestare. Kërcitjet mund të shqetësojnë gjatë natës, lëkura bëhet e thatë, gjë që çon në lëkundje. Mpirje periodike dhe ndjesi shpimi gjilpërash të ekstremiteteve të poshtme janë gjithashtu karakteristike. Më shpesh, këmba e një pacienti diabetik duket e shëndetshme, por dhembjet e të shtënave në thembra shqetësojnë pacientin.

Crarje në thembra të diabetit dhe trajtimit

Farmacitë edhe një herë dëshirojnë të fitojnë para për diabetikët. Ekziston një ilaç i ndjeshëm modern evropian, por ata heshtin për këtë. Kjo.

Lexoni artikullin:  Farë është diabeti tip 2

Crarjet në thembra mund të tregojnë një shqetësim serioz metabolik në trup, karakteristikë e diabetit. Simptoma të tilla si lëkura e thatë, callus, peeling dhe kruajtje e lëkurës mund të ndodhin në çdo person. Por në njerëzit me diabet, manifestime të tilla mund të çojnë në një sëmundje të tillë si një këmbë diabetike, e cila shpesh çon në amputim. Prandaj, trajtimi në kohë te mjeku dhe trajtimi janë shumë të rëndësishëm.

E ashtuquajtura "tortë shëruese", e cila përgatitet si më poshtë, ndihmon shumë mirë me thembrat e plasaritura në diabet mellitus.

Shtë e nevojshme të përzieni sasi të barabarta me lëng qepë, aloe, të shtoni të njëjtën sasi vaj peshku dhe miell. Torta e përgatitur duhet të aplikohet gjatë natës në thembra, duke vendosur një shputë mbi të. Në mëngjes, duke hequr përzierjen shëruese, është e nevojshme të fshini thembra me një zierje të lëvores së lisit, të lejoni të thahen dhe yndyrat me një krem ​​ushqyes.

Në përgjithësi, pacientët me diabet me simptoma të tilla duhet të ndjekin një dietë të rekomanduar nga një mjek. Shtë gjithashtu e nevojshme të kontrollohet niveli i glukozës në gjak, duke iu përmbajtur gamës së kërkuar.

Vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet higjenës. Në veçanti, duhet t’i lani këmbët çdo ditë në ujë të ngrohtë me sapun që nuk përmban alkali, dhe sigurohuni që t’i thani plotësisht këmbët tuaja, veçanërisht midis gishtërinjëve.

Zgjedhja e këpucëve gjithashtu duhet të afrohet: vishni vetëm këpucë të rehatshme që shiten në dyqane speciale për njerëzit me patologji të këmbëve. Veshja e pantofla pa prapavijë nuk rekomandohet, pavarësisht nga komoditeti i tyre. Spërkatja e vetme kur ecni rrit ngarkesën në thembra, gjë që kontribuon në trashjen e lëkurës dhe formimin e çarjeve dhe sëmundjeve të tjera të këmbëve.

Komentet dhe komentet

Kam diabet të tipit 2 – i varur nga insulina. Një mik këshilloi uljen e sheqerit në gjak me DiabeNot. Kam porositur përmes Internetit. Filloi pritja. Unë ndjek një dietë jo të rreptë, fillova të ecja 2-3 kilometra çdo mëngjes. Gjatë dy javëve të fundit, vërej një ulje të qetë të sheqerit në njehsor në mëngjes para mëngjesit nga 9.3 në 7.1, dhe dje madje në 6.1! Vazhdoj kursin parandalues. Unë do të abonoj në lidhje me sukseset.

Lexoni artikullin:  Parandalimi gjithëpërfshirës i diabetit

Margarita Pavlovna, edhe unë jam ulur tani në Diabenot. SD 2. Në të vërtetë nuk kam kohë për një dietë dhe shëtitje, por nuk abuzoj me ëmbëlsirat dhe karbohidratet, mendoj XE, por për shkak të moshës, sheqeri është akoma i lartë. Rezultatet nuk janë aq të mira sa tuajat, por për 7.0 sheqeri nuk del për një javë. Me cilin glukometër matni sheqerin? A ju tregon plazma apo gjak të tërë? Dua të krahasoj rezultatet nga marrja e drogës.

Kjo ka të ngjarë të mos jetë një këshillë, por një kërkesë për ndihmë. Një çarje gjakderdhje u shfaq në thembra time. Unë kam diabet tip XNUMX. Do të doja një shpjegim më të hollësishëm të përgatitjes së ëmbëlsirave terapeutike, siç janë proporcionet e përbërësve.

Diabetus Shqipëri