Ndihmon sobimi kundër diabetit

Shumica e njerëzve, duke luftuar me patologji të pakthyeshme, patjetër do të përpiqen të shërohen veten me ndihmën e trajtimit alternative. Diabeti nuk është përjashtim nga lista e sëmundjeve të tilla.

Fryma e lëkundjes kundër diabetit është e popullarizuar në internet. Numri i shikimeve po rritet çdo ditë dhe së shpejti do të arrijë në gjysmë milioni.

Vetë-trajtimi i diabetit është rreptësisht i papranueshëm

A është efektiv trajtimi i frymëmarrjes me diabet? Video A e kuron sobingën diabetin pa ilaçe?

Terapi moderne për llojet kryesore të diabetit

Diabeti mellitus (DM) është një grup i patologjive kronike endokrine për shkak të arsyeve të ndryshme që çojnë në një tepricë të sheqerit në gjak. Të gjithë ata trajtohen ndryshe, por qëllimi është i njëjtë – të ulet glukoza.

Këshilli. Para se të shikoni Sobbing, një kurë për diabetin pa ilaçe në video, duhet të kuptoni mekanizmat e zhvillimit dhe trajtimit të llojeve të ndryshme të diabetit.

Trajtimi i diabetit I

Transporti i glukozës në qelizat indore sigurohet nga një hormon special i prodhuar nga qelizat beta të pankreasit – insulinë. Në diabet mellitus I, qelizat beta sulmohen nga autoantitrupat dhe vdesin, dhe ato që ekzistojnë nuk prodhojnë fare insulinë ose nuk e sintetizojnë atë në sasi të vogla.

Prandaj, trajtimi i diabetit I është i paqartë:

 • injeksione të insulinës;
 • Ushtron terapi;
 • monitorimi i gjendjes së gjëndrës tiroide dhe gjëndrave mbiveshkore.

Warning! Në diabet mellitus, një refuzim i injeksioneve të insulinës ose një llogaritje e gabuar e dozës së tyre do të shkaktojë domosdoshmërisht një gjendje kome hiperglicemike, e cila mund të jetë fatale.

Trajtimi i diabetit II

Diabeti i këtij lloji shkaktohet jo nga një shkelje e prodhimit të insulinës, por nga fakti që qelizat e indeve ndalojnë reagimin ndaj tij. Prandaj, glukoza e tepërt grumbullohet në gjak. Kjo gjendje quhet rezistencë ndaj insulinës.

Regjimi i trajtimit varet nga niveli i glukozës në gjak, "përvoja" e sëmundjes dhe gjendja e diabetikëve:

 • Pas një diete të ulët karboni.
 • Pajtueshmëria me dietën dhe terapinë e ushtrimeve.
 • Dieta, terapia e ushtrimeve dhe trajtimi i ilaçeve.
 • Trajtimi simptomatik i parasë ose parandalimi i komplikimeve tipike të mundshme të një sëmundje diabetike:
  1. presioni i lartë i gjakut, ishemia e muskujve të zemrës, sulmi në zemër;
  2. ulur shikimin;
  3. funksion i veshkës i dëmtuar;
  4. zhvishem dhe thatësi e lëkurës, kruajtje të lëkurës;
  5. ngërçe muskulore në gjymtyrët.

E rëndësishme! Në mënyrë që diabeti mellitus II të mos zhvillohet në diabetin I, gjatë periudhave akute të sëmundjeve infektive, diabetikët e tipit XNUMX duhet të injektojnë insulinë.

Ushtrime të frymëmarrjes me diabet

Gjimnastika e frymëmarrjes është një pjesë integrale e ushtrimeve të fizioterapisë. Sidoqoftë, trajtimi i diabetit me frymëmarrje nuk është i përfshirë në trajtimin e kësaj patologjie.

Lexoni artikullin:  Karakteristikat e trajtimit të tërshërës, kundërindikacionet, si të krijoj

Ushtrimet e frymëmarrjes nuk sjellin efektin e duhur terapeutik:

 • mos stimuloni prodhimin e insulinës;
 • nuk ndikojnë në prodhimin e autoantitrupave që shkatërrojnë qelizat beta;
 • ato nuk japin ngarkesë të duhur fizike në muskulin e zemrës, si dhe në grupe të mëdha të muskujve, gjatë së cilave rritet përdorimi i glukozës dhe digjen qelizat e yndyrës.

Sidoqoftë, ushtrimet e frymëmarrjes mund të bëhen për të parandaluar ose trajtuar sëmundje të tjera ekzistuese në një diabetik, për shembull, me astmë, gjatë ftohjes, gjatë pushimit të zgjatur, të rreptë të shtratit (për parandalimin e pneumonisë dhe konstipacionit), për të zvogëluar presionin e gjakut.

Gjimnastika e zakonshme e frymëmarrjes Strelnikova dhe Buteyko, të cilat janë popullarizuar në rrjet si metoda për trajtimin e diabetit, mjerisht, nuk janë gjithashtu domethënës në trajtimin e kësaj sëmundje. E para u shpik për të shprehur vokalistët, por ajo është dëshmuar vetë në trajtimin e sëmundjeve pulmonare. E dyta është krijuar për të rritur kapacitetin pulmonar në astmatikë.

Digresion në temë. Ku të pushoni me diabetin?

Kur planifikoni një pushim, zgjidhni një zonë me një klimë të përshtatshme për ju, ku do të jetë e mundur të vazhdoni të ndiqni një dietë me karburant të ulët, dhe aktiviteti fizik nuk do të jetë i ndryshëm nga ai i zakonshëm. Kushtojini vëmendje të veçantë disponueshmërisë së kujdesit profesional mjekësor urgjent. Zgjedhja më e mirë është një pushim në sanatoriume të specializuara.

Sistemi i Shërimit të Diabetit Vilunas

Për një shërim të plotë, jo vetëm pankreasi, por edhe organet e tjera të brendshme, sipas autorit të sistemit, duhet të respektohet për një muaj … A është gjetur një ilaç?

Le të bëjmë një përmbledhje të shkurtër të sistemit për shërimin e diabetit dhe sëmundjeve të tjera pa përdorimin e ilaçeve dhe dietave, versionet e të cilave mund të shihen në YouTube dhe burime të tjera – Frymë lëkundëse kundër diabetit Vilunas Yu. G.

Hapi i parë – Bëni frymë drejt

Postulatet Yu.G. VilunasKomente të mjekëve
Metodat për trajtimin e sëmundjes diabetike që përdoren sot janë të pasakta, sepse nuk marrin parasysh që diabetikët nuk marrin frymë siç duhet, dhe për këtë arsye organet e tyre nuk marrin oksigjen dhe ushqim.Nuk ka frymëmarrje të drejtë ose të gabuar, dhe organet e brendshme marrin oksigjen dhe lëndë ushqyese me gjak në çdo rast.
Në mënyrë që të rivendosin funksionet e pankreasit, në veçanti qelizat beta, diabetikët duhet të marrin frymë të saktë përmes sistemit të frymëmarrjes gjithëpërfshirëse universale, atëherë vetë qelizat beta fillojnë të prodhojnë insulinë.Asnjë nga ushtrimet e frymëmarrjes nuk ndikon në qelizat beta.
Qasja në organet e sëmura të oksigjenit dhe ushqimit përmes frymëmarrjes universale do ta mbajë sheqerin në gjak normal, dhe do të shërojë qelizat e pankreasit dhe beta.Edhe nëse gjaku është i tepërt me oksigjen, sheqeri nga gjaku nuk do të zhduket, pankreasi nuk do të shërohet, dhe qelizat beta do të sulmohen akoma nga autantitrupat.
Fryma e lëkundur që shpiku për diabet mellitus kryhet si më poshtë. Jerky-shkurtër (0,5-1 sek) thith (gojë hapur) dhe nxjerr me zërin "ha" (përmes gojës), dhe pastaj mbaj frymën tuaj për 3 akuza (goja të mbyllura) – 10 sekonda. Ju duhet të merrni frymë sipas skemës: gjatë ditës, 15 herë në orë, në minutën e 30, 45 dhe 60, dhe në minutën e 3-të ju duhet të përsërisni 30 cikle frymëmarrjeje me radhë, të cilat do të zgjasin 1 sekonda. Totali në orë për një frymë të këndshme universale do të shpenzohet XNUMX minutëSë pari, 1 + 1 + 3 10.

Së dyti, teknika e mbajtjes së frymës – Kumbhaki, u shpik mijëra vjet më parë nga yogis indiane. Reallyshtë me të vërtetë i aftë për të përmirësuar frymëmarrjen "e brendshme" të indeve për shkak të një rritje të përmbajtjes së CO dhe një rritje të mëvonshme të përqendrimit të oksigjenit. Sidoqoftë, në mënyrë që ky proces të fillojë, është e nevojshme të mbani frymën tuaj për 4 sekonda, të paktën 40 sekonda, dhe për këtë ju duhet të praktikoni mbajtjen e frymës sipas një teknike të veçantë.

Hapi i dytë – heqja dorë nga dieta

Deklaratat e autoritKundërshtimet e mjekëve
Nëse një diabetik nuk merr frymë si duhet dhe është në dietë, atëherë organet e tij kanë mbetur pa oksigjen dhe substancat e nevojshme, dhe pas një vakt të varfër, ushqimi mbetet në gjak, duke e tepruar atë.

Mungesa e ushqyerjes në organe çon në zhvillimin, të panjohur për mjekët, të "urisë fiziologjike".Shprehja "pas një vakt të varfër, ushqimi mbetet në gjak, duke e ngopur atë" e lamë pa koment. Ky është niveli i marrëzisë së plotë.

Sa i përket "urisë fiziologjike" të hapur – autori nuk dha një përcaktim të qartë të procesit që ai zbuloi.Përveç trajtimit me frymëmarrje të lëkundshme, duhet të hiqni dorë nga dieta dhe të kaloni në një “dietë të shëndetshme”. Filloni të hani ushqime të ndaluara nga diabeti.Një dietë me karb të ulët kufizon marrjen e ushqimeve që përmbajnë karbohidrate, duke ulur kështu nivelin e glukozës në gjak paraprakisht pas ngrënies. Refuzimi i një diete është në kundërshtim me qëllimin kryesor të trajtimit.Refuzoni çdo, veçanërisht nga një dietë e ngurtë, ajo vret qelizat beta. Për më tepër, për diabetikët, për të kuruar patologjinë, niveli i sheqerit në gjak dhe "norma e ushqimit" duhet të jenë 2-3 herë më të larta se sa tek njerëzit e shëndetshëm. Norma e lejueshme e sheqerit në gjak është 15 mmol / l.Qelizat bateri vriten jo nga një dietë, por nga autantitrupat. Norma e propozuar prej 15 mmol / L përshpejton zhvillimin e pasojave tipike të diabetit dhe çon në dëmtimin e organeve të tjera endokrine.

Hapi i tretë – "Vetë-Masazh impulsiv" dhe "Pushim Natën Natyrore"

Citate nga videoKomente të endokrinologut
Një kusht i domosdoshëm për shërimin është që të lëkundni frymën tuaj dhe të refuzoni ushqimin mjekësor, ju duhet të lidhni praktikën e vazhdueshme që unë shpikova "vetë-masazh impulsiv". Nëse befas diku i krehur, atëherë gërvishtni. Kruarja e kruajtjes së lëkurës do të fillojë ushqimin në organet e sëmura dhe do t'i shërojë ato, dhe përdorimi i ilaçeve speciale vetëm përkeqëson gjendjen e pacientit.Nëse ka një dëshirë për të gërvishtur, atëherë zakonisht një person e bën këtë. Përjashtim janë rastet kur kjo nuk lejohet nga etiketimet e vendosura. Pastrimi i kruajtjes intensive të lëkurës me neuropati diabetike nuk do të ndihmojë. Për më tepër, manipulimet sipërfaqësore në lëkurë nuk janë në gjendje të "nxisin ushqimin" në organet e brendshme.
Një pushim natyral i natës me një frymë të lëkundur dhe vetë-masazh pulsesh do të lehtësojë pagjumësinë dhe kurimin e diabetit. Për një pushim të plotë të natës, ju duhet të hani plotësisht (pa kufizime) në mbrëmje para se të shkoni në shtrat.Ushqimi para gjumit është i dëmshëm edhe për njerëzit e shëndetshëm. Trakti gastrointestinal dhe organet ndihmuese të tretjes gjatë gjumit duhet të pushojnë, dhe jo të tretin ushqimin, por i gjithë trupi nuk duhet të vuajë nga një mbinxehje e gjakut me glukozë.

Hapi i katërt – Refuzimi i drogave

Hapi i fundit në sistemin e shërimit është një refuzim i plotë, fazë pas fazës, brenda një muaji, i zëvendësuesve të sheqerit, ilaçeve për uljen e sheqerit dhe injeksione insulinë. Një propozim i tillë nuk qëndron në kritika, dhe për diabetikët e varur nga insulina është fatale.

Përmbledhje

Teknika e propozuar e frymëmarrjes e kthjellimit nuk është në gjendje të ushtrojë ndonjë efekt terapeutik në trup. Duhet mbajtur mend se edhe një përqendrim i rritur i oksigjenit në gjak, i cili mund të arrihet duke përdorur praktika të tjera të frymëmarrjes, nuk do të ketë një efekt të dëmshëm në autoantitrupat që shkatërrojnë qelizat beta, nuk do të rrisin prodhimin e insulinës dhe nuk do të rivendosin ndjeshmërinë e qelizave të indeve ndaj tij.

Teknika e "vetë-masazhit impuls" është gjithashtu absurde, siç është propozimi për të ngrënë pa kufizime, veçanërisht para gjumit, dhe refuzimi i injeksioneve të insulinës do të shkaktojë domosdoshmërisht një gjendje kome hiperglicemike, hipososmolare ose hiperlaktacidemike.

Fryma e lëkundur në videon e diabeteve është një dredhi për marketing që synon të rrisë shitjet e librave të botuar, si dhe të përfitojë financiarisht nga numri i shikimeve në YouTube.

Diabetus Shqipëri