Shkaqet e sëmundjes; tipare të këqija të karakterit

Të gjitha sëmundjet njerëzore lindin për shkak të tipareve të këqija të karakterit, qëndrimit të pahijshëm ndaj jetës dhe kushteve negative që lidhen me këtë. Me fjalë të tjera, çdo sëmundje fillon në nivelin e mendjes (duke u shfaqur në formën e një ose një tipari tjetër të karakterit ose gjendjes), dhe pastaj, ndërsa zhvillohet, ajo reflektohet në trupin fizik në përputhje me rrethanat. Kjo pasi trupi dhe mendja kanë një lidhje të ngushtë dhe gjithçka që ndodh në nivelin e mendjes, psikikës, reflektohet domosdoshmërisht në nivelin e trupit.

Nëse karakteri i një personi përkeqësohet mjaftueshëm, trupi nuk i reziston një ngarkese të tillë negative, kështu që sëmundjet fillojnë të zhvillohen.

Duke parë listën e sëmundjeve dhe shkaqet e tyre më poshtë, mund të vërejmë ngjashmërinë midis tiparit të karakterit të keq dhe sëmundjeve që ai shkakton, dhe më pas gjithçka bëhet e qartë.

Në këtë listë menjëherë vjen shkaku, dhe pastaj pasojat, domethënë sëmundja tek e cila ajo çon.

Lista e shkaqeve psikologjike të sëmundjes

Lakmia – shkakton buliminë, procese akute në trup, kancer
Antagonizmi – është shkaku i proceseve inflamatore, migrene, diabeti
Apatia – çon në humbjen e oreksit, gastritin atrofik, amenorrea, uljen e presionit të gjakut dhe diabetin
Agresiviteti – ndihmon në rritjen e presionit të gjakut, shkakton lythat dhe ulcerat peptike
Shija e keqe – shkakton shqetësime të tretjes, mund të shkaktojë bulimia
Shpresë – shkakton sëmundje të tilla si pneumonia, alkoolizmi, dhe gjithashtu çon në një ulje të imunitetit
Paparësia është shkaku i infeksioneve kronike dhe sëmundjeve kronike.
Marrëzia – shkakton lëndime, aksidente dhe çon në epilepsi
Neveria – është shkaku i sëmundjeve të tilla si reumatizmi, lythat, dhimbjet e fytit
Indiferenca – amenorrhea, memorie e dobët, hipotension
Qëllimi – puçrrat, amenorreja, ulja e imunitetit dhe presioni i ulët i gjakut
Mosbesimi është shkaku i presionit të ulët të gjakut dhe mosfunksionimit të organeve
Ankthi – shkakton sëmundje të zemrës, çrregullime të gjumit dhe sëmundje të lëkurës
Hipersensitiviteti – çon në alergji, migrene dhe sëmundje të lëkurës.
Zemërimi është shkaku i hepatitit, pagjumësisë, bulimisë, gastritit me aciditet të lartë dhe proceseve akute në trup.
Trashësia – shkakton infeksione virale, hemorroide, kolecistit, gastrit eroziv, bronkit dhe një rritje në funksionin e tiroides
Depresioni – mund të çojë në pneumoni dhe tuberkuloz. (shiko produktet për depresion)
Lakmia – çon në trashje, pagjumësi, kolecistit, sëmundje kronike, hepatit, puçrra
Mizoria është shkaku i astmës, bronkitit, kancerit, epilepsisë, sëmundjeve të kërpudhave, impotencës, gastritit, amenorresë, anemisë, është gjithashtu shkaku i dëmtimeve të ndryshme
Zilia – shkakton sëmundje autoimune, pagjumësi, sëmundje të zemrës, onkologji dhe sëmundje të ndryshme mendore
Mbyllja – çon në sëmundje të veshkave dhe gjëndrave mbiveshkore, skizofreni, presion të lartë të gjakut
Verifikimi është shkaku i sëmundjeve të fytit dhe laringut, aciditetit dhe pagjumësisë
Shija e çuditshme – është shkaku i onkologjisë, infertilitetit femëror dhe sëmundjeve të tretjes
Impulsiviteti – shkakton procese akute në trup, një goditje është e mundur
Kategoriciteti – çon në aritmi, infertilitet mashkullor, astmë dhe hipertension
Konflikti – ndihmon për të rritur funksionimin e tiroides, dëmtimet dhe proceset akute në trup
Kritika – shkakton sëmundje të tilla si pankreatiti, kolecistiti dhe artriti
Falsiteti – çon në një ulje të imunitetit, alkoolizmit, sëmundjeve të kërpudhave dhe hepatitit
Përtacia – shkakton humbje të oreksit, anemi, ul presionin e gjakut, shkakton gastrit me aciditet të ulët, aknet, infertilitetin femëror, herniet, hemorroide dhe kapsllëk
Tensioni – rrit presionin e gjakut, shkakton astmë, kapsllëk, glomerulonefrit, hemorroide, psikozë depresive maniake, goditje në tru, kapsllëk, urethrit
Pohueshmëria – shkakton astmë, artrit, sinusit, aciditet të lartë, bronkit, hernie, ulçerë peptike, glomerulonefrit, infertilitet mashkullor, kapsllëk, pafuqi
Negativizmi është shkaku i sëmundjeve autoimune, sëmundjeve infektive, hepatiti
Indisiplinimi – çon në mosfunksionim të organeve, çrregullime të tretjes dhe infeksione virale
Urrejtja – shkakton lytha, dhimbje të fytit, onkologji, sëmundje infektive, epilepsi, sëmundje koronare të zemrës
Intemperanca është shkaku i gastritit me aciditet të lartë, infertilitet mashkullor dhe sëmundje të ndryshme kronike
Përulësia (mungesa e përulësisë) – çon në rritjen e presionit të gjakut dhe infeksioneve virale
Mos-montimi – shkakton një ulje të imunitetit, ulje të presionit, sinusit
Pakënaqësia – gjumë i dobët, uretriti, bulimia
Vetë-dyshimi është shkaku i hipotensionit, sëmundjeve të fytit dhe laringut dhe anemisë
Pamundësia për t'u çlodhur – çon në poliartrit, astmë, sëmundje të zemrës dhe venat me variçe
Papastërtia – shkakton një ulje të imunitetit, hemorroide, sëmundje të lëkurës
Infleksibiliteti është një nga shkaqet e hepatitit, astmës dhe frakturave të kockave.
Paqëndrueshmëria – mund të shkaktojë infertilitet femëror ose procese akute në trup
I lëmuar – çon në akne, hemorroide, anemi, sëmundje kërpudhore
Prekja është shkaku i diabetit, artritit, adnexitit, pagjumësisë, cistitit, sëmundjeve ishemike dhe kronike
Skermë – shkakton sëmundje të veshkave, lythat, hipertension
Aversion – çon në pankreatitit, sëmundje të kërpudhave, bajamet, sëmundje të sheqerit, lythat
Dëshpërimi është shkaku i sëmundjeve të tilla si pneumonia, migraines, sëmundjet kurrizore, artriti, neuriti, gastriti eroziv, sëmundjet koronare të zemrës
Hipersensitiviteti – mund të shkaktojë alergji, sëmundje të lëkurës, sëmundje inflamatore të organeve gjenitale femërore, infertilitet femëror, astmë
Depresioni – çon në një ulje të imunitetit, hipotensionit, mosfunksionim të vezores
Overstrain – shpesh shkakton pagjumësi, bronkit, hepatit, sëmundje të shpinës, infertilitet mashkullor, infeksione virale, goditje në tru, pneumoni, hernias
Mbipesha – hernie, infeksione virale, tuberkulozi, pneumoni, imunitet i ulur, diabeti
Pesimizmi është shkaku i radikulitit, anemisë, uljes së presionit të gjakut, hipofunksionimit të gjëndrës tiroide, akneve, tuberkulozit, sëmundjeve kronike
Neglizhencë – helmim dhe lëndim
Picky – mund ta çojë një person drejt hepatitit, kolitit, kolecistitit
Depraviteti – shkakton një ulje të imunitetit, sëmundje të lëkurës, infertilitet, onkologji
Irritueshmëria – çon në sëmundje të sistemit nervor, gastrit, bronkit dhe shumë sëmundje kronike
Zhgënjimi – mund të shkaktojë infeksione autoimune, artrit, alkoolizëm, amenorre, sëmundje kronike
Lëndimi – mund të shkaktojë adnexit, gastrit, rritje të aktivitetit të gjëndrës tiroide, dështime
Mendje munguese – hipotension, sinusit, sëmundje të ndryshme të shtyllës kurrizore
Ngurtësia – çon në një ulje të kujtesës, poliartriti, sëmundje të shtyllës kurrizore, glomerulonefrit
Trishtim – shkakton pankreatitin, cistisin, poliartritin, sëmundjen koronare të zemrës
Prirja ndaj dhunës – shkakton infeksione autoimune, lëndime dhe kancer
Fshehtësia – rritje e presionit të gjakut, skizofrenia, glomerulonefriti
Frika është shkaku i sëmundjeve të tilla si cistiti, humbja e oreksit, bulimia, migrena, pagjumësia, astma, hepatiti, sëmundjet e lëkurës; frika gjithashtu mund të shkaktojë abort
Fussiness – shkakton kapsllëk, infeksione virale, rritje të funksionit të tiroides dhe proceseve të ndryshme akute në trup,
Kokëfortësia – mund të çojë në sinusit, astmë, epilepsi, infertilitet mashkullor, ulçerë peptike
Callousness – mund të shkaktojë kolecistit, konstipacion, ulçerë peptike, bronkit, mosfunksionim të organeve gjenitale femërore
Drejtësia e tepërt – shkakton punë të tepërt, astmë, bronkit, uretrit, impotencë, gastrit
Scrupulousness – sëmundjet e lëkurës, reumatizma, bajamet
Ftohtësia – çon në hipotension, hipofunksionim të gjëndrës tiroide, bradycardia, amenorrhea
Egoizmi – shkakton rritjen e aciditetit, hemorroide, bajamet
Emocionaliteti (i tepërt) – mund të shkaktojë mosfunksionim të organeve gjenitale, të shkaktojë një rritje të aktivitetit të tiroides ose pafuqi tek burrat.

Lexoni artikullin:  Trajtimi i diabetit të ujit

Si të kurohen sëmundjet pa ilaçe

Kështu, shohim që sëmundja ka shkaqe psikologjike. Për të kuruar një sëmundje pa ilaçe, duhet të heqni qafe atë tipar të keq të karakterit (mentaliteti ose gjendja) që është shkaku i sëmundjes. Heqni qafe ose shndërrojeni atë në një pozitive, e cila përshkruhet në detaje më poshtë.

Tani për çështjen kryesore: shkaqet psikologjike të sëmundjeve, nga ana tjetër, gjithashtu kanë një shkak kryesor, rrënjë, duke mos e eleminuar të cilën, një person është i dënuar jo vetëm të sëmuret, por edhe të rilindë në botën materiale përsëri dhe përsëri, duke vazhduar të sëmuret dhe të vuajë. Dhe arsyeja kryesore që na detyron të lindim përsëri dhe përsëri në këtë botë është harresa e natyrës sonë të vërtetë. Vedat flasin për qëllimin dhe qëllimin më të lartë të njeriut – të njohin natyrën e tij të vërtetë shpirtërore, në mënyrë që të jenë në gjendje të kthehen në botën shpirtërore, ku nuk ka sëmundje, vuajtje, vdekje, as lindje. Vetëm përjetësia, dija dhe lumturia. Dhe ky është një qëllim i denjë, megjithëse nuk është një "gjë e lirë", thotë Dr. Torsunov, duke mbajtur në mend se ai do të duhet të punojë shumë për veten e tij para se të arrihet ky qëllim.

Diabetus Shqipëri