Shmangni trigliceridet si da gi kontrolliram

Incizioni midis tempullit të kolesterolit dhe triglicerideve. Qëndrueshmëria e Koi llogaritej për normale. Kakvo do të thotë nisje të triglicerideve. Dietë. Diqka si rezistenca referuese. Si rregull, me tempuj të këmbënguljes (tempuj të fushës së misrit). Zvarritur në Omega-3. Mjete të tjera për normalizimin. Bilkey. Koi sa mashtron ilaçin. Vaj Ribeno Unë do të kaloj dëmin e lipidit

Triglicerina – kjo është kryesisht për shkak të daubit (lipiditit), por marrja ruhet. Ejani me trigliceride të ruajtura për qëllime ekzogjene. Të dy janë të pasura dhe madje sintetizohen në vetë organizmin – trigliceride endogjene toda.

Trigliceridet ekzogjene do t’i nënshtrohen ndërlikimeve të transformimit në traktin e zorrëve dhe do të arrijnë në të gjithë organizmat nga presioni i gjakut. Endogjenizoni sintetizimin e triglicerideve në fraksionin e Chernia dhe ottam nën formatin në lipoproteinën pas injektimit në inde dhe organikë. Nai-wysok, përqindja e triglicerideve në trup konsumohet në mastnat tkan, bojë të zezë, muskul skeletor dhe sortseto (arsmedica.bg).

Incizioni midis tempullit të kolesterolit dhe triglicerideve

Trigliceridet dhe kolesteroli janë dy lloje të lipideve, që bashkojnë funksione të ndryshme në trup (jivotatdnes.bg). Triglicerina bazohet në energji, dhe kolesteroli është një material i vlerësuar për qelizat dhe hormonet.

Ulja e qëndrueshmërisë në trigliceridet spomomenit, etj. Kolesteroli i lëpirës ka një erë për shëndetin dhe barkun: ato janë një provokim i aterosklerozës, dhe nga gjurmët e rradhës pati një etje për sëmundje – duke përfshirë dështimin e zemrës, dhimbjen cerebrovaskulare dhe rrezikun e goditjes nga zemra dhe sulmi në zemër.

Lexoni artikullin:  Rritja e sheqerit në urinë, çfarë do të thotë

Temperatura e këmbënguljes ndaj triglicerideve dhe kolesterolit dhe konstatirates me korin me një teglo të tepërt, diabeti, hipotiroidizmi, alkoolizmi, me pankreatitit. Shkeljet në mastnata përqafohen nga Moghats dhe manifestimet dhe ngarkesa gjenetike.

Një rrezik i lartë për tempujt është këmbëngulja ndaj kolesterolit të triglicerideve, të zakonshëm dhe të dashur, dhe rreziqet e këmbënguljes ndaj kolesterolit të mirë (blitz.bg).

Qëndrueshmëria e Koi llogaritej për normale

Qëndroni në trigliceride dhe numëroni në miligramë për decilitër. Normalisht sa, aco sas në 150 mg / dl. Kufijtë e linjave janë nga 150 në 199, dhe mbi 200 mg / dl, ata do t'i përcaktojnë bagëtitë dhe "do t'i mbajnë" ata në rrezik. Në mënyrë akustike, ato janë mbi 500 mg / dl, dhe flasin për më shumë se një trigliceride (blitz.bg).

Kakvo do të thotë nisje të triglicerideve

Përtej diferencës normale, me një numër të triglicerideve prej 80 mg / dl. Me një gjendje të butë dhe të sëmurë nga toza, treguesi mund të jetë më i ulët dhe më i ulët, dhe më pas vërehet hipotrigliceridemia.

Ky është rasti me dietë nën-ushqyese ose jo vaj, me funksion të zvogëluar në gjëndrën tiroide ose sindromën e malabsorbimit (diarre kronike dhe ulje në tagloto). Në Tosi, rasti i bërjes së Dumës për një deficit, që është mënyra e vetme që organizmi është mjaft larg nga energjia (arsmedica.bg).

dietë

Qëndroni në majë të triglicerideve mogat dhe ndërrohuni përmes dietës. Përjashtuar nga menyja e ruajtjes së shëndetit duke ju lejuar të konsideroni rrezikun e arteriosklerozës dhe sëmundjes në sistemin kardiak.

Përdorni çelësin kur mbani tempujt e triglicerideve, dhe lyeni brinjët në një rresht për të mbajtur fasulet pelte në Omega-3 (blitz.bg). Tova sa pastva, syomga, riba ton, skumbri, hering dhe sardini.

Përgatituni për ruajtje me fibrin, fetusin dhe zelenchucci të tretshëm, dhe nëse jeni duke zvogëluar ose thjesht pjek qumështin e produktit, është qumësht dhe sirena; Për marrjen, hani Mesa, Majonezë, Zachar, Tortë, pije të ëmbël gazirani, kakao dhe çokollatë (greenway-bg.com).

'Kuptoni me referencë

Parametrat e referencës, kufiri, specifikoni treguesit në një ose një laborator tjetër, dhe do të raportojnë një përgjigje normale (bb-team.org). Një pikë specifike është se çdo laborator që punon me stabilitet referencial – ato varen nga pajisjet dhe e përdorin atë për hulumtime (aidsinfonet.org).

Lexoni artikullin:  Sasia e glukozës në gjak është normale

Trigliceridet e tilla normale të katalizuara në ramkite janë 40-50 deri 150 mg / dl, kufijtë kato janë deri në 200, tempujt janë deri në 499, dhe shumë tempuj janë mbi 500 mg / dl.

Si rregull, me tempuj të këmbënguljes (tempuj të fushës së misrit)

Ju mund të kontrolloni lartësinë e triglicerideve dhe mund ta kuptoni atë në një mënyrë shumë komplekse – mund ta shkëmbeni atë në stomakun tuaj (puls.bg). Ky shtpki, koito i rëndësishëm, përfshin Tova:

  • fizikisht natovarivaniya, aktiviteti dvigatelnaya në rajonin e ditëve të kafshëve shtëpiake nga java;
  • ruhet në mënyrë racionale në kilogramit – aka tagloto e supra;
  • një spirale e konsumit për ruajtje nga një daub, trans-daub;
  • namalyava ce, të marrë një alkool, ty kato povishava përqendrohuni në trigliceridet në krvta – në disa raste, mund të bëhet me spirane të dory në alkool;
  • Lidhja e tyre në shirit në menunë është e domosdoshme për nevojat e postimit në fasulet pelte Omega-3.

Me një pacient të dobët, imponimi dhe lidhja me ilaçet janë statina, fibri, pelte nikotinike. .

Zvarritje Në Omega-3

Theks për varhu Omega-3 mjeshtra jo të ngopjes të kiselini e zaradi realnzam të aftësisë për të kontrolluar varchu kërkimin e triglicerideve pa ilaçe. Nuk është rastësi që mediumet paragjykojnë rastet e konsumimit të vinagi se spomenava për daubes nga fisi për skumbri, pasta dhe syomga.

Omega-3 nënkupton gjithashtu prodhimin e triglicerideve në bojë të zezë, bllokadë në pezmatimin e procesit – veçanërisht në rastin e helmimit me gjak, parandalimin e formimit të trombit, formimin e rërës dhe emrin e pllakës arteriale (kornizë). Kongregacioni është i dënuar për të pasur me arra omega-3 imja dhe lenoto seme.

Mjete të tjera për normalizimin. Bilkey

Ekspozimi gjithëpërfshirës ndaj këmbënguljes me rritje të lartë ndaj triglicerideve dhe imatit të kolesterolit presin oriz të kuq, kthejnë çaj jeshil, ekstrakt nga artichokes, ruajeni me fibra të tretshme me fibri – misër, produkte fasule, karota, brokoli, mollë dhe kumbulla (kornizë).

Ziejmë bimët me tempujt e triglicerideve pa hequr leckën dhe më pas do të këmbejmë pllakën për herë të parë, sikur semeni lenenoto. Dzhindzhifilat do të përfshihet në mirësi, ai do të pijë çaj nga një gjethe tymi dhe zaparkat nga një faturë sminduh (ezine.bg). Likeshtë si po si unë drejtoj:

Lexoni artikullin:  Një kurë e plotë për diabetin - çfarë duhet të bëhet

Një lozhë e vetme është bilka e thatë nga gjiri me 400 g ujë dhe të gjitha predha. Gjurmë 3-4 orë; Pite se në 100 g para ruajtjes.

Koi sa vjedhin ilaçet

Merrni perv LECAR.BG falas në email!

Ilaçet e bashkangjitura të mesme me statinit (atorvastatin, fluvastatin, lovastatin, pravastatin, rosuvastatin). Kombinoni gi me niacin (vitaminë B3).

Ilaçet me një produkt lipantil, për shembull, septa, një dietë dhe një regjim stërvitje, nuk do të jenë në gjendje të kontrollojnë temperaturën e lartë të triglicerideve (framar.bg). Një produkt tozi mund të merret vetë dhe nën kontrollin e ilaçit, për shkak të efektit të funksionit të betimit në gjuajtjen e zezë dhe mund t'i jepet faqes së efektit.

Gjeni kilogramë “vryvat” me tempuj të triglicerideve

Kryesisht ne do të marrim niacin nën kontroll, duke e dhënë në mënyrë të pavarur atë në formën e dozës ose duke shikuar shtesën e ruajtjes. Sidomos me të, çfarë mund të jetë shkaku i stomakut-barkut të sikletit dhe luhatjeve në nalagan arterial. Në legen, arsyeja është një kombinim i dyfishtë i statinës dhe niacinës, duke shtuar sinqerisht ilaç, duke mbështetur traktin e zorrëve.

Vaj Ribeno Unë do të kaloj dëmin e lipidit

Vaji i Ribenoto është opsioni për "thyer" në rrezikun e lipidi, trigliceride me koito të mesme imat imazh kategorikisht negativ. Ajo që është e rëndësishme është përbërësi i neglizhencës së produktit.Konsideroni pelte Omega-3 jo të ngopura. Merita Tyakhna e optimiranoto razgrazhdane në një rrahje, e cila e pengoi tyahnoto të zhvendosej në depo, dhe veçanërisht – ata u shtresuan mbi ta për të parë pllakat në kondonosnite prezervativ (zdrave.bg).

Kërkoni për të metat e flokëve të elastichnost në derën e kondicionit dhe në një shkallë të vogël aftësie për ta dhe për të zgjatur të mirën, në mënyrë efektive kthesën e gjakut. Rreziku i kato është ulur nga flakja, vaji i ribenotës së zvogëluesit dhe rreziku i dështimit të zemrës, sulmit në zemër dhe goditje në tru.

Diabetus Shqipëri