Trajtimi i diabetit mellitus tip 1

Diabeti mellitus. Lajme shkencore

TIPARET GJINORE TC RREZIKUT TAN RREZIKUT TAN KANCERIT P FORR DIABETIK

Rreziku i gjetjes së kancerit është më i lartë tek gratë sesa te burrat me diabet. lidhja

Glukometri i parë jo-gjithëpërfshirës RUSS

Tashmë në vitin 2019, një pajisje mjekësore mund të shfaqet në treg, duke thjeshtuar në masë të madhe monitorimin e niveleve të glukozës për pacientët me diabet mellitus. Ne po flasim për zhvillimin e kompanisë ruse "Brain Bit" nga Edward Kryzhanovsky – një glukometër jo invaziv, i cili ju lejon të përcaktoni nivelin e sheqerit në gjak pa marrë lëngje biologjike. Pajisja përdor metodën e spektroskopisë optike – pacientët mund të përdorin vegël …
Lexoni më shumë

Pankreasi ARTIFICIAL PER SHITJE

Pajisja Medtronic MiniMed 670G, e cila është një sistem hibrid i mbyllur, është në thelb pajisja e parë e aftë të sigurojë ofrimin automatik të insulinës. Pajisja vazhdimisht jep dozat e nevojshme të hormonit, duke parandaluar kështu raste njësoj të rrezikshme si të rënies ashtu edhe të rritjes së nivelit të sheqerit në gjak. Pajisja monitoron nivelin e glukozës në gjak dhe jep indikacione çdo 5 minuta. …
Lexoni më shumë

Semaglutide – një ilaç për një administrim të vetëm në 7 ditë me diabet tip 2

Novo Nordisk njoftoi se Ozempic (semaglutide), një analog i ri injeksion i GLP-1 (peptid-1 i ngjashëm me glukagon-njeri) për administrim një herë në javë për diabetin e tipit 1, tani është në dispozicion në Mbretërinë e Bashkuar, raporton PharmaTimes. Ilaçi miratohet në bazë të të dhënave nga një studim klinik nga SUSTAIN, i cili demonstroi epërsinë e Ozempic në një numër indikatorësh mbi regjimet ekzistuese të trajtimit. Mekanizmi i veprimit të ilaçit imiton …
Lexoni më shumë

Lexoni artikullin:  Komplikimet e trajtimit të diabetit mellitus, parandalimit

Një metodë e re e terapisë së qelizave të kurorëzuara diabetë në kafshë të modës

Për të marrë një lloj të ri të qelizave beta, autorët bënë shumë ndryshime në protokollin e riprogramimit, i cili siguroi ndjeshmëri më të lartë të qelizave të reja, si dhe aftësinë e tyre për të sekretuar insulinë në sasi që korrespondojnë me ndryshimet në nivelet e glukozës. Qelizat beta të marra nga qelizat burimore pluripotente njollosen me një ngjyrosje të kuqe kur insulina sintetizohet si përgjigje ndaj ekspozimit të glukozës. Këto qeliza beta u transplantuan në minj imunosupresivë me …
Lexoni më shumë

Natyra: DIABETET JANE MUNDSISHME

Gjatë dy viteve të fundit, revistat më autoritare shkencore kanë publikuar të dhëna mbi mundësinë e shërimit të diabetit mellitus, duke përshkruar mekanizmat që, veçanërisht, përsëri në 2002, mjeku rus Zakharov Y. Një ekip ndërkombëtar i studiuesve ka përshkruar një qasje të re për trajtimin e diabetit. Sipas ekspertëve, në të ardhmen, trupi i njeriut "me parametrat e duhur" do të jetë në gjendje të përballojë …
Lexoni më shumë

P PRGATITJET E UREA INSULIN DHE SULPHYL NDIKONI RREZIKun e ZHVILLIMIT T D SISTEMIT KARDIOVASKULAR NAR DIABETE

Klinikët mund të preferojnë të përdorin agonistët GLP-1, frenuesit DPP-4, ose frenuesit SGLT2 pas Metformin, sesa derivatet e sulfonylurea ose insulinës bazale. Studimet përfshinë 132 pacientë të rritur me diabet tip 737 gjatë 2-2011. Të gjithë pacientët u përshkruan një ilaç të linjës së dytë për të ulur nivelin e glukozës, më shpesh në kombinim me Metformin. Të dhënat e analizuara që nga janari 2015 …
Lexoni më shumë

Tabelat e indeksit glycemic dhe kompensimi

TABELAT E INDEKSIT GLIKIMIK DHE KOMPENZAZIMIT Yuri Zakharov MD, Ph.D, profesor. Për vitin e dytë tashmë, gjithçka që kam shkruar 20 vjet më parë konfirmohet nga botime dhe studime në revistat më të respektuara shkencore. Disa për disa arsye janë të sigurt se ekziston një “sekret” për shkak të të cilit kompensimi arrihet brenda një kohe të shkurtër në rastet më të rënda pa rritur dozën e preparateve për insulinë dhe …
Lexoni më shumë

Lexoni artikullin:  Shenjat e diabetit të varur nga insulina dhe jetëgjatësia me një trajtim të duhur

Një mënyrë e re për të trajtuar sindromën metabolike

Proteinshtë gjetur një proteinë që shëron minj të degjenerimit yndyror të mëlçisë, e cila rrit ndjeshmërinë e qelizave ndaj insulinës dhe në këtë mënyrë zvogëlon nivelin e glukozës në gjak. Kjo proteinë – FGFBP3, fillimisht u shoqërua vetëm me pjesëmarrje në proceset onkologjike, por zbuloi se është e përfshirë në rregullimin e të gjitha llojeve të metabolizmit. Familja e kësaj proteine ​​është e përfshirë në aktivizimin e faktorit të rritjes së fibroblastit (19, …
Lexoni më shumë

Ndryshimi i orientimit të endotelit, si një nga faktorët e dëmtimit të organeve në diabetin tip 2

U gjet efekti patologjik i proteinës kinazë C në enët e gjakut. Edhe sasitë e tij minimale të prodhuara në diabetin tip 2 ndikojnë në kiralitetin e qelizave vaskulare, duke rritur përshkueshmërinë e tyre trefish në krahasim me normën, gjë që çon në edemë, nevralgji dhe një rritje të komplikimeve infektive të diabetit. Dendësia e lidhjes së endoteliociteve sigurohet nga fakti se ato janë njësoj të shtrembëruara drejt. Nën ndikimin e proteinave kinazë C, pozicioni i tyre hapësinor ndryshon, për shkak të të cilit …
Lexoni më shumë

Diabetus Shqipëri