Trajtimi i grave shtatzëna me ilaçe hipoglikemike

Trajtimi i grave shtatzëna me ilaçe hipoglikemike

Për gratë shtatzëna, ilaçet hipoglikemike janë kundërindikuar, sepse ato kalojnë placentën dhe kanë një efekt të dëmshëm në zhvillimin e fetusit, duke shkaktuar deformimin e tij dhe madje edhe vdekjen. Prandaj, çdo lloj diabeti në gratë shtatzëna trajtohet vetëm me dietë dhe insulinë. Por nëse një grua shtatzënë ka diabet të varur nga insulina jo-insulinë dhe para se të marrë shtatzëninë të merrte ilaçe për uljen e sheqerit, atëherë ajo transferohet butësisht në insulinë. Kalimi nga një lloj trajtimi në tjetrin duhet të bëhet nën kontrollin e sheqerit në gjak dhe urinë. Zakonisht, korespondenca e një hipoglikemie me një dozë të insulinës llogaritet dhe sasia e ilaçit që gruaja mori, transferohet në dozën korresponduese të insulinës.

Për shembull, një tabletë manil korrespondon me 7-8 njësi të insulinës së thjeshtë. Dhe sasia ditore e insulinës është 6-8 IU e insulinës për çdo 2,7 mmol / L sheqer në gjak që tejkalon normën (5,5 mmol / L). Kësaj i shtoni 4 deri në 6 njësi insulinë në prani të glukozës në urinë.

Por masat kryesore për trajtimin e diabetit gjatë shtatëzanisë duhet të synojnë vëzhgimin e dietës dhe dietës. Futja ditore e kalorive e një gruaje shtatzënë që vuan nga diabeti nuk duhet të kalojë 35 kcal / kg të peshës trupore. Proteina mund të konsumohet jo më shumë se 1-2 g për kg të peshës trupore, karbohidratet lejohen të hanë nga 200 në 240 g në ditë, dhe yndyra – vetëm 60-70 g në ditë. Karbohidratet lehtësisht të tretshëm si bima, ëmbëlsirat, ëmbëlsirat, sheqeri, pasta, bukë e bardhë duhet të përjashtohen plotësisht nga dieta. Dhe për të përfshirë në të produkte të pasura me vitamina A, C, D, E, grupi B, si dhe minerale dhe fibra bimore.

Ky tekst është një fletë faktesh.

Lexoni tërë librin

Përmbajtja e artikullit
 1. Kapituj të ngjashëm nga libra të tjerë:
 2. Trajtimi i komplikimeve neurologjike të hipertensionit në gratë shtatzëna
 3. Trajtimi i epilepsisë në gratë shtatzëna
 4. SHKEMET E TERAPYS INSULIN. TRAJTIMI INSULIN E GRAVE DHE FILMIJ PVE PARAQITJE
 5. Trajtimi i insulinës për gratë shtatzëna me diabet
 6. Kapitulli 13 Trajtimi i enzimës
 7. Trajtimi i aterosklerozës me preparate enzimë acetike
 8. Trajtimi i sëmundjes koronare dhe pectoris me përgatitje të enzimave acetike
 9. Trajtimi i aritmive kardiake me preparate enzimë acetike
 10. Trajtimi i hipertensionit me preparate enzimë acetike
 11. Trajtimi i reumatizmit me preparate enzimë acetike
 12. Trajtimi i insulinës për gratë shtatzëna me diabet
 13. Trajtimi për gratë shtatzëna dhe lactating
 14. Trajtimi me përgatitjet e ilaçeve Bolotov
 15. Trajtimi me përgatitjet e ilaçeve Bolotov
 16. Trajtimi i organeve të brendshme me përgatitjet e ilaçeve Bolotov
 17. Klinika dhe trajtimi i pacientëve me ilaçe PSORIASIS ME AKTIVITETIN ANTIVIRAL
Lexoni artikullin:  Sheqeri i lartë në gjak - si ta trajtoni dhe ulni shpejt

Kapituj të ngjashëm nga libra të tjerë:

Trajtimi i komplikimeve neurologjike të hipertensionit në gratë shtatzëna

Trajtimi i komplikimeve neurologjike të hipertensionit tek gratë shtatzëna Trajtimi i grave shtatzëna me komplikime neurologjike të hipertensionit ishte komplekse, e diferencuar, me një qasje individuale, me pushimin e nevojshëm emocional

Trajtimi i epilepsisë në gratë shtatzëna

Trajtimi i epilepsisë tek gratë shtatzëna Qëllimi i trajtimit të epilepsisë është parandalimi i konfiskimeve dhe menaxhimi i gruas shtatzënë në atë mënyrë që të shmangen efektet e epilepsisë në shtatzëni dhe lindje. Konfiskimet mund të shkaktohen nga komplikimet e shtatzënisë,

SHKEMET E TERAPYS INSULIN. TRAJTIMI INSULIN E GRAVE DHE FILMIJ PVE PARAQITJE

SHKEMET E TERAPYS INSULIN. TRAJTIMI INSULINOR I PARA DHE FILMIJVE Qëllimi i terapisë me insulinë është të imitojë prodhimin natyral të insulinës nga pankreasi. Prandaj, regjimet e trajtimit zgjidhen në atë mënyrë që të mbushin hendekun në trup, duke pasur parasysh të tij

Trajtimi i insulinës për gratë shtatzëna me diabet

Trajtimi me insulinë i grave shtatzëna me diabet Gjatë shtatëzanisë, përdorimi i agjentëve hipoglikemikë është një rrezik i madh për fetusin, pasi këto ilaçe depërtojnë në gjakun e foshnjës përmes placentës dhe kontribuojnë në zhvillimin e keqformimeve dhe madje

Kapitulli 13 Trajtimi i enzimës

Kapitulli 13 Trajtimi me preparate enzimë Në këtë kapitull dua të flas me ju për të ashtuquajturin trajtim me preparate enzimë. Thelbi i teorisë së këtij sistemi të trajtimit përshkruhet në detaje në librin e B. V. Bolotov "Shëndeti i njeriut në një botë jo të shëndetshme". Me teorinë e një shkencëtari ukrainas

Trajtimi i aterosklerozës me preparate enzimë acetike

Trajtimi i aterosklerozës me preparate enzimë acetike Kvasi enzimatike Ne përgatisim kvasin enzimatik të Bolotov sipas skemës së zakonshme. B.V. Bolotov rekomandon përgatitjen e kvass nga adonis. Kvasi i tillë përtërin enët e gjakut, duke i çliruar ato nga kripërat. Zakonisht pihet pa normë në vend të ujit në

Trajtimi i sëmundjes koronare dhe pectoris me përgatitje të enzimave acetike

Trajtimi i sëmundjes koronare të zemrës dhe angina pectoris me përgatitje enzimë acetike Kvasi enzimatike Për sëmundje koronare të zemrës, anginë pectoris dhe sëmundje të tjera të zemrës, rekomandohet përgatitja dhe marrja e kvasit kardiak të Bolotov. Për ta bërë këtë, ju merrni 3 litra ujë, 1 gotë bar

Lexoni artikullin:  Sheqeri i gjakut tek gratë pas 50 vjeç nëse është më i lartë ose më i ulët se normalja

Trajtimi i aritmive kardiake me preparate enzimë acetike

Trajtimi i aritmisë kardiake me përgatitjet enzimë acetike Kvasi enzimatike Në aritmi, si me sëmundjet e tjera të zemrës, rekomandohet të merrni kvas kardiak enzimatik. Receta është dhënë në pjesën e mëparshme .. Pastrimi i uthullave të luledeles 2 lugë

Trajtimi i hipertensionit me preparate enzimë acetike

Trajtimi i hipertensionit me preparate enzimë uthull.Mjeka mjekësore.Nëse një person vuan nga presioni i lartë i gjakut, duhet të merret vakti i panxharit (panxhari i kuq). Si shtesë mjekësore, merrni disa lugë në ditë pjesë të topave shërues

Trajtimi i reumatizmit me preparate enzimë acetike

Trajtimi i reumatizmit me preparate enzimë me uthull Topat mjekësorë Në rastet e lezioneve reumatike të sistemit kardiovaskular, këshillohet të përdorni topa Bolotov bazuar në tortë panxhar me shtimin e një sasie të vogël të barit të tërfilit.

Trajtimi i insulinës për gratë shtatzëna me diabet

Trajtimi me insulinë tek gratë shtatzëna me diabet.Gjatë shtatëzënësisë, marrja e agjentëve hipoglikemikë është një rrezik i madh për fetusin, pasi këto ilaçe depërtojnë në gjakun e foshnjës përmes placentës dhe kontribuojnë në zhvillimin e keqformimeve dhe madje

Trajtimi për gratë shtatzëna dhe lactating

Trajtimi i grave shtatzëna dhe qumështore Të gjithë e dinë se gjatë shtatëzënësisë një grua duhet të kufizojë futjen e drogave brenda, pasi ato mund të ndikojnë negativisht në zhvillimin e fetusit dhe të dëmtojnë shëndetin e tij. Sidoqoftë, karboni i aktivizuar është një nga ato

Trajtimi me përgatitjet e ilaçeve Bolotov

Trajtimi me përgatitjet e ilaçeve Bolotov.Përgatitje të tilla përfshijnë kvass, çajra, mbidozë të sheqerit nga lëngjet e bimëve, brumë maja nga mielli i farës së bimëve (përgatitja e këtyre përgatitjeve terapeutike është dhënë më lart). Warning! Kvass konsumohet 30 minuta para një vakt. teas

Trajtimi me përgatitjet e ilaçeve Bolotov

Trajtimi me përgatitjet e ilaçeve Bolotov Në këtë pjesë të kapitullit jepen simptomat e çrregullimeve të sistemit kardiovaskular dhe bimëve, nga të cilat është e nevojshme përgatitja mjekësore. Këto ilaçe përfshijnë kvass, çajra, mbidozë të sheqerit nga lëngjet e bimëve, maja

Trajtimi i organeve të brendshme me përgatitjet e ilaçeve Bolotov

Trajtimi i organeve të brendshme me përgatitjet e ilaçeve Bolotov Tani do të shqyrtojmë në detaje simptomat e sëmundjeve të atyre organeve të brendshme, të cilat do të diskutohen në këtë kapitull, dhe bimët nga të cilat përgatiten përgatitjet: kvass, çajrat, mbidozat e sheqerit nga lëngjet e bimëve, etj.

Lexoni artikullin:  Si përdoren barërat në trajtimin e diabetit dhe cili është ilaçi bimor

Klinika dhe trajtimi i pacientëve me ilaçe PSORIASIS ME AKTIVITETIN ANTIVIRAL

Klinika dhe trajtimi i pacientëve me ilaçe PSORIASIS ME AKTIVITETIN ANTIVIRAL Dëshmi klinike indirekte e natyrës virale të psoriasis mund të jetë: natyra sistemike e sëmundjes; sëmundja shpesh shoqërohet me fokusin e infeksionit fokal; një kombinim akut

Diabetus Shqipëri