Diabeti i tipit XNUMX dhe parandalimi i mbipeshes

Ky artikull është menduar kryesisht për njerëzit me mbipesha dhe mbipesha si një motiv për të humbur peshë.

Nëse një person ka mbipeshë, atëherë ai ka një rrezik të lartë për të marrë diabet të tipit 2 dhe për të marrë një problem si insulina.

Në lidhje me njerëzit tepër të ushqyer, motivimi – le të humbasim peshë në mënyrë që diabeti i tipit 2 (T2DM) të mos ndodhë, funksionon.

Sipas Studimit Britanik të Diabeteve (UKPDS), 5-10% e pacientëve me diabet të sapo diagnostikuar mellitus 2 kërkojnë terapi me insulinë çdo vit, dhe pas 10-12 vjetësh, rreth 80% e pacientëve kanë nevojë për terapi të vazhdueshme me insulinë.

Monoterapia me ilaçe hipoglikemike orale (PPPS) është zakonisht efektive në 5-6 vitet e para të sëmundjes, në të ardhmen ekziston nevoja për të përdorur një kombinim të dy ose më shumë ilaçeve me një mekanizëm të ndryshëm veprimi, duke korrigjuar si mungesën e insulinës ashtu edhe rezistencën ndaj insulinës.

Numri i pacientëve me diabet tip 1 nuk rritet aq shpejt sa numri i pacientëve me diabet tip 2 dhe kjo prognozë do të "tejkalohet", sepse Parashikimi për vitin 2010 u realizua më shpejt nga sa ishte parashikuar.

Në cilën fazë janë njerëzit me mbipesha? Në fazën e metabolizmit të dëmtuar të glukozës. Tabela tregon lidhjen midis ndjeshmërisë së insulinës dhe sekretimit të insulinës.

Nëse te njerëzit e shëndetshëm insulina sekretohet 100% e normës dhe 100% është ndjeshmëri ndaj insulinës, atëherë te njerëzit topolak ka një ndjeshmëri të zvogëluar ndaj insulinës dhe në të njëjtën kohë sekretohet 1,5 herë më shumë se normalja.

Për shkak se një sasi e tepërt e kalorive të konsumuara është një nevojë për një tepricë të insulinës. Por, me kalimin e kohës, pankreasi është varfëruar, ai ka burimin e vet dhe nuk është i pafund.

Dhe sekretimi i insulinës fillon të ulet. Në këtë rast, ndjeshmëria ndaj insulinës gjithashtu zvogëlohet.
Dhe në fazën kur sekretimi është gjysma e normës, dhe ndjeshmëria është një e treta, kjo është një sëmundje e quajtur diabeti mellitus tip 2.

Lexoni artikullin:  Norma e sheqerit në gjak në gratë shtatzëna

Por jo të gjithë pacientët me sëmundje të tepërt të diabetit mellitus tip 2, jo të gjithë obezë.Ky shembull ka të bëjë me ata persona që po e shtyjnë veten drejt kësaj sëmundje nga dieta e pahijshme.

Sekretimi i lartë i insulinës, në shembullin tonë -150%, çfarë çon në? Një shumë e insulinës është një faktor që provokon kancerin. Rreziku i zhvillimit të diabetit të tipit 2 mbetet akoma, por imunosupresioni dhe rreziku i zhvillimit të kancerit tashmë ekzistojnë. Hipertensioni, arterioskleroza, artriti, çrregullimet hormonale janë gjithashtu një rrezik i lartë i zhvillimit të tyre.

Faktorët provokues të diabetit tip 2 nuk janë vetëm overeating, por edhe pasivitet fizik, d.m.th. thjesht lëvizim pak. Dhe nga një tepricë e insulinës tek kanceri, nuk mund të kalojë shumë kohë. Plus, shtoni imunosupresion këtu, si një person thjesht ngre sheqer.

Parandalimi i diabetit nuk është vetëm i nevojshëm, është thelbësore.

Rezistenca ndaj insulinës është një përgjigje biologjike e çrregulluar e indeve të trupit ndaj veprimit të insulinës. Nuk ka rëndësi se nga vjen insulina, nga pankreasi (endogjen) ose nga injeksione (ekzogjene).

Koncepti modern i rezistencës ndaj insulinës nuk është i kufizuar në çrregullime të metabolizmit të karbohidrateve dhe një rrezik të rritur nga diabeti i tipit 2.

Përfshinë gjithashtu ndryshime në metabolizmin e yndyrnave, proteinave, shprehjes së gjeneve.Në veçanti, rezistenca ndaj insulinës çon në probleme me qelizat endoteliale, të cilat mbulojnë muret e enëve të gjakut nga brenda. Për shkak të kësaj, lumeni i anijeve ngushtohet, dhe arterioskleroza përparon.

Ulja e mbipeshes me kete semundje eshte e domosdoshme. !
Diabeti tip 2 që rezulton pikërisht nga mbipesha – NUK E RE. Nuk do të zbuloj një sekret nëse them se sekreti i shëndetit dhe një figurë e mirë është lëvizja dhe ngrënia e duhur.

Në lidhje me ilaçet dhe trajtimin e diabetit tip 2.

Ju mund të mbështeteni në ilaçet dhe ilaçet më të njohura në botë për parandalimin dhe trajtimin e diabetit tip 2 është Siofor.

Siofor është një emër tregtar për një ilaç, përbërësi aktiv i të cilit është metformina. Ky ilaç rrit ndjeshmërinë e qelizave ndaj veprimit të insulinës, d.m.th. zvogëlon rezistencën ndaj insulinës.

Lexoni artikullin:  Patologjia onkologjike dhe diabeti

Por mundësitë e saj nuk janë të pakufizuara, ilaçi është ilaçi. Dhe përveç kësaj, ky është një ilaç me shumë efekte anësore. Ka shumë probleme që lidhen me përdorimin e këtij ilaçi, kërkohet për pacientët me diabet tip 2, por disa njerëz detyrohen ta braktisin atë për shkak të efekteve anësore.

Ilaçi i dytë – është për humbje radikale në peshë – është Xenical. Ky ilaç ndërhyn në thithjen e yndyrnave, bllokon lipazën e enzimës dhe zakonisht shkakton diarre të rëndë. Problemi me marrjen e këtij ilaçi është se ai mund të shkaktojë diarre "gushing" dhe ju duhet të merrni masa për të mbrojtur veten tuaj nga kjo surprizë e pakëndshme.

Efektet anësore që janë të mundshme kur merrni këtë ilaç, mund ta lexoni në foto

Produkti Grabbers me yndyrë, mbështjell yndyrën dhe parandalon tretjen e tij, nuk shkakton diarre gushuese.

Carbo Grabbers është një produkt që zvogëlon thithjen e karbohidrateve me 56%,
– parandalon thithjen e shpejtë të glukozës në rrjedhën e gjakut,
– pengon procesin e akumulimit të yndyrës (lipogjenezës) dhe kontribuon në humbjen e peshës,
-Redukton ndjenjën e urisë.

Ai nuk përmban substanca të modifikuara gjenetikisht, ngjyra artificiale ose aromë. Përbërja përbërëse e shtojcave dietike Carbo Grebberz përfaqësohet nga ekstrakti i fasulave të zakonshëm, i cili përdoret si ushqim dhe është i njohur mirë për secilin nga ne. Ai përmban substanca të veçanta që pengojnë veprimin e enzimës alfa-amilazë.

Si rezultat, koha e prishjes së karbohidrateve komplekse në glukozë rritet.

Ngadalësimi i prishjes së komponimeve niseshte parandalon një rritje të mprehtë të nivelit të glukozës dhe insulinës në gjak.
Kjo nga ana tjetër çon në korrigjimin e metabolizmit të yndyrës në drejtim të zvogëlimit të akumulimit të rezervave të yndyrës. Ky produkt, natyrisht, është i nevojshëm për personat me metabolizëm të dëmtuar të yndyrës.

Chelate NSA e kromit rrit ndjeshmërinë e qelizave ndaj insulinës.

Si rregull, kromi nuk është i mjaftueshëm në një dietë standarde. Një person ha ushqime me kalori të tepërt, por atij i mungojnë ushqyesit e nevojshëm, përfshirë kromin. Si rezultat, pesha e tepërt ndërtohet dhe në të njëjtën kohë personi mbetet i uritur.

Lexoni artikullin:  Konstipacioni në diabet; trajtimi dhe parandalimi

Kaloritë e zbrazëta rritin nevojën për krom të mangët. Ju duhet të futni krom në dietën tuaj dhe atëherë nuk do të ketë sulme nga uria dhe ushqimi do të zhytet në mënyrë më efektive.

STEVIA është një zëvendësues absolutisht i plotë, i shijshëm i sheqerit! Për më tepër, ajo ka 0 kalori dhe nuk është karbohidrate në natyrë, me origjinë natyrore.
Stevia ka një efekt kardiotonik,
– normalizon mëlçinë dhe fshikëzën e tëmthit,
– kontribuon në normalizimin e traktit gastrointestinal,
– ka efekt anti-inflamator,
– pengon rritjen dhe riprodhimin e baktereve patogjene dhe mikroorganizmave patogjene.

Sheqernat e lira (me tepricë) nuk janë më pak të këqija se radikalët e tepërt të lirë. Me një rritje të sheqerit në gjak, pankreasi fillon të prodhojë insulinë për të ulur glukozën në gjak.

Gjatë funksionit normal të pankreasit, kjo çon në një ulje të sheqerit në gjak menjëherë pas ngrënies. Por në rastet e overeating, në kushte të aktivitetit të zvogëluar fizik, trupi është i ndërprerë dhe insulina e prodhuar nuk është më në gjendje të përballojë një tepricë të sheqerit në gjak. Parandalimi i diabetit është i domosdoshëm dhe real. Shëndeti ynë varet nga zgjedhja jonë.

Bioadditives NSP: Loklo, Chrome, Carbo Grebbers, Grabbers Fat – janë të domosdoshëm për secilin person. Detoksifikimi, ushqimi i duhur dhe rikuperimi do t'ju ndihmojnë të humbni peshë dhe të parandaloni sëmundjen. Për të ulur peshën e tepërt është parandalimi i kancerit, inflamacionit, sulmit në zemër dhe goditje në tru.

Ju mund të shihni regjistrimin e plotë të webinar të mjekut – nutricionist Olga Shershun "Diabeti tip XNUMX".

Diabetus Shqipëri