Diabeti tip 2 (2)

Diabeti i tipit 2 është një gjendje progresive, me një shkallë të caktuar të aftësisë sta që është e qëndrueshme në efektet normale të insulinës dhe / ose gradualisht zvogëlon aftësinë dhe prodhimin e insulinës së mjaftueshme në pankreas.

Ne nuk e dimë se çfarë e shkaktoi diabetin tip 2. Diabeti i tipit 2. shoqërohet me një faktor rreziku të modifikueshëm për fillimin në stomak. Diabeti i tipit 2 ka më shumë të ngjarë të jetë një faktor gjenetik dhe rreziku familjar.

Disa diabeti tip 2:

 • Diagnostikuar nga diagnostikuesi, nëse pankreatiti nuk kryhet sa duhet, insulina (produktet e insulinës janë ndryshuar) dhe / ose insulina nuk është e efektshme është efektive dhe / ose qeliza nuk reagon me efikasitet ndaj insulinës (gur gëlqeror i një lloj rezistence ndaj insulinës)
 • Prezantimi i 85-90% të të gjitha rasteve të diabetit
  Justshtë e justifikueshme që ju të zhvilloheni kur jeni më të vjetër se 45 vjeç, por e njëjta gjë manifestohet kur jeni më i ri se ju, rritni një grup, duke përfshirë një djalë të ri, një të ri dhe një fëmijë të ri.
 • Ndoshta me një kor me një histori familjare të diabetit për tipin 2 ose veçanërisht
 • Për një dado, mund të ketë një ndërlikim në diabet, ndihet një goditje në tru, shihen probleme, ose ulçerë për krakata
 • Menaxhohet nga një kombinim i aktivitetit fizik konvencional, i ruajtur në mënyrë të shëndoshë dhe i forcuar në tagloto. Disa diabeti mellitus tip 2 janë nderuar në mënyrë progresive, dhe nëse është e nevojshme, ata kanë nevojë për ilaçe orale dhe / ose injeksion të insulinës; përveç kësaj, zëvendësoni ato së pari me stomakun, për një kohë.

Cili është rasti i diabetit tip 2?

Diabeti mellitus i tipit 2 zhvillohet gjatë një periudhe të gjatë nga koha (viti). Paraqitni periodën herë pas here rezistenca ndaj insulinës është e pafalshme, disa insulinë nuk janë shumë efektive kur kontrollojnë nivata për insulinë. Si rezultat i rezistencës së insulinës në legen, u mor pankreasi reagir përmes insulinës golem dhe sasive të golemit, dhe madje shkalla e kontrollit mbi nivata në sheqer të glukozës është i njohur mirë.

Lexoni artikullin:  Diabeti tek të moshuarit - është e rëndësishme që të gjithë ta njohin

Duhet të keni prodhim të insulinës për një periudhë të gjatë kohore, kafaz, kancer pankreatik që prodhon insulinë, gjithashtu diagnostikohet me diabet tip 2 për një kohë, dhe disa prej tyre shkatërruan 50 – 70% të kortikosteroideve, duke prodhuar . Tova nënkupton që diabeti i tipit 2 është një kombinim i insulinës i cili është i paefektshëm dhe i mangët në insulinë. Në një farë mase, Horata i atribuohet diabeteve të tipit 2 është një gjendje e përparimit progresiv, ato pjesë që duhet t'i atribuohen unicornschava në kafaz, duke prodhuar insulinë në pankreas.

Fillimisht, diabeti tip 2 mund të menaxhohet me ndershmëri me mbajtjen e shëndetshme dhe aktivitetin e rrallë fizik. Me kalimin e kohës, kori me diabet tip 2 është konsumuar më shumë se kurrë nevojë për një pilulë, dhe shumë prej tyre janë të nevojshme për të marrë insulinë më shpejt. Shtë e rëndësishme që të gjitha zbardhjet, që përparimi natyror të jetë i qëndrueshëm dhe të merret në pilula ose insulinë, e cila është e nevojshme, mund të çojë në pak komplikime afatgjata.

Causesfarë e shkakton diabetin tip 2?

Ndërsa imati është një anëtar i familjes me diabet, imati është gjenetikisht i disponueshëm.

Përkundër faktit se chorah mund të ketë një humor të fortë gjenetik, diabeti është tip 2, rreziku është rritur ndjeshëm, megjithatë, korra do të tregojë një rrepkë të faktorëve të modifikueshëm për fillimin në stomak, duke përfshirë pak a shumë të bezdisshëm, shumë ose shumë pak aktivitet fizik, mungesë aktiviteti fizik përveç kësaj shtesa shtesë teglo afër kryqit.

Deklarata Horata e të kuptuarit të rrezikut nga diabeti i tipit 2, ako:

 • imat histori familjare për diabetin
 • Ca sipas moshës (mbi 55 vjeç) – rrezikoni të rriteni nga mosha
 • sa vzrast mbi 45 vjeç dhe sa me një teglo të tepërt
 • sa mbi 45 vjeç dhe imat visoko krvno nalyagan
 • sa mbi 35 vjeç dhe sa me origjinë aboriginale ose ishullin e ishullit Tores Straits
 • sa mbi 35 vjeç dhe sa nga ishulli Tikhia, nënkontinenti Indian ose origjina e kulturës kineze
 • Gruaja juaj, e cila lindi fëmijë mbi 4,5 kg (9 kg) ose ka diabet gestacional, është disi e rëndë, ose kishte një gjendje, dihet se ka sindromën ovarian polycistic.
Lexoni artikullin:  Si të marrim farat e lirit në mënyrë korrekte dhe cilat janë përfitimet dhe dëmet e tyre

simptomat

Shumë kori me diabet tip 2 janë simptomatikë. Diabeti tip 2 është diagnostikuar sinqerisht (por jo vinagi) nga mosha, në fund të fundit, duhet të pranoni që zbuluat dikë nga "mosha". Në disa raste, gjurma është diagnostikuar për diabetin tip 2, komplikimet për diabetin mund të shihen.

 • Lakmit të betuar
 • Urina preminavayche
 • Qytetarët e qytetit janë të uritur dhe letargjikë
 • Vinagi vetvete ndjenjat Gladio
 • Sarbezh, infeksione të lëkurës
 • Vizion i paqartë
 • Gradualisht vishni teglo
 • Promovime në humor
 • Glavobolie
 • Ndjenjat se zamayan
 • Crumpy në Krakata

Menaxhimi i diabetit tip 2

Përkundër asaj që është aktualisht rasti për diabetin e tipit 2, është e mundur që të kontrollohet përmes një marrëdhënie seksuale për të filluar me stomakun dhe ilaçet. Diabeti i tipit 2 është progresiv dhe lecka është efektive dhe arrijnë të parandalojnë komplikimet.

Sidoqoftë, nëse jeni diagnostikuar me diabet tip 2 ose keni një anëtar në një familje me diabet tip 2, shihni informacionin për diabetin e tipit 2.

Svet për shok ashtu si Po Parandaloni Diabetin e Tipit 2

Jo vinagas, ju mund të parandaloni diabetin e tipit 2. Mami është i varfër, ju duhet të dërgoni gjenetikë, përkatësi etnike ose moshë për tuajin.

Për sa i përket parahabetit ose faktorëve të tjerë të rrezikut për diabetin dhe Dory, mos e drejtoni, thjesht ndërrimi i tij në fillim në stomak mund të ndihmojë për njerëzit qesharak ose Dory dhe parandalimin e shfaqjes së diabetit tip 2. Këto marka tregtare në dietë, stërvitje dhe menaxhim për punën Tagloto zadotno, për po, mbështesni nivoton në krvnata zahar në ramkit në varg ideal ideal pres pres den:

dietë

Dieta Vashata është një leckë dhe madje me një ruajtje të lartë të substancave të hidrahidratit dhe fibrit. Unë me të vërtetë kam nevojë për këtë për shëndetin, omega-3 kisseli të ëmbël nga një specie e butë e ribe dhe mono-lulekuqe dhe lulekuqe.

Trajtoni produktet e lecke dhe imitoni në gafën e mesme. Jo vetë Tova, që po e ha atë, por sa po ha, vlerën e saj. Lecka duhet të jetë e vëmendshme në lidhje me madhësinë e porcioneve dhe madje edhe ata që janë kot dhe hanë ashpër në të njëjtën kohë.

Lexoni artikullin:  Shenjat e diabetit tek gratë pas 50 vjetësh, trajtimi, dieta

ushtrim

Diabeti i tipit 2 shoqërohet me pasivitet. Pas 30 minutash, është një ushtrim aerob për të gjithë ta bëjnë këtë. Përshkruani se po shtoni gjithashtu edhe lëvizjen pres pres den.

Menaxhimi i Tagloto

Ndoshta ju duhet të zhvilloni diabetin tip 2, megjithatë, një tepricë jashtëzakonisht e madhe. Ai ruhet në një dietë të shëndetshme, të ekuilibruar dhe stërvitje të përditshme, lecka dhe ndihmë, dhe mbani nën kontroll taglotot. Në një farë mënyre, premtimet nuk funksionojnë, ilaçi juaj mund të dërgohet në disa shukje për një shteg të sigurt.

Diabetus Shqipëri