E re në trajtimin e trajtimit modern të diabetit mellitus 2

Trajtimi – i ri në trajtimin e diabetit tip 2: Një trajtim modern

E re në trajtimin e diabetit tip 2: trajtim modern – Trajtim

Njerëzit me diabet gjithmonë shikojnë se çfarë ilaçi të ri ka dalë për të kuruar këtë sëmundje. Sot, trajtimi tradicional po venitet në sfond, dhe një i ri, më modern dhe efektiv po merr vendin e tij. Whatfarë lloj trajtimi është ky? Cilat janë parimet e saj? Kjo përshkruhet nga ekspertët tanë në këtë artikull.

Karakteristikat e diabetit tip 2

Diabeti mellitus është një patologji e sistemeve endokrine, e cila zhvillohet për shkak të aktivitetit të dobët të hormonit të pankreasit. Lloji i kësaj sëmundje përcaktohet nga niveli i varësisë së pacientit nga insulina. Trajtimi i tij përshkruhet nga mjekë të kualifikuar, në varësi të karakteristikave individuale të secilit pacient. Një gjë përmbledh të gjithë pacientët – një shkelje e metabolizmit të karbohidrateve në trup me mosfunksionim të theksuar të receptorëve të insulinës.

Trajtimi për kolesterol të lartë të plotë

Në mënyrë tipike, njerëzit në rrezik përfshijnë njerëz:

 • mbi dyzet vjeç;
 • me një predispozicion gjenetik;
 • të kesh një sëmundje serioze infektive;
 • pësoi lëndime dhe operacione;
 • përjetimi i stresit të vazhdueshëm psikologjik;
 • aplikimi i medikamenteve për një kohë të gjatë që provokojnë zhvillimin e kësaj sëmundje.

Diabeti mellitus nuk ka simptoma të gjalla primare, kështu që mund të zbulohet vetëm gjatë testeve laboratorike – një analizë biokimike e gjakut dhe urinës. Progresi i kësaj sëmundje është shumë i ngadaltë, por në të njëjtën kohë çon në shumë komplikime, për shembull, varfërim të qelizave beta, atrofi e tyre. Kjo shoqërohet nga të gjitha simptomat karakteristike të diabetit – uria, etja, urinimi i shpeshtë, dhimbja e kokës, lodhja, shikimi i paqartë, humbja e peshës.

Lexoni artikullin:  Uria në diabet si një trajtim

Trajtimi tradicional për diabetin tip 2

Para se të filloni një diskutim mbi metodat moderne të trajtimit të diabetit mellitus tip 2, është e nevojshme të merren parasysh tiparet e metodës tradicionale.

Së pari, qëllimi i saj varet nga karakteristikat individuale të rrjedhës së sëmundjes. Mjeku që merr pjesë shqyrton me kujdes gjendjen e pacientit, përshkruan procedurat diagnostikuese dhe më pas përshkruan një trajtim gjithëpërfshirës.

Së dyti, metoda tradicionale është komplekse, gjatë së cilës duhet t'i përmbaheni një diete të veçantë dietike, si dhe të angazhoheni në ushtrime të lehta – të moderuara dhe të realizueshme.

Së treti, qëllimi kryesor i kësaj metode në trajtimin e diabetit mellitus tip 2 është të eliminojë simptomat e shfaqura të dekompensimit duke përdorur ilaçe që ulin sheqerin në gjak në mënyrë që të arrihet kompensim i qëndrueshëm për metabolizmin e karbohidrateve. Përndryshe, do të ketë një rritje të dozës së barit për të ulur sheqerin, i ndjekur nga kombinimi me ilaçe të tjera me një efekt të ngjashëm.

Së katërti, kjo metodë është mjaft afatgjatë – nga disa muaj deri në disa vjet.

Prandaj, shumë kompani mjekësore kërkojnë të gjejnë një kurë tjetër, të re, më efektive dhe të shpejtë për diabetin e tipit 2.

Një qasje moderne në trajtimin e diabetit tip 2

E re në trajtimin e kësaj sëmundje është një ndryshim në strategji – një kombinim i metodave dhe mjeteve tashmë të njohura. Dallimi thelbësor nga metoda tradicionale është se sa më shpejt të jetë e mundur për të arritur normalizimin e glicemisë.

Trajtimi i thatë i gojës në mëngjes

Specialistët dallojnë tre faza kryesore në trajtimin e diabetit mellitus tip 2, i cili ofron një qasje moderne.

 1. Përdorimi i metforminës ose dimetilbiguanidit – një ilaç për uljen e sheqerit. Veprimi i kësaj droge është si më poshtë:
 • një ulje e përqendrimit të glukozës në gjakun e pacientit;
 • rritur ndjeshmërinë e indeve ndaj insulinës;
 • marrje e rritur e glukozës periferike;
 • rrit oksidimin e acideve yndyrore;
 • zvogëlon thithjen e sheqerit nga stomaku.

Ilaçet e mëposhtme mund të kombinohen me këtë ilaç:

 • insulina;
 • glitazon te tipit;
 • sulfonylureas dhe të ngjashme.
Lexoni artikullin:  Karafil për trajtimin e diabetit dhe kundërindikacionet

Efekti optimal arrihet në një trajtim të tillë arrihet duke rritur dozën e këtij ilaçi – me 50-100%.

 1. Përdorimi i ilaçeve për uljen e sheqerit, ndërsa është e mundur duke kombinuar disa ilaçe të të njëjtit lloj me njëri-tjetrin. Qëllimi i veprimeve të tilla përfshin rritjen e sekretimit të insulinës në sfondin e uljes së rezistencës ndaj insulinës. Por këtu doza dhe zgjedhja e barnave përcaktohet nga mjeku që ndjek, sipas indikacioneve individuale të pacientit.
 2. Terapia me insulinë. Kjo fazë në trajtimin modern përshkruhet vetëm kur nuk respektohen dy fazat e para të përmirësimit. Në raste të tilla, është e detyrueshme të përdorni një matës të glukozës në gjak për të matur sheqerin në gjak. Në këtë rast, insulina përdoret me shpresën e një periudhe të gjatë veprimi me një dozë në rritje të ilaçit. Qëllimi i tij zgjat derisa niveli i glukozës të normalizohet.

Faza të tilla të trajtimit nuk e përjashtojnë dietën dhe aktivitetin e moderuar fizik.

Dallimet midis metodës moderne dhe asaj tradicionale

Siç mund ta shihni, e reja në trajtimin e diabetit bazohet në qasjen tradicionale. Specialistët dallojnë disa dallime domethënëse midis këtyre dy metodave:

 • metformina është përshkruar së bashku me një dietë dhe ushtrime të lehta;
 • në secilën fazë të trajtimit, përcaktohen qëllimet e tyre specifike – nëse nuk vërehet përmirësim, vetëm atëherë vazhdoni në fazën tjetër;
 • merren parasysh vetëm parametrat realë të analizës së pacientit – hemoglobina e glikuar duhet të jetë më pak se 7%;
 • metoda tradicionale nuk parashikon një rritje të mprehtë të dozave të ilaçeve për uljen e glukozës, dhe qasja moderne është krijuar për terapi intensive të insulinës.

Këto ndryshime duhet të shtohen dhe të prezantohen në regjimin e trajtimit të vetë pacientit. Ai kontrollon në mënyrë të pavarur nivelin e sheqerit në trupin e tij. Por duhet të mbahet mend se efekti në trajtim arrihet në të dyja rastet falë një qasjeje të integruar që ka një efekt gjithëpërfshirës në sëmundje.

Metoda e Buraev – fitoterapia në trajtimin e diabetit tip XNUMX

Problemi për të hequr qafe diabetin ka bërë që shumë shkencëtarë të mjekësisë të kërkojnë trajtim të ri. Kjo është përdorimi i ilaçeve me origjinë bimore dhe shtazore, të cilat mund të përshkruhen si shtesë. Kështu që, metoda Buraev, e cila konsiston në vijim, po bëhet gjithnjë e më popullore:

 1. Përdorimi i përbërësve biologjikisht aktiv me origjinë shtazore dhe bimore:
  • infuzion i leh aspenit;
  • mbajnë yndyrë;
  • propolis;
  • vaj bredhi;
  • çaj vitamine;
  • pije frutash nga manaferrat.
 2. Qëllimi i dietës Nr.9 në një menusë shtatë-ditore.
 3. Kontrolli i detyrueshëm ditor i pacientëve:
  • termometrisë;
  • kontrolli i presionit të gjakut.
 4. Përcaktimi i parametrave biokimikë të gjakut periferik:
  • glikemia e agjërimit;
  • kolesterolin total;
  • hemoglobinë glikoziluar;
  • koeficienti i peroksidimit të lipideve;
  • aktiviteti antioksidues.
 5. Testet laboratorike të gjakut për sheqerin në fillim dhe në fund të kursit të trajtimit.
Lexoni artikullin:  Trajtimi i diabetit jashtë vendit me metoda moderne

Metoda e përshkruar e Buraev u testua në bazë të sanatoriumit Vesna, i cili ndodhet në rajonin e Sverdlovsk – qyteti i Sredneuralsk. Kursi është krijuar për tre javë (21 ditë) të përdorimit të ilaçeve bimore pa përdorimin e terapisë me insulinë. Si rezultat i një qasje të tillë jo konvencionale në trajtimin e diabetit mellitus tip 2:

 • humbje peshe tek pacientët;
 • ulje e presionit të gjakut, me stabilizimin e tyre të mëvonshëm;
 • efekt imunologjik i theksuar pozitiv;
 • ulje e dozës së ilaçeve hipoglikemike.

Si trajtohet diabeti tip 2 me fletë fasule?

Specialistët rekomandojnë këtë metodë të Buraev si për rehabilitimin parandalues ​​të pacientëve me diabet mellitus tip 2, ashtu edhe për rehabilitimin pasues në konvikte, sanatoriume dhe mbi baza ambulatore.

Diabetus Shqipëri