Farë është e re në trajtimin e diabetit tip 1

Sot është pothuajse e pamundur të gjesh një person që nuk e njeh fjalën "diabeti". Në vendin tonë, më shumë se 2,5 milion njerëz vuajnë nga kjo sëmundje e rëndë dhe, sipas disa raporteve, rreth 6 milion kanë glukozë të lartë në gjak, por për një arsye apo një tjetër nuk kërkojnë ndihmë mjekësore. Por shkenca nuk qëndron ende dhe në lajme shpesh ka raporte për përparime të kohëve të fundit në luftën kundër kësaj sëmundje.

Kohët e fundit, në trajtimin e diabetit mellitus tip 1, terapia e intensifikuar e insulinës, e cila është një imitim artificial i sekretimit normal të insulinës, përdoret gjithnjë e më shumë. Arrihet me injeksione të përsëritura dhe lejon shumë më shpejt të arrihet kompensimi maksimal i mundshëm për metabolizmin e karbohidrateve në sëmundje.

Lajmet për diabetin e tipit 1 – pompë insuline

Një nga lajmet më të fundit në trajtimin e diabetit tip 1 është një pompë insuline. Kjo është metoda më e përparuar dhe e përshtatshme për administrimin e insulinës jetësore. Kjo pajisje ka për qëllim administrimin e vazhdueshëm të insulinës. Në këtë rast, insulina nuk injektohet, por injektohet në trupin e njeriut duke përdorur një kateter të veçantë, i cili futet nënlëkurës dhe lidhet me rezervuarin, si dhe me njësinë e kujtesës. Blloku i kujtesës përmban informacione për sasinë e kërkuar të insulinës së administruar. Një pajisje e tillë programohet nga mjeku që merr pjesë.

Lajmet për trajtimin e diabetit – teknikat më të fundit

Farmacitë edhe një herë dëshirojnë të fitojnë para për diabetikët. Ekziston një ilaç i ndjeshëm modern evropian, por ata heshtin për këtë. Kjo.

Një tjetër lajm në trajtimin e diabetit tip 1, këtë herë në kërkime. Kohët e fundit, një trajtim unik për diabetin tip 1 është zhvilluar dhe prezantuar nga shkencëtarët nga Baylor College of Medicine. Studimet e tyre në këtë fushë kanë demonstruar një përqindje të madhe të efektivitetit në trajtimin eksperimental të minjve në një mënyrë të re. Skema më e re terapeutike ka për qëllim kryesisht luftimin e mungesës së qelizave beta-pankreatike, si dhe zhvillimin e auto-antitrupave nga qelizat e sistemit imunitar që dëmtojnë qelizat beta. Vaksina e re e gjeneve e propozuar nga shkencëtarët përfshin 3 gjen. Zhvillimi, i paraqitur në Kongresin Vjetor të Shoqërisë së Endokrinologëve, jep shpresë për kurimin e një sëmundjeje të tmerrshme për miliona njerëz në mbarë botën që vuajnë nga diabeti i tipit XNUMX.

Lexoni artikullin:  Diabeti tip 2 (2)

Sipas një studimi të diabetit tip 1, të botuar në pranverën e 2012 nga revista NatureGenetics, i kryer nga shkencëtarë në Universitetin Columbia, qelizat e zorrëve të pacientëve me diabet tip XNUMX mund të përfshihen në procesin e prodhimit aktiv të insulinës. Kështu, nuk ka nevojë të transplantoni qelizat burimore tek pacientë të tillë. Deri më tani, studiues të veçantë në këtë fushë kanë argumentuar se transplantimi i qelizave burimore është trajtimi më i mirë për pacientët me diabet tip XNUMX nga injeksione të vazhdueshme të insulinës.

Komentet dhe komentet

Kam diabet të tipit 2 – i varur nga insulina. Një mik këshilloi uljen e sheqerit në gjak me DiabeNot. Kam porositur përmes Internetit. Filloi pritja. Unë ndjek një dietë jo të rreptë, fillova të ecja 2-3 kilometra çdo mëngjes. Gjatë dy javëve të fundit, vërej një ulje të qetë të sheqerit në njehsor në mëngjes para mëngjesit nga 9.3 në 7.1, dhe dje madje në 6.1! Vazhdoj kursin parandalues. Unë do të abonoj në lidhje me sukseset.

Margarita Pavlovna, edhe unë jam ulur tani në Diabenot. SD 2. Në të vërtetë nuk kam kohë për një dietë dhe shëtitje, por nuk abuzoj me ëmbëlsirat dhe karbohidratet, mendoj XE, por për shkak të moshës, sheqeri është akoma i lartë. Rezultatet nuk janë aq të mira sa tuajat, por për 7.0 sheqeri nuk del për një javë. Me cilin glukometër matni sheqerin? A ju tregon plazma apo gjak të tërë? Dua të krahasoj rezultatet nga marrja e drogës.

Unë kam qëndruar në insulinë për 25 vjet, që nga viti 1994, unë kam pirë vodka, nuk kam mbajtur dieta në jetën time, gjëja kryesore është të eci më shumë 6-7 km në ditë, dhe seks të rregullt! Asnjë organ nuk duhet të ngecë; gjaku duhet të qarkullojë kudo. Me kapilarë të vegjël fillojnë të gjitha.

Seconddo sekondë që lutem, dua që vajza ime të shërohet!

Lexoni artikullin:  Gjemba e qumështit për recetat e diabetit tip 2

Tre javë më parë, djali im në moshën 25 vjeç u diagnostikua me diabet tip 1. Zot, si ta "gëlltis" atë? Pse jo une Ai e ka tërë jetën përpara.

Bashkëshorti im është 50 vjeç me diabet. Nuk pres vaksina. Dreamndrra ime është shumë më e vogël – një matës i glukozës në gjak: dukej – popped ose hëngri.

Ndonjëherë mendoj se është më mirë të pranosh vdekjen sesa të vuash nga ky lloj 1. Dhe shkencëtarët që punojnë për ta frenuar atë duhet të përkulen në këmbët e tyre dhe të bëjnë gjithçka për përfitimin e tyre.

Diabetus Shqipëri