Kruajtje gjenitale (perineale) tek gratë me diabet

Diabeti mellitus, si lloji i parë ashtu edhe i dyti, është një sëmundje sistemike që shkakton ndryshime në funksionimin e të gjithë organizmit. Enët më të vogla të gjakut – kapilarët, arteriolat – janë të parat që preken. Lezione të tilla quhen angiopati.

Shkelja e furnizimit me gjak të lëkurës dhe mukozës që ndodh për shkak të angiopatisë në diabet mellitus çon në një ulje të marrjes së ushqyesve në këto inde. Një dietë e zvogëluar, nga ana tjetër, shkakton ndryshimet e mëposhtme:

  • thatësi dhe zhvishem, formimi i mikrokrasave në lëkurë dhe mukozën;
  • ulur imunitetin lokal dhe funksionin mbrojtës;
  • një ndryshim në ekuilibrin acid-bazë (si lëkura ashtu edhe vagina janë normale; ato mbështesin një reagim pak acid) (pH = 5,5);
  • thatësia dhe rrallimi i membranave çon në një zhvendosje të aciditetit drejt neutrale ose madje alkaline, gjë që gjithashtu zvogëlon mbrojtjen natyrore;
  • infeksioni i mikrokrasave me kërpudhat dhe mikroorganizmat, zhvillimi i reaksioneve inflamatore.

Një nga manifestimet e mikrokrasave dhe infeksioneve të mukozave të perineumit dhe vaginës tek gratë është kruajtja, e cila për një kohë të gjatë mund të jetë manifestimi i vetëm i diabetit, veçanërisht ai i tipit XNUMX.

Farmacitë edhe një herë dëshirojnë të fitojnë para për diabetikët. Ekziston një ilaç i ndjeshëm modern evropian, por ata heshtin për këtë. Kjo.

Në raste të rralla, shkaku i kruajtjes në perineum dhe vaginë mund të jenë reaksione alergjike ndaj ilaçeve të përdorura për trajtimin e diabetit dhe ndërlikimet e tij.

Parandalimi dhe trajtimi i kruajtjes së vaginës (organeve gjenitale) në diabet

Mënyra më e mirë për të parandaluar ose vonuar shfaqjen e kruajtjes vaginale në diabet është përmes higjenës gjenitale.

Gjëja e parë që duhet t'i kushtoni vëmendje është zgjedhja e liri. Të brendshme duhet të jenë prej pambuku 95-100%, të lirshme sa të mos fërkohen ose dëmtojnë lëkurën delikate në rajonin inguinal dhe perineum.

Pika e dytë është ndryshimi i detyrueshëm ditor i të brendshmeve.

Kujdesi i lagësht ditor për rajonin inguinal dhe perineum në pacientët me diabet ka karakteristikat e veta. Rekomandohet të përdorni pastrues të butë, me pH, me një efekt zbutës. Përdorimi i pastruesve me efekt antiseptik është i lejueshëm vetëm nëse ka shenja të infeksionit dhe inflamacionit.

Lexoni artikullin:  Norma e sheqerit tek burrat në gjak

Nëse kruarja shfaqet, nuk duhet të vetë-mjekoni. Shtë më mirë të kërkoni ndihmën e specialistëve – gjinekologë dhe dermatologë, të cilët do të zgjedhin trajtimin e nevojshëm dhe do të monitorojnë efektivitetin e tij.

Komentet dhe komentet

Kam diabet të tipit 2 – i varur nga insulina. Një mik këshilloi uljen e sheqerit në gjak me DiabeNot. Kam porositur përmes Internetit. Filloi pritja. Unë ndjek një dietë jo të rreptë, fillova të ecja 2-3 kilometra çdo mëngjes. Gjatë dy javëve të fundit, vërej një ulje të qetë të sheqerit në njehsor në mëngjes para mëngjesit nga 9.3 në 7.1, dhe dje madje në 6.1! Vazhdoj kursin parandalues. Unë do të abonoj në lidhje me sukseset.

Margarita Pavlovna, edhe unë jam ulur tani në Diabenot. SD 2. Në të vërtetë nuk kam kohë për një dietë dhe shëtitje, por nuk abuzoj me ëmbëlsirat dhe karbohidratet, mendoj XE, por për shkak të moshës, sheqeri është akoma i lartë. Rezultatet nuk janë aq të mira sa tuajat, por për 7.0 sheqeri nuk del për një javë. Me cilin glukometër matni sheqerin? A ju tregon plazma apo gjak të tërë? Dua të krahasoj rezultatet nga marrja e drogës.

Uji i nxehtë e ndihmon shumë mirë dushin, për aq kohë sa mund ta duroj, por jo për një kohë të gjatë.

Më parë, kruajtja ishte kur sheqeri ishte mbi 14 vjeç, tani për muajin e tretë kam ngrënë fara liri, sheqeri është 7,5 më i madh dhe kruajtja është bërë vetëm më shumë. Doktori e këshilloi Vagisilin, dembel! Unë nuk di çfarë të bëj !?

Më lani me ujë të nxehtë (për sa kohë që qëndroj) më ndihmon, ndonjëherë edhe me sode.

Mirë se vini! Kam diabeti mellitus, supozitorët anestezol më ndihmojnë në kruajtje.

Mirë se vini! Farë ointments janë të nevojshme për kruajtje në vaginë për diabet? Ndihmë!

Diabetus Shqipëri