Mundësitë e homeopatisë në trajtimin e diabetit – vizioni i një homeopati

Postuar nga Ingūna VecvagareApril 20, 2016

Homeopat, Klinika Qendrore e Homeopatisë, Kryetar i Shoqatës së Homeopatëve

Statistikat janë të ashpra. Diabeti është shkaku i pestë më i zakonshëm i vdekjes. Në botë, 6 njerëz vdesin çdo minutë nga diabeti. Diabeti mellitus është shkaku kryesor i verbërisë dhe dështimit të veshkave, dhe gjithashtu shkakton në mënyrë të pashmangshme dëmtimin e enëve të gjakut. Incidenca e diabetit po rritet me shpejtësi në të gjithë botën, përfshirë në Letoni. Diabeti po bëhet më i ri.

Diabeti nuk fillon që nga momenti kur zbulojmë sheqer të lartë në gjak, por shumë më herët. Mund të jenë shumë vite kur një person nuk e kupton afërsinë e rrezikut të afërt, sepse nuk ka simptoma. Kjo sëmundje bazohet në inflamacion autoimun, i cili dëmton indet e gjëndrave dhe nuk prodhon insulinë. Prandaj, zgjidhja duhet të kërkohet në dy drejtime – në trajtimin e procesit inflamator dhe stabilizimin e niveleve të glukozës. Në mjekësinë moderne, përdoret terapi me insulinë, e cila ndihmon në uljen e sheqerit në gjak, por problemi kryesor – inflamacioni – mund të mbetet pa zgjidhje. Prandaj, diabeti si një sëmundje kronike, përveç terapisë me insulinë, mund të trajtohet me homeopati.

Megjithë ndryshimet, homeopatia dhe allopatia janë të dy sistemet e trajtimit që mund të plotësojnë njëri-tjetrin në mënyrë të përsosur dhe të bashkëpunojnë, duke i mundësuar pacientit të përmirësojë cilësinë e jetës.

Gjatë praktikës sime shumëvjeçare, kuptova se ndarja e kërkesave – homeopatia dhe allopatia – nuk është plotësisht e saktë. Homeopatia është një fushë e mjekësisë ose, më thjeshtë, një zonë e veçantë në mjekësi. Dhe si zonë e veçantë përcaktohet nga ligje të ndryshme, më të rëndësishmet nga të cilat janë:

  • zgjedhja e ilaçeve, e cila bazohet në ligjin e ngjashmërisë së sëmundjes dhe veprimit të ilaçit;
  • Rregulli i dytë i rëndësishëm është përdorimi i dozave të vogla për të arritur një efekt terapeutik.

Homeopatia u ngrit në bazë të praktikës dhe vëzhgimit, si gjithçka që është e rëndësishme në mjekësi. Dhe një nga vëzhgimet tregon se ilaçi mund të bëhet terapeutik nëse fotografia e efektit të saj është e ngjashme me simptomat e sëmundjes. Kjo do të thotë që sëmundja mund të kurohet më shpejt dhe, ndoshta, më e sigurt me ndihmën e këtyre barnave, të cilat në një trup të shëndetshëm ka të ngjarë të shkaktojnë një sëmundje të ngjashme. Sa më shumë shenja të sëmundjes përkojnë me efektin e ilaçit, aq më e lartë është gjasat që kjo ilaç të veprojë në organet dhe indet e ndryshuara patologjikisht të pacientit.

Lexoni artikullin:  Shkaqet e sheqerit në gjak të ulët, shenjat dhe trajtimi i hipoglikemisë

Kur zgjidhni ilaçe në bazë të ngjashmërisë, sigurohet efekti i tyre i synuar në organin e prekur nga sëmundja ose në trupin në tërësi. Përshtatja e ilaçeve saktësisht "të ngjashme" bën të mundur që procesi i trajtimit të bëhet individual.

Në vizitën në homeopat, sqarohen ankesat më të rëndësishme, të rëndësishme, karakteristikat individuale të pacientit, shenjat e sëmundjes dhe modaliteti, d.m.th., rrethanat në të cilat rritet ose ulet numri i ankesave.

Shtë shumë e rëndësishme të njihni mendimin dhe mendimet e vetë pacientit për sëmundjen dhe shkaqet e saj. Ndoshta vetë pacienti vuri re disa modele në shenjat e sëmundjes, gjë që lehtëson shumë kërkimin për ilaçin.

Biseda ose kontakti me pacientin është shumë e rëndësishme sepse informacioni i pacientit duhet të jetë me shumë shtresa. Ju duhet të kuptoni si gjendjen e tij fizike ashtu edhe atë emocionale. Në të njëjtën kohë, mjeku duhet të jetë shumë i vëmendshëm, i vëmendshëm dhe i interesuar në mënyrë që të kuptojë pacientin dhe sëmundjen e tij.

Në homeopatinë përdoren vetëm mjetet juridike natyrore – minerale, metale, jometale, gazra, produkte shtazore, bimë, si dhe produkte të sëmundjeve. Meqenëse njeriu është pjesë e sistemit të përgjithshëm të makrocosmës dhe proceset që ndodhin në trup janë të ngjashme me proceset në natyrë, janë substanca natyrore që mund të jenë një burim shërimi.

Në mesin e pacientëve të mi ka një vajzë 6 vjeç, e cila tashmë ka 3 vjet nga diabeti mellitus i varur nga insulina. Fëmija është jashtëzakonisht emocional, sheqeri hidhet, mund të jetë shumë e ulët kur gjiri i karamelës kursen situatën. Në njërën prej këtyre situatave, karameli ishte i papërshtatshëm, sepse një reagim alergjik filloi për shkak të një karamele të padëmshme më parë – gojën e fëmijës, buzët, fryrë, vajza filloi të mbytej. Pas këtij episodi, urtikaria dhe edema e Quincke u përsëritën me rregullshmëri të lakmueshme, megjithë fillimin e terapisë alergjike. Dhe gjithmonë një reaksion alergjik ka ndodhur së bashku me një nivel të ndryshuar në mënyrë dramatike të glukozës në gjak. Pasi mblodha me kujdes anamnezën dhe e analizova këtë rast, unë i rekomandova vajzës një ilaç homeopatik, dhe pas trajtimit për një vit e gjysmë nuk ka pasur reaksione alergjike, shkalla e alergjisë së përgjithshme u ul nga 1 njësi në 2000, dhe më e rëndësishmja, niveli i glukozës në gjak u stabilizua, dhe ajo u bë shumë më e lehtë për të jetuar Dhe nëna thotë se vajza nuk është më aq agresive dhe irrituese si më parë. Në këtë rast, si homeopat, në asnjë rast nuk ndërhyj në terapinë kryesore të pacientit me insulinë, por ky pacient u hoq nga nevoja për të marrë ilaçe të tjera kimike, si dhe nga alergjitë.

Lexoni artikullin:  Diagnoza dhe trajtimi i diabetit

Duke bashkëpunuar në këtë mënyrë, është e mundur jo vetëm që të zgjidhet problemi kryesor, por edhe, për shembull, komplikime që lindën për shkak të diabetit dhe gjatë trajtimit, duke vazhduar paralelisht me sëmundje ose gjendje akute.

Nëse flasim për diabetin tip 2, atëherë homeopatia është një nga opsionet e trajtimit. Por përveç trajtimit, për mendimin tim, mënyra e jetesës dhe zakonet janë më të rëndësishme. Sot vizitova nënën time në spital. Duke pritur vizitën e mjekut, unë pashë shokët e saj të dhomës. Pranë mamasë së saj ishte një paciente me diabet. Dhe ishte tavolina e saj e shtratit që ishte e përbërë – kishte çokollata, banane dhe rrush, një paketë lëng, dhe unë nuk i kisha shikuar brenda! Vetë zonja nuk ishte aspak më e holla dhe, natyrisht, nuk të dha përshtypjen e një personi sportiv. Sad.

Diabeti mellitus i përket atyre sëmundjeve që janë më të lehta për tu vonuar sesa për t’u trajtuar. Ne kujdesemi për veten me mençuri.

Diabetus Shqipëri