Si të kurohet diabeti

Si të kurohet diabeti me metoda tradicionale

Diabeti mellitus është një sëmundje e sistemit endokrin. Siç e dini, sistemi endokrin është përgjegjës për hormonet që janë bartës të informacionit të një natyre kimike-biologjike.

Një nga hormonet më të rëndësishme që ndikojnë në tërë metabolizmin ose të ashtuquajturin metabolizëm është insulina, e cila prodhohet nga qelizat beta të pankreasit. Nëse insulina prodhohet në mënyrë të pamjaftueshme ose ndërveprimi i tij me organet e brendshme dhe sistemet e trupit është i dëmtuar, kemi të bëjmë me diabet.

E thënë thjesht, fotografia është si më poshtë. Anydo qelizë për aktivitetin e tyre jetësor vazhdimisht duhet të jetë i ngopur me glukozë, e cila është një burim universal i energjisë. Kjo ngopje e glukozës së qelizave ndodh me ndihmën e insulinës hormonale. Meqenëse trupi vuan nga mungesa e insulinës në diabet mellitus, qelizave u mungon glukoza, dyqanet e së cilës grumbullohen në mëlçi.

Kjo do të thotë, nga njëra anë, ka shumë glukozë në trup, dhe nga ana tjetër, qelizat pësojnë mungesë të tij, pasi nuk ka insulinë që do t’i siguronte qelizës një nevojë për glukozë. Kështu, kemi një mungesë energjetike të qelizës.

Por qeliza është e aftë të vetë-rregullojë, kështu që fillon të kërkojë burime shtesë të energjisë dhe i gjen ato. Si rregull, ky është ind dhjamor. Si rezultat i prishjes së yndyrnave, qeliza merr energjinë e nevojshme. Sidoqoftë, me këtë procedurë për gjenerimin e energjisë, formohen toksinat, të cilat gradualisht helmojnë trupin.

Nëse nuk merren masa në kohë për trajtim, atëherë diabeti mund të çojë në komplikime shumë të frikshme. Kjo është kryesisht një përkeqësim i mprehtë në gjendjen e enëve të gjakut, si dhe komplikime të veshkave, kataraktet, neuropatinë, neuropatinë.

Mjekësia tradicionale për trajtimin e diabetit rekomandon aderimin në një dietë të veçantë, aktivitet fizik, përdorimin e ilaçeve për uljen e sheqerit në formën e tabletave, dhe në raste të rënda, caktimin e injeksioneve të insulinës.

Duhet të jeni shumë të kujdesshëm kur përdorni insulinë, pasi që mbidozimi i tij mund të çojë në hipoglicemi.

Lexoni artikullin:  Mbledhja diabetike e bimëve për uljen e sheqerit në gjak në diabetin tip 2

Si të kurohet diabeti duke përdorur metodën jo-tradicionale Piokal

Zhvilluar nga profesori polak Kazimierz Piotrowicz, metoda Piokal ka revolucionarizuar në trajtimin e shumë sëmundjeve, përfshirë trajtimin e diabetit.

Thelbi i metodës Piokal është normalizimi, rivendosja e lidhjeve të informacionit në trup. Dhe kjo arrihet falë shtrojave mjekësore Pyokal, të cilat janë bërë nga një material i veçantë. Ky material ka vetinë e pasqyrimit të sinjaleve të dobëta nga receptorët e këmbëve dhe drejtimin e këtyre sinjaleve përsëri në trup. Kjo zhbllokon kanalet e energjisë dhe bashkëveprimi i informacionit ndërmjet organeve dhe sistemeve në nivelin e qelizave është normalizuar.

Avantazhi i metodës Piokal është se eliminon shkakun e sëmundjes, dhe jo pasojën e saj.

Veshjet terapeutike të Pyokal praktikisht nuk kanë efekte anësore, pasi ato nuk shoqërohen me kimioterapi.

Në lidhje me përvojën e përdorimit të metodës Piokal

Ka shembuj të shumtë të përdorimit efektiv të shtrojave Pyocal në trajtimin e diabetit.

Profesor Piotrovich në librin e tij "Trajtimi duke rivendosur informacionin" shkruan:

"Mattersshtë gjithashtu e rëndësishme që me ndihmën e shtrojave të Pyokal trajtimi të përmirësohet jo vetëm për vetë diabetin, por edhe për sëmundjet që e shoqërojnë atë. Veçanërisht komplikimet karakteristike të diabetit janë komplikimet vaskulare.

Në lidhje me këtë, interesimi është takimi im me zotin Boruch J. nga Tel Aviv. Ai erdhi tek unë për stimulues, sepse Kam dëgjuar nga një mik për efektin e tyre shërues. Ai më tregoi për sëmundjen e rëndë të gruas së tij: të dy këmbët e saj u kthyen të zeza në gjunjë (mjekët këmbëngulën për amputim), niveli i sheqerit në gjak ishte rreth 320 mg% dhe kolesterol – 390 mg%. Ajo vuante nga sytë me sy të mëdhenj, nofulla e poshtme e saj u zhvendos dhe pështymja po pikonte vazhdimisht nga goja. Kontakt plotësisht i humbur me të tjerët. Nëse dikush hynte në shtëpi dhe thoshte "mirëmëngjes", u përgjigj, për shembull, "supë e ftohtë".

Duhet shtuar se pacientja kishte një arsim të lartë dhe në të kaluarën ajo mbante një pozicion menaxherial.

Lexoni artikullin:  Pse kruhet në anus tek gratë

Pas një kohe, z. Borukh erdhi tek unë përsëri dhe raportoi për "të jashtëzakonshme", siç e tha ai, veprimin e stimuluesve jo vetëm për sëmundjen e gruas së tij, por edhe për shumë nga të njohurit e tij. Në lidhje me këtë, ai vendosi të bëhet një përfaqësues i Piokal në Izrael. Në letrën tjetër, ai shkroi:

-Gruaja ime ka rikuperuar aq shumë sa për pesë javët e fundit ajo nuk ka marrë asnjë ilaç për uljen e sheqerit. Përmirësimi ishte i ngadaltë, dhe ky efekt u arrit pas 14 muajve të përdorimit të stimuluesve Piokal dhe ndryshimit të tyre me të reja gjatë kësaj kohe 3 herë.

Ajo është shumë mirënjohëse për ju, ajo është bërë një person krejtësisht tjetër dhe tani po përpiqet të ndihmojë njerëzit e tjerë me ndihmën e stimuluesve. Meqenëse ajo nuk e njeh gjuhën polake, unë shkruaj për të, por kur të arrijë së shpejti në Poloni, ajo vetë do t'ju falënderojë për një shpikje të mahnitshme shëruese që e solli përsëri në një jetë gati normale: ajo tërhoqi plotësisht kujtesën e saj, kujton të gjithë telefonat për punë, më të ulët nofullat morën një pozicion normal, rrahjet e syrit u zhvendosën në një pozicion normal. Ende ka probleme, por ne vazhdojmë trajtimin. "

Në Rusi, ne gjithashtu kemi shumë shembuj të efektit pozitiv të shtrojave shëruese të Piokal në trajtimin e diabetit. Këtu janë të dhënat e publikuara nga ndërmarrja inovative STANA (Novosibirsk), e cila është e specializuar në produkte Wellness me origjinë natyrore:

Pacienti është 55 vjeç. Diabeti mellitus. Në ulcerat trofike të ekstremiteteve të poshtme, angiopatia. I sëmurë për rreth 10 vjet.

Përdoren shtrojat e Pyokal për 7 orë në ditë në këmbë, gjithashtu përdornin shtesa dietike, Herb of Life No. 3

Dy muaj më vonë, sheqeri u ul përgjysmë. Kjo bëri të mundur uljen e marrjes së ilaçeve hipoglikemike. Ulçera trofike në ekstremet e poshtme shërohen, dhimbja në shpinë u ul ndjeshëm.

Dhe shembuj të tillë janë shumë, shumë!

Lexoni artikullin:  Trajtime të reja për diabetin tip 2

Të dashur miq! Ju uroj shëndet të mirë dhe sukses të madh në jetë!

Konsulent doktor i kompanisë STANA Zybina Tatyana Viktorovna

Diabetus Shqipëri