Si trajtohet diabeti në vende të ndryshme të botës

Numri i personave me diabet po rritet çdo ditë. Aktualisht, ka më shumë se 300 milion njerëz që vuajnë nga kjo sëmundje e rrezikshme. Dhe këto janë vetëm raste të regjistruara. Vlen të merret parasysh që ka edhe shumë diabetikë që nuk dinë për sëmundjen e tyre.

Shumë shkencëtarë në vende të ndryshme të botës janë angazhuar në studimin dhe trajtimin e diabetit. Një vëmendje e madhe i kushtohet problemit të parandalimit të kësaj sëmundje. Kjo sëmundje zë vendin e tretë në numrin e vdekjeve dhe është në të njëjtën kohë me sëmundjet onkologjike dhe kardiovaskulare.

Shumë nga bashkatdhetarët tanë nga Federata Ruse dhe ish republikat e BRSS janë dërguar në vende të ndryshme të botës për trajtimin e diabetit tip 1 dhe tip 2. Sidomos "destinacionet" e njohura janë Izraeli, Gjermania, Republika eke. Në to, specialistë të kualifikuar janë gjithmonë të gatshëm të ofrojnë ndihmë të kualifikuar për diabetikët.

Përmbajtja e artikullit.
Hulumtimi dhe diagnostikimi i diabetit jashtë vendit.
Parandalimi dhe trajtimi i diabetit në Izrael.
Trajtimi i diabetit në Gjermani.
Metodat për trajtimin e diabetit në Gjermani.
Si trajtohet diabeti në Republikën eke?
Trajtimi i diabetit në Evropë.

Hulumtimi dhe diagnostikimi i diabetit jashtë vendit.

Klinikat e huaja janë tërheqëse nga këndvështrimi i bashkatdhetarëve tanë që vuajnë nga diabeti, jo vetëm prania e specialistëve të kualifikuar. Ato janë të pajisura me pajisjet e fundit për diagnostikimin dhe trajtimin e diabetit, dhe ato përdorin gjithashtu teknikat më të fundit që plotësojnë standardet moderne mjekësore botërore.

Gjatë kryerjes së procedurave dhe studimeve diagnostikuese, vëmendje e madhe i kushtohet gjendjes së organeve, të cilat më së shpeshti bëhen "objektivi" për diabetin.

Fizioterapi, kirurgji, metodat alternative të trajtimit të diabetit, ilaçet më të fundit – e gjithë kjo mund të gjendet në listën e jo vetëm klinikave kryesorë, por edhe të huaj të zakonshëm që trajtojnë diabetikët.
Një pacient i sapoardhur vëzhgohet domosdoshmërisht nga një grup i tërë specialistësh, duke përfshirë një nefrolog, kardiolog, optometrist, fizioterapist, ushqyes, mikrosurgeon dhe, natyrisht, një endokrinolog.

Lexoni artikullin:  Xhenxhefili për aplikimin e diabetit mellitus, recetat dhe trajtimin e rrënjës

Parandalimi dhe trajtimi i diabetit në Izrael.

Një grup masash që përdoren për trajtimin e diabetit në klinikat izraelite ka për qëllim diagnostikimin e saktë të pankreasit të pacientit, si dhe funksionimin e tij. Paralelisht, një ekip specialistësh mjekësorë është i përfshirë në diagnostikimin e komplikimeve.

Kostoja e përafërt e testeve për trajtimin e diabetit në Izrael, përfshirë ekzaminimet e gjymtyrëve të poshtme, skanimin e Dopplerit, testet e gjakut (biokimi, të përgjithshme, etj.) Dhe urinës, është rreth 2500-3000 dollarë.
Pas përcaktimit të një diagnoze të saktë dhe kryerjes së procedurave të nevojshme mjekësore, secilit pacient i caktohet një kurs i terapisë individuale.
Ai përfshin:
1. Ilaçet thelbësore.
2. Ushqimi dietik.
3. Përmirësimi i edukimit fizik.
4. Procedurat fizioterapeutike.
5. Monitorimi i vazhdueshëm i sëmundjes dhe trajtimi nga specialistë të kualifikuar.

Kur trajtojnë diabetin në Izrael, disa pacientë i kushtojnë vëmendje vendpushimeve të Detit të Vdekur. Klinikat lokale kanë në arsenalin e tyre programe efektive të trajtimit dhe shërim të plotë të trupit, të dobësuar nga diabeti.

Balta minerale e Detit të Vdekur, uji i detit, rrezet e diellit – procedura të tilla kanë një efekt pozitiv në funksionimin e gjëndrave endokrine, përmirësojnë metabolizmin në trup.

Trajtimi i diabetit në Gjermani.

Gama e shërbimeve që ofrohen nga klinikat gjermane për trajtimin e diabetit është mjaft e gjerë dhe ju patjetër që duhet t'i kushtoni vëmendje asaj.

Metodat progresive të trajtimit dhe parandalimit të diabetit, të cilat përdoren nga mjekët gjermanë, janë krijuar për të lehtësuar rrjedhën e kësaj sëmundjeje dhe për të parandaluar zhvillimin e komplikimeve të tij.
Në disa raste, veçanërisht nëse diabeti është në një fazë fillestare, zhvillimi i tij mund të ngadalësohet dhe madje të ndalet.

Si procedura shtesë në klinikat gjermane, programet përdoren gjerësisht për trajtimin e mbipeshes, sindromës diabetike të këmbës, hipertensionit, etj.

Mënyrat për të trajtuar diabetin në Gjermani.

1. Procedurat kirurgjikale përfshijnë transplantimin qelizor të ishujve të Langerhans dhe transplantimin e indit pankreatik.
2. Në dhomën e fizioterapisë sipas zgjedhjes suaj: ultratinguj, elektroterapi, akupunkturë, krioterapi, etj.
3. Imunoterapia.
4. Hemokorrektimi ekstrakorporal i gjakut.
5. Ushtrime të terapisë fizikale nën mbikëqyrjen e një instruktori dhe specialistësh.
6. Terapia dietike – ushqimi mjekësor. Programet zhvillohen nga nutricionistët, duke marrë parasysh nuancat e rrjedhës së sëmundjes.
7. Trajtimi i diabetit bimor – ilaç bimor, si procedura shtesë.
8. Trajtimi i drogës duke përdorur ilaçe diabetike moderne të gjeneratës së fundit.

Lexoni artikullin:  Diabeti tip 2 trajtimi dhe ushqimi i duhur për sëmundjen

Në klinikat gjermane, trajtimi i diabetit kushton nga 2 mijë euro. Për të zbuluar çmimin e saktë, duhet të njiheni me çmimet në faqet e internetit të klinikave ose të kontaktoni personalisht administratën.

Kostoja totale varet nga koha e kaluar në spital, procedurat e përshkruara, operacionet e kryera, etj.

Si trajtohet diabeti në Republikën eke?

Në Republikën Czecheke është një vendpushim unik Karlovy Vary. Një tërheqje e tillë e rëndësishme dhe e dobishme luan një rol të rëndësishëm në industrinë e mjekësisë në Republikën Czecheke, duke përfshirë në trajtimin e diabetit dhe sëmundjeve të ngjashme.

Ata që janë nënshtruar trajtimit dhe parandalimit të sëmundjeve të sistemit endokrin, shpesh reagojnë pozitivisht në efektivitetin e procedurave, ndërsa vëren se gjendja e përgjithshme e shëndetit është përmirësuar ndjeshëm.

Mjekët çekë trajtojnë diabetin tip 1 dhe tip 2, duke përdorur metoda tradicionale të trajtimit të plotësuara me ato alternative në praktikë. Në dispozicion të endokrinologëve Czechekë ka edhe metoda të njohura të autorit për trajtimin e diabetit.

Procedurat kryesore të përfshira në kompleksin e masave të Wellness përfshijnë terapinë e oksigjenit, llojet klasike dhe alternative të masazhit, përdorimin e baltës shëruese (mbështjellësin e trupit) dhe banjot galvanike.

Nëse është e nevojshme, pacienti mund të zgjedhë një skemë individuale për trajtimin dhe parandalimin e diabetit, i cili do të hartohet dhe zhvillohet nga specialistë të kualifikuar.

Shtë shumë e rëndësishme të dini se në vendpushimin çek të Karlovy Vary, metoda të përparuara për trajtimin e diabetit tek fëmijët janë zhvilluar dhe aplikuar. Në këtë drejtim, ata konsiderohen si një nga më efektivët në botë.

Trajtimi i diabetit në Evropë.

Trajtimi i diabetit jashtë vendit është bërë gjithnjë e më i popullarizuar në mesin e bashkatdhetarëve tanë. Kjo për faktin se qasja cilësore për parandalimin dhe trajtimin e kësaj sëmundje në Evropë është në një nivel shumë të lartë.

Zgjedhja më e mirë, një diabetik kërkon të marrë efektin maksimal pozitiv, të ruajë dhe përmirësojë shëndetin, të përmirësojë cilësinë e jetës. Kërkesa të tilla përmbushen nga teknologji të përparuar mjekësore që përdoren në Angli, Francë, Gjermani, Republikën eke për diagnostikimin dhe trajtimin e diabetit.

Diabetus Shqipëri