Simptomat për diabetin, trajtimin dhe diagnostikimin e hershëm

Diabeti është një gjendje që shkel aftësinë e trupit për të përpunuar dhe përpunuar nivelin e zharit, dhe njihet si niveli i zaharit.

Përplasja e korit parashikohet të jetë mbi 18 vjeç me diabet diellit të diagnostikuar dhe të diagnostikuar në Shtetet e Bashkuara dhe 30,2 milion, nga Tsifrat që përfaqëson 27,9 deri 32,7 përqind të popullsisë.

Pa vazhdimisht, duke menaxhuar me kujdes, diabeti mund të sillet në natrupvana në zakhar në kvata, gjë që mund të rrisë rrezikun e rrezikut të komplikimeve, përfshirë goditjet dhe sëmundjet e zemrës.

Mund të jetë se do të ketë lloje të ndryshme të diabetit dhe në varësi të llojit të trajtimit. Jo të gjitha llojet e diabetit janë shkaktuar nga një tepricë e tepërt ose e vyer nga një fillim joaktiv në stomak. Në total, nuk ka gjëra të tjera.

Diabeti i llojeve

Tri llojet kryesore të diabetit mund të zhvillohen sot: tipi 1, tipi 2 dhe diabeti gestacional.

Diabeti tip I: Ekziston një lloj diabeti i njohur mirë, shfaqet i njëjti lloj sëmundjeje, duket se nuk është në gjendjen e tij dhe prodhohet insulinë. Horata me diabet tip I është e varur nga insulina, që do të thotë se lecka do të pranojë insulinë çdo ditë, ato do t'ju bëjnë të dukeni më mirë.

Diabeti tip 2: Diabeti tip 2 ndikohet nga fillimi i shfaqjes së zvarritjes së insulinës. Për shkak të diferencës së tipit I, shtrydhja në tajotot nuk reagon me efikasitet, sikur të ishte një zotëri, por posa tajotot, insulina akoma është lehtësuar. Sponzoruar nga Instituti Kombëtar i Diabeteve dhe Instituti për Mirëqenie dhe Përhapja e Sëmundjeve, i njëjti lloj diabeti dhe lloji i diabetit mellitus janë të hutuar.

Diabeti është gestacional: Tosi është një specie që vëzhgon kur rëndon me kohën, me mbështjellje, ajo mund të bëhet shumë e ndjeshme ndaj insulinës. Diabeti Gestacional nuk është i vërejtur në të gjithë kohën e martesës dhe pritet një shteg i pashpjegueshëm i otshumyava.

Kryqezoni llojin e diabetit në rregull, përfshirë diabetin dhe diabetin, i cili shërohet nga fibrozë cistike.

Klikoni një trokitje, sepse po më mësoni më shumë për diabetin tip I.

prediabetes

Shëruesi deklaron se një kor i çfarëdo lloji ka prediabet ose diabeti është i kufizuar, është disi i shqyer prej tij midis 100 dhe 125 miligramë për decilitër (mg / dL).

Normalizoni fushën e misrit në zvarova zakhar sa ndërmjet 70 dhe 99 mg / dL, derisa një person me diabet sha im krivna zakhar të funksionojë pa probleme në tempuj nga 126 mg / dL.

Prediabeti do të thotë që nuk ka asgjë në majë të nivelit normal, por jo aq i lartë sa për shkakun e diabetit.

Horata me prediabet, përveç ekspozimit të rrezikut të zhvillimit të diabetit tip 2, nuk është në kundërshtim me simptomat e diabetit.

Merrni rreziqe për prediabet dhe diabeti tip 2 i ngjashëm. Ato përfshijnë:

 • me një teglo mbinormalisht
 • histori familjare për diabetin
 • Bëni Niva në kolesterol me lipoproteinë nga lobi i përkohshëm (HDL) me 40 mg / dL ose nën 50 mg / dL
 • tregimi në nalyagan të lartë kravno
 • imitoni barrën e diabetit ose lindni teglo me një qytetar mbi 9 kilogramë
 • historia e sindromës së vezores policistike (PCOS)
 • Origjina e ishullit afrikano-amerikan, amerikan vendas, hispanik ose aziatik-Paqësor
 • Mbi 45 vjeç
 • shoferi u ul në stomak

Për sa i përket ilaçeve, le të themi që keni para-diabet, në mënyrë që ndriçimi i individit dhe shëndeti i tregtisë, rasti ideal është mogat dhe sprati të jetë përparimtar ndaj diabetit tip 2. isshtë i dobët dhe i fuqishëm në një dietë të shëndetshme sinqerisht mogat dhe ndihmon për të parandaluar një të sëmurë.

Lexoni artikullin:  Si të trajtoni shtresat e shtratit tek pacientët me diabet

Mos e njihni shëruesin, specifikoni arsyet për diabetin e tipit I. Diabeti tip 2. ekziston një rezistencë e përgjithshme e insulinës, e njohur dhe arsyeja është e qartë.

Insulina lejohet që glukoza të ruhet tek personi dhe të arrihet në qelizë në tyalothi, për po, konfiguroni energjinë. Rezistenca ndaj insulinës, sinqerisht, rezulton nga cikli i fundit:

 1. Njeriu ima geni apo media, koito rrisin shanset për të mos qenë në gjendje dhe do të dërgojnë insulinë të mjaftueshme, tani për tani, kalon sasinë e glukozës sjedrezh.
 2. Ushqimi Tyaloto dhe insulina e drejtpërdrejtë është shtesë, për po, teprica e insulinës së tepërt.
 3. Pankreasi nuk mund të shkohet në çarje me shtimin e njohjes dhe dhomës paraprake të rezervës dhe rrethores në bazë dhe po shkaku i furçës.
 4. Me kalimin e kohës, stava e insulinës është pak efektive kur i jepet glukozës në celucit, dhe nivata në kvvnata zakhar zgjatet dhe pastaj varet.

Në rastin e diabetit, rezistenca ndaj insulinës rezistente ndaj tipit 2 është gradual. Ju lutemi shkaku tazi trajtoni me ndershmëri preprochvat po rregull rregullisht në fillim në stomak, për madje argëtim ose prishin ciklin e tozi.

Klikoni në informacionin mutter në lidhje me funksionin e insulinës.

Sapo një diagnostikues diagnostikohet me një diabet tip 2, kjo ka më shumë të ngjarë të ofrohet në fillim në bark, si një mbështetje për dhëmbët në taglo dhe gjithë shëndetin.

Ata mund të trajtojnë një person me diabet ose një dietolog para-diabeti. Një specialist mund të ndihmojë për një kohë me diabet dhe të jetë aktiv, balancuesi do të fillojë në stomak dhe po kontrolli do të jetë.

Stapki, njeriu coito mund të marrë përsipër menaxhimin e fillimit në stomak me diabet:

 • Dieta mbahet në gjuhë në presnya, mbaj lëndë ushqyese, duke përfshirë shëndetin e mullirit për daub, përfshirë dyqanin, frutat, zarzavatet, proteinat, mishin dhe nibble.
 • Shmangni mbajtjen e tij me një zhare të lartë, koito do të humbasë kalori ose kalori pa një kujdestar tjetër, disa pije aromatiziran Ghazirani, mbajtje me shpejtësi të lartë dhe ëmbëlsira me një zar të lartë.
 • Shmangni pirjen e tepërt të alkoolit ose konsumimin e pijeve pak nga një pendë për gruan ose dy pije në një tavolinë për burrin.
 • Ushtrimi për Pone 5 minuta në ditë, Poni 5 ditë në javë, për shembull një shëtitje, gjimnastikë, tren ose pluhur.
 • Njohur në simptomë në fillimin e krvna zahar me kohën në stërvitje, përfshirë forcimin, marramendjen, dobësinë dhe djersitjen e tepërt.

Horata është plotësisht në gjendje dhe merr përsipër të ulë indeksin për Telesnata Masa (ITM), i cili mund të jetë më i dobishëm për një kor me diabet të tipit 2 dhe menaxheri mund ta bëjë atë pa dhe pa ilaçe zvarritëse.

Mbani në mend se qëllimet e qëndrueshme për zbërthim lart e poshtë do t'ju ndihmojnë pak dhe të kuptoni zvarritjet afatgjata.

Pacientët me diabet tip I dhe disa diabeti tip 2 mund të kenë nevojë të injektojnë injektirat ose insulinë, dhe më pas të parandalojnë që fusha e lartë e misrit të mbulohet me zhare.

Ata do të ofrojnë lloje të ndryshme të insulinës dhe kjo do të ndryshojë nga familja e sa grupirani në bazë të asaj se sa shpenzojnë për to. Ima birzi, redovny, sredni dhe dlgodysteyschi insulinë.

Diku disi i mërzitur, është e mundur të përdorni injeksion me insulinë për një kohë të gjatë, por ta mbani fushën vazhdimisht në shtrat. Mogatët e tjerë mund të përdorin një kombinim të insulinës me një veprim të shkurtër ose insulinë. Pavarësisht nga lloji, personi është i njohur me kontrollin e nivata për krivna si zahar me ndihmë në goditje.

Lexoni artikullin:  Cila është norma e glukozës në gjak tek burrat dhe cilat tregues janë një devijim

Metoda Tosi, e zvarritur për kontroll mbi nivata te kvvnata zahar, pasi zvarritja u zvarrit në një makinë speciale, të lëvizshme, të quajtur glukometër. Një person me diabet tip I. Një gjurmë e zvarritjes tregohet në një dozë të vetme të zakharit, dhe po përcaktoni sa insulinë keni nevojë.

Uniteti i vetë-vëzhguar është fillimi i një njeriu dhe mëson nivata na kvvnata si zahar. Symptomsdo simptomë fizik mund të mos ketë asgjë, është e rrezikshme të bekohet, por askush nuk është bekuar, të gjitha dyshimet janë një glukozë tepër e ulët dhe keni nevojë për një dozë glukoze.

Teprica e insulinës

Ndihmoni insulinën në diabet mellitus dhe plumbin aktiv në stomak. Tová mund të jenë të dyja arsyet për serinë e faqeve të efekteve, veçanërisht për shumë njerëz.

Një tepricë e insulinës mund të shkaktojë hipoglicemi ose një sasi të caktuar të helmit në gjak dhe po të shkaktojë vegël, djersë dhe dridhje.

Nga vlera thelbësore e e-korat, mat me kujdes insulinën dhe madje e mban atë në një dietë të vazhdueshme, në një farë mënyre bar-ekuilibrin Nivata na kvvnata zakhar, për aq kohë sa të jetë e mundur.

Insulina, ima dhe llojet e tjera të ilaçeve janë marrë, bashkë-mogati mund të ndihmojë për një kohë të gjatë dhe qeveria do të jetë në gjendje ta bëjë këtë.

Metformin

Në diabetin tip 2, dikush mund të përshkruajë metformin në formë grejpfruti ose formë rrjedhese.

Mauger po doprneses për:

 • nizavanane në krivna zahar
 • Dikush insulinë është efektiv

Shumë më shumë ndihmë dhe për pllaka. Ekziston një tabelë e shëndoshë për efektin e diabetit.

Diabeti është shfrytëzuar, njeriu mund të marrë rreziqe të tjera për shëndetin dhe nevojën për ilaç, për gi të një kontrolluesi. Ata i trajtojnë njerëzit për nevoja teknike.

Agonisti i receptorit SGLT2 dhe GLP-1 frenues

Pres 2018, novite nasuki do të ofrojnë dhe po ata do të shkruajnë ilaçe shtesë për korin, koito imat:

 • aterosklerotichna srdechno-sdova BOLESTA
 • te semure kronike spontane

Frenues ose agonist Tova Sodë-glukozë me lidhës ose agonist për receptorin peptid-2 (GLP-2) i ngjashëm me glukagon.

Për ata që kanë dhimbje kondiloze aterosklerotike kardiake dhe ato me tempull, rreziku është për shkak të dështimit të zemrës, lagni paraprakisht mjekun dhe parandaloni frenuesin SGLT2.

Agonisti i receptorit GLP-1 vepron për të rritur sasinë e insulinës të prodhuar nga trupi dhe për të ulur sasinë e glukozës, duke ndikuar në ilaç. Tov e ilaç për injectiran. Horata Mogat mund të zvarritet me metforminë ose vetëm. Efektet e faqeve përfshijnë krimbat stomatotë dhe problemet e kato gaden dhe anoreksisë.

Frenoni në SLGT2 një lloj të ri të ilaçit për uljen e nivata në krvnata zahar. Ata punojnë veçmas nga insulina dhe mogati dhe dhurojnë të dobishëm për kor, mos përgatitni dhe përdorni insulinë. Horat Mogat po shkoni pranoni presstat. Efektet e faqes do të përfshijnë rrezikun e tempullit nga infeksioni në urinë dhe organet gjenitale dhe ketoacidoza.

Klikoni në rubinet, sepse po më mësoni më shumë për ilaçe të tjera dhe trajtime për trajtimin e diabetit.

Vetë-vëzhgohet në nivata në një orar të vështirë, madje edhe kur rregullimi i tij është i ruajtur, aktiviteti fizik dhe kur marrin ilaçe, përfshirë insulinë, për menaxhimin efektiv të diabetit.

Makinë Dokachite për vetë-vëzhgim në variablet e kvvnata zahar (SMBG), është normale të ndizni pajisjen matëse dhe kasetën provuese dhe pajisjen për depërtim, sepse po dëshmia për depërtim në lëkurë do të dëgjohet, për një sasi të vogël të sasisë së etikës do të lexohet.

Lexoni artikullin:  Fotografia e ulcerave trofike të diabetit mellitus

Ju do të duhet të bëni dallimin midis tyre, dhe në çdo rast, nëse i merrni, specifikoni udhëzimet për njehsorin elektrik. Mbani gjurmët e matjeve dhe shiritave, të gjitha njësoj për aplikimin e shumë veturave në Pazar:

 • Sigurohuni që të jeni të pastër dhe të thatë, përpara se të përfundoni provën, kasetën ose njehsorin.
 • Mos zvarritni shiritin e provës më shpesh dhe unë kam nevojë për të përzënë në versionin origjinal të CUTIA, për hir të lagështisë, ju mund të shkëmbeni rezultatin.
 • Pista e testit është mbyllur.
 • Vinagi kontrolloni datën e vlefshmërisë.
 • Moshat e moshuar elektromeri po izskvat kodirane para përdorimit. Ju kontrolloni makinën, duke pasur parasysh që është duke zvarritur një herë, gjithçka që ju nevojitet prej saj.
 • Mbani glukometër dhe shirit në mish të thatë dhe të ftohtë.
 • Merrni glukometrin lart dhe merrni atë për një konsultë, për shembull, një ilaç ose një specialist i ndihmës mjekësore mund të kontrollojë efektivitetin.

Sovec, një diabet i vetë-vëzhguar, zvarriti një pajisje, të quajtur lancet, për po një thyerje në lëkurë. Shtë vërtetuar se ideja për ta çuar atë në lëvore shkaktoi probleme për një marrëzi të korit, është shtrydhur në fund të një lecke dhe madje një procedurë e thjeshtë për ta marrë atë në ryshfet.

Ngrini matjet e mëposhtme:

 • Për po, mos lejoni që moti të arrijë dëshminë e Vloshavan dhe Voloshavan, pastroni zonën, do të jeni në gjendje ta gjeni menjëherë, dhe ujë nga sapuneni i karburantit.
 • Zgjidhni një shantazh të vogël për rehati maksimale.
 • Lancet lancet dhe parametrat ima për dlbochina, dlbochinata kontrollin e coito në shtresë. Kërkoni rehati.
 • Një shumë e një metri dhe isquat në vetvete është një mostër gjaku me madhësi në buzëqeshje.
 • Ngrini kthesën nga ana e djathtë, ty kato duke shkaktuar pak dhimbje. Prst, prstena dhe prst të vogla, mesatare shumë më të përshtatshme dhe zvarritëse
 • Disa pajisje të matshme lejojnë mostra nga zonat e tjera të provës, të tilla si një bri dhe një bri shpesh në një kthesë, disa kohë në një test të shpejtë ose një test të brendshëm, ata do të japin një rezultat të saktë.
 • Në vend që të shtypni në majë të zonës, njoftoni personin që ta dijë zonën me lëvizjen "doene".

Përkundër faktit se do të mbahet mend për vetë-vëzhgim, përfshirë fillimin në stomak, që një nuk po trondit dhe madje nuk e turpëron procesin.

Diabeti është gjendje seroze, kronike. Shoqata Amerikane e Sporeve për Diabet është një shkak i zakonshëm për vdekjen në Shtetet e Bashkuara.

Shtë e mundur për të kuruar diabetin dhe komplikimet, komplikimet e moghat do të kenë një efekt serioz në barkun e përditshëm dhe moghat dhe fatalitetet e buta, por ata nuk do të mund të kurojnë lekvani vednag.

Komplikimet për diabetin përfshijnë:

 • Sëmundja ndaj helmit dhe vegjetacionit
 • problemet me shikimin dhe stomakun
 • problemet me krakata, përfshirë udhëtimet, gjërat deri tek ulcerat dhe mos lëndimet
 • sëmundje të zemrës
 • lënduar në nervore, neuropatia e diabetit kato
 • një goditje
 • i semure spontanisht

Në rastin e një sëmundjeje të sëmurë brutal, kjo ndërlikim mund të reduktohet në një thyerje të ujit, zadryane në ujë, dikur ishte e vështirë ta merrnit atë me ujë, dhe një njeri që kishte disa vështirësi në kontrollin e temperaturës së leshit.

Vëzhgimi Redovnoto mbi nivata në kvavnata zakhar dhe marrja e moderuar e glukozës mund të ndihmojë Horata dhe të shmangë komplikimet e diabetit tip 2.

Për pacientët me diabet tip 1, administrimi i insulinës dhe uniteti do të fillojnë të trajtojnë pacientët dhe kontrollojnë efektet e sëmundjes.

Diabetus Shqipëri