Trajtimi i akupunkturës Njohja zyrtare e OBSH-së

Akupunktura ose akupunktura është një nga fushat kryesore të mjekësisë tradicionale orientale, e cila, sipas burimeve të ndryshme, varion nga 2,5 deri në 5 mijë vjet. Dhe, megjithëse India, Nepal, Tibet pretendojnë autorësinë e shumë metodave të trajtimit të lidhura tradicionalisht me mjekësinë orientale, akupunktura ka fituar popullaritet dhe popullaritet të gjerë pikërisht si baza e mjekësisë tradicionale kineze. Trajtimi i akupunkturës.

Për më tepër, ndikimi dhe përhapja në botën moderne të metodave tradicionale orientale të trajtimit filloi shumë më herët sesa zgjerimi kinez në fusha të tjera – ekonomi, kulturë, politikë.

Trajtimi i akupunkturës: Njohja zyrtare e OBSH-së

Vitet e 60-ta të shekullit të kaluar u shënuan nga një interes në rritje për Kinën, proceset që ndodhin në këtë vend të mbyllura për botën. Në të njëjtën kohë, mjekësia kineze ishte e mbuluar me mite dhe legjenda për ilaçet mrekulluese, sisteme shërimi që në mënyrë të konsiderueshme zgjasin cilësinë dhe numrin e viteve të jetuara.

Në BRSS, metodat e mjekësisë orientale u studiuan seriozisht në institutin kërkimor të refleksologjisë, u hap në 1976.

Njoftimi zyrtar ndërkombëtar i akupunkturës si një metodë efektive klinike e trajtimit mund të konsiderohet viti 1979, kur u mbajt "Panairin Simpozium Kombëtar për Akupunkturë, Cauterization dhe Anestezi të Akupunkturës" në Pekin, në të cilin morën pjesë përfaqësues të Organizatës Botërore të Shëndetit. Kjo ngjarje ishte fillimi i shpërndarjes aktive në shkencën perëndimore të njohurive dhe teknikave të mjekësisë tradicionale lindore.

Në 1991, OBSH përgatiti një studim mbi akupunkturën dhe për herë të parë paraqiti një "nomenklaturë pikësh", e cila përmblodhi dhe vendosi një lloj "pikë" në mosmarrëveshjet në lidhje me njohjen e kësaj metode trajtimi.

Udhëzimet e OBSH-së të vitit 1999 ofrojnë tashmë udhëzime mbi standardet e trajnimit dhe procedurat e sigurisë për aplikimin e metodave tradicionale të mjekësisë kineze. Akupunktura nuk u njoh vetëm si një metodë e trajtimit, por gjithashtu zhvilloi kërkesa për trajnimin e specialistëve në këtë drejtim.

Lexoni artikullin:  Diabeti si një ndërlikim i pankreatitit

Në 2002, akupunktura u njoh si një nga trajtimet më efektive me një minimum efektesh anësore. Në të njëjtën kohë, OBSH nuk e kufizoi veten në këtë njohje dhe nxori rekomandime që përmbajnë një listë të sëmundjeve dhe simptomave që shërohen më me sukses nga akupunktura.

Sot, akupunktura njihet në shumicën e vendeve të botës, janë krijuar shkolla shkencore, metoda antike e trajtimit po studiohet duke përdorur teknologjitë më të fundit dhe po bëhet një pjesë integrale e mjekësisë moderne. Të mbështetur nga arritjet e mjekësisë bazuar në prova dhe teknologjive moderne në diagnostikim, këto qasje "të buta" në trajtimin dhe parandalimin, duke ruajtur shëndetin në botën moderne po gjejnë gjithnjë e më shumë mbështetës.

Akupunktura në Kazakistan gjithashtu shkakton interes dhe kërkesë midis shumë njerëzve. Qendrat mjekësore po hapen, metodat jo-tradicionale të trajtimit tërheqin ata që kujdesen për shëndetin e tyre dhe po kërkojnë mënyra të reja për të arritur një ekuilibër të jetës. Gjithnjë e më shumë mjekë dhe ofrues të kujdesit shëndetësor po u kushtojnë kohë studimit të përfitimeve të akupunkturës dhe indikacioneve për këtë metodë.

Akupunktura – përfitimet vërtetohen.

Sot pyetja nuk është më nevoja për të vërtetuar të drejtën e ekzistencës dhe efektivitetin e akupunkturës dhe llojeve të tjera të mjekësisë tradicionale orientale.

Përgjegjësia e secilit person për shëndetin dhe cilësinë e jetës së tyre i vendos në mënyrë të pashmangshme para kontrollit dhe zgjedhjes së një mjeku kompetent, një klinikë e mirë duke përdorur metodat më efektive dhe jo toksike të trajtimit.

Bota është bërë më e hapur, informacioni është i disponueshëm. Më parë, kërkimi për specialistë të kualifikuar të akupunkturës çoi në nevojën për të vizituar klinika dhe specialistë autentikë në vetë Kinë, sot hapen shkolla dhe qendra akupunkture në të gjithë botën, specialistë me studim të arsimit të lartë mjekësor dhe aplikojnë metodat e mjekësisë orientale, formohen standarde të qarta dhe kërkesa për këtë lloj aktiviteti.

Ku të shkoj për trajtim. Ku akupunktura.

Vetë njeriu vendos se kush të shkojë për trajtim – të shkojë në Kinë në kërkim të një klinike dhe mjeku të mirë, ndërsa zgjidh të gjitha çështjet që lidhen me vizën, akomodimin, përkthimin, i cili nuk garanton cilësinë e trajtimit të marrë, të kërkojë Xhaxhai Vanya, i cili është 10 vjeç ai shëroi vëllain e vëllait të fqinjit të tij mbrapa dhe i çon diku në një apartament të vogël me qira në periferi të qytetit ose të kërkojë një klinikë dhe një mjek që punon në këtë drejtim, të ketë çertifikatat e nevojshme dhe përvojën e punës, të veprojë hapur dhe në mënyrë transparente.

Lexoni artikullin:  Aftësia për të ngadalësuar përparimin e sëmundjes dhe komplikimet e saj; dieta e diabetit tip XNUMX

Në kërkimin e mjekut dhe klinikës suaj, është e rëndësishme të kuptoni që akupunktura është një trajtim efektiv që nuk ka efekte anësore të theksuara. Por kjo nuk është një ilaç, akupunktura mund të jetë e dobishme dhe e dëmshme, metoda ka kufizimet dhe kundërindikimet e saj, të cilat një mjek kompetent është i detyruar t'i paralajmërojë pacientët dhe, nëse është e nevojshme, madje të refuzojë trajtimin ose të rekomandojë një tjetër.

Si të zgjidhni një klinikë dhe një mjek?

Përqendrimi vetëm në gjetjen e një specialisti nga Kina sot nuk është gjithmonë efektiv. Jo aq shpesh na vijnë gurusë të vërtetë të metodave alternative të trajtimit. Por nëse jeni akoma me fat dhe takoni një specialist të tillë, ju rekomandojmë t'i shikoni informacionet në lidhje me të në internet, studioni me kujdes dokumentet që konfirmojnë kualifikimet e tij.

Një pikë e rëndësishme është vetë klinika, në të cilën një person vjen për ndihmë. Mos blini bollëkun e parapelalizmit kinez lindor. Megjithatë, trajtimi i akupunkturës është kryesisht një procedurë mjekësore që kërkon sterilitet dhe pajtueshmëri me standardet e sigurisë.

Edhe nëse klinika merret me trajtim në mënyra jo tradicionale, ajo duhet të ketë një licencë tradicionale të lëshuar nga një organ i autorizuar. Prania e një liste çmimesh, arkës, orarit të qëndrueshëm të punës, ambienteve të përhershme gjithashtu tregon një qasje serioze, përgjegjësi dhe kualifikime të stafit.

Në Kazakistan, procedura për studimin e klinikave të përfshira në mjekësinë alternative nuk do të marrë shumë kohë. Ky segment i tregut mjekësor sapo po shfaqet, konkurrenca nuk është e madhe, të gjithë specialistët janë në pamje të plotë dhe nga veshi.

Shtë shumë e rëndësishme që akupunkturisti të ketë diplomën e mjekut, vërtetime që vërtetojnë kualifikimet e tij. Meqenëse mjekësia zyrtare nuk e refuzon akupunkturën, metodat alternative të trajtimit të mjekësisë orientale jo vetëm që nuk bien në kundërshtim me edukimin bazë mjekësor, por forcojnë dhe forcojnë potencialin e tij. Arsenali i një mjeku me një diplomë universiteti mjekësor dhe njohuri të dëshmuara në fushën e akupunkturës ka më shumë mundësi për të ndihmuar pacientin.

Diabetus Shqipëri