Uria në diabet si një trajtim

Kjo pyetje gjithnjë e më shumë po bëhet nga pacientët me diabet. Le të përpiqemi të kuptojmë nëse uria me të vërtetë ndihmon me diabetin? Sa e rrezikshme është agjërimi për një diabetik? Dhe si të vdes uria nga diabeti me një sëmundje?

Para së gjithash, kjo metodë e parandalimit dhe trajtimit të diabetit është interesante për ata njerëz që, përveç sëmundjes, janë edhe mbipesha. Kështu, duke iu drejtuar kësaj metode, ju mund të vrisni, siç thonë ata, dy zogj me një gur: zvogëloni sheqerin dhe një pjesë me kilogramë kaq të lodhur.

Nga ana tjetër, shumë endokrinologë pajtohen që agjërimi me diabet është një procedurë jashtëzakonisht e rrezikshme që kërkon monitorim dhe vëzhgim të vazhdueshëm nga specialistë, nga njëra anë. Nga ana tjetër, përpara se të kaloni në një metodë kaq radikale të trajtimit, duhet të bëni ekzaminime në mënyrë që të mos dëmtoni trupin tuaj edhe më shumë.

Le të bëjmë një rezervim menjëherë, përkundër faktit se kjo metodë – agjërimi me diabet – duket kaq joshëse me fjalë, në fakt, gjithçka është shumë më e ndërlikuar. Luftimi i urisë për disa ditë është një lloj stresi për trupin tonë, i cili "përdoret" për të ngrënë.

Në asnjë rast nuk duhet të filloni të agjëroni me diabet pa u këshilluar me mjekun tuaj! Ky rregull duhet të mbahet mend apo edhe të shkruhet dhe të varet në një vend të dukshëm.

Tani në lidhje me vetë metodën, ose, për të qenë më të saktë, metodat e agjërimit për diabetin.

Fazat për trajtimin e urisë për diabetin mund të jenë të shkurtra, të mesme dhe të zgjatura. Në të njëjtën kohë, shkencëtarët vërejnë se në versionin e shkurtër nuk ka ndonjë efekt domethënës nëse diabeti vendosi të përdorë këtë metodë të parandalimit. Kjo do të thotë, me fjalë të tjera, mund të themi se rezultati i arritur gjatë procesit nuk ruhet pas përfundimit të tij.

Lexoni artikullin:  Sheqeri i lartë i gjakut tek fëmijët shkakton, simptoma, trajtim

Me sa duket, kjo është arsyeja pse ekspertët rekomandojnë të përqëndroheni në periudhat e mesme dhe të gjata të agjërimit terapeutik. Në këtë rast, vlen të përmendet një nuancë e tillë: pa marrë parasysh se në cilën fazë të parandalimit të diabetit "të uritur" vendosni t'i përmbaheni, në çdo rast, duhet të pini ujë të mjaftueshëm në ditë – deri në 3 litra në ditë, në mënyrë që të shmangni dehidratimin.

Trajtimi i diabetit duke agjëruar. Hapat e parë.

Nëse po e përdorni këtë praktikë për herë të parë, atëherë, siç kemi thënë, para se të filloni procedurën, duhet të kaloni të gjitha ekzaminimet e nevojshme dhe të merrni lejen e mjekut që merr pjesë.
Agjërimi është më i miri në një klinikë të specializuar, nën mbikëqyrjen e specialistëve të kualifikuar. 2-3 ditë para fillimit të procesit, diabeti kalon në bimë ushqimore dhe përveç tij, rekomandohet të konsumoni 30-50 gr vaj ulliri në ditë. Në fund të ditës së tretë të përgatitjes, është e nevojshme të përdorni një klizmë mjekësore për të pastruar zorrët.

Kursi i procedurës së agjërimit për diabetin. Nuancat.

Mbajtja e urisë nën kontroll në diabet është mjaft e vështirë. Në shumicën e rasteve, rezultati i procedurës është një krizë hipoglikemike. Zakonisht ndodh në ditën 4-6 të trajtimit.
Pastaj, sipas mjekëve, niveli i ketoneve në gjakun e një diabeti ulet, përmbajtja e glukozës kthehet në normale. Proceset metabolike normalizohen në mungesë të një ngarkese në pankreas dhe mëlçi.

Praktikuesit në fushën e parandalimit të diabetit mellitus nga uria rekomandojnë ta kufizojnë veten në një periudhë 10-ditore. Sipas mendimit të përgjithshëm, ky është opsioni më i mirë, përdorimi i të cilit çon në një përmirësim të përgjithshëm në gjendjen e trupit të pacientit dhe shpreson për konsolidimin e rezultatit të arritur.

Si të përfundojmë agjërimin me diabetin?

Në ditët e para pas agjërimit me diabet, endokrinologët rekomandojnë marrjen e lëngjeve të ndryshme ushqyese. Ju mund të përqendroheni në përdorimin e lëngjeve nga perimet, pasi t’i holloni me ujë. Gradualisht, zierjet e hirrës dhe perimeve duhet të futen në dietën e pacientit.

Lexoni artikullin:  Si të lehtësoni ënjtjen e këmbëve në diabet

Brenda 3 ditëve nga mbarimi i agjërimit me diabet, është e nevojshme të përjashtohen nga dieta e diabetit ato produkte që përmbajnë proteina. Kripërat gjithashtu duhet të shmangen.

Pasi trupi juaj të fillojë të mësohet me ushqimin, mund të kaloni në sallatat e perimeve dhe supave. Arrat do të ndihmojnë në diversifikimin e menusë. Në përgjithësi, kjo do të ndikojë pozitivisht në rezultatet e marra në procesin e agjërimit terapeutik.

Një kalim gradual në dy vakte në ditë dhe një rritje e aktivitetit fizik do të ndihmojë në luftën ndaj urisë.

Të gjitha këto procedura duhet të kryhen me lejen dhe nën mbikëqyrjen e specialistëve të kualifikuar.

Kush mund të rekomandojë agjërimin për diabetin?

Kjo kategori përfshin pacientë me diabet tip 2, sëmundja e të cilëve u diagnostikua në një fazë të hershme të zhvillimit. Në varësi të këtyre kushteve, diabetikët, në disa raste, kompensojnë diabetin mellitus me ndihmën e dietave ose me përdorimin e pajisjeve mjekësore në sasi të vogla. Agjërimi mund të ndihmojë në parandalimin e zhvillimit të sëmundjes.

Vini re se diabeti i tipit 2 shpesh shoqërohet nga mbipesha. Prandaj, metoda e parandalimit të diabetit nga uria e përshkruar nga ne do të jetë shumë e dobishme nëse pacienti dëshiron të humbasë ato paund shtesë.

A ka kuptim të uria për diabetin?

Pavarësisht gjithçkaje, ne bëjmë një rezervim edhe një herë: agjërimi me diabet është një mënyrë ekstreme e trajtimit. Prandaj, çdo pacient, pasi ka marrë miratimin nga mjeku që merr pjesë për të përdorur këtë metodë të parandalimit, duhet të vendosë vetë nëse do ta përdorë atë.

Kundërindikimet për kryerjen e një procedure të tillë mund të jenë sëmundje të ndryshme shoqëruese që ndodhin në diabet. Këto përfshijnë probleme me enët e gjakut dhe disa të tjera.

Diabetus Shqipëri