Diabeti dhe Parandalimi

Sillni kardiolozi, ndihmoni për të shkuar në një udhëtim në diabetolosi, në Evropë zhvilloni dhe publikoni vitin 2013, dëshmoni për diagnozën dhe sjelljen për diabetin (ST), parandaloni diabetin (metabolizmin e dëmtuar të glukozës) dhe parandaloni diabetin ). Teksti mbi udhëzuesin për Miqësinë Evropiane të Kardiologjisë (ESC) dhe për Shoqatën Evropiane […]

Paketat inovative në ESC dhe EASD për profilaksinë në sëmundjet e shkrirjes së zemrës në prediabet dhe diabeti

Sillni kardiolozi, ndihmoni për të shkuar në një udhëtim në diabetolosi, në Evropë zhvilloni dhe publikoni vitin 2013, dëshmoni për diagnozën dhe sjelljen për diabetin (ST), parandaloni diabetin (metabolizmin e dëmtuar të glukozës) dhe parandaloni diabetin ). Teksti mbi udhëzuesin për Miqësinë Evropiane të Kardiologjisë (ESC) dhe për Shoqatën Evropiane […]

Pararendjet Evropiane për Parandalimin e Sëmundjeve Kardiovaskulare

Përditësoni udhëzimet Evropiane të Miqësisë së Kardiologjisë (ESC) për parandalimin e sëmundjes kardiovaskulare (CVD) duke u praktikuar klinikisht për të theksuar potencialin për vlerësimin e rrezikut kur ndani pacientin dhe ndikoni në faktorin e rrezikut si për rezultatet e pacientit ashtu edhe të sjelljes. në klinikisht dhe në fushat e popullsisë përmes programeve arsimore), Koito Biha […]

Novi preporki për profilaksinë në sëmundjet kardiake në martesë

Katër arsyet kryesore të marrëdhënies profilaktike për sëmundjet e tipit të zemrës për martesë janë përfshirja në Udhëzimin e Vitit të Ri për Shoqatat Amerikane të Sindromës së Zemrës (ANA), botuar më 1 shkurt 1, në Qarkullim. 20. Ulja në Pragë për një kategori me rrezik të lartë: menaxhimi i mëparshëm është më i shtrenjtë se një pacient me rrezik më të lartë me një rrezik = /> 10% për dështim të zemrës, dhe ruan XNUMX vjet. Sporporuar preporques të reja, […]

Lexoni artikullin:  Sheqeri në gjak normal 5 mënyra për ta mirëmbajtur atë pa ilaçe

Profilaksia Parvichna për sëmundjen cerebrovaskulare në diabet

Shoqata Amerikane e Zemrës (AHA) dhe Shoqata Amerikane e Diabeteve (ADA) e Parashkollorit Publik janë të bashkuar për parandalimin e sëmundjes kardiake paroxysmal (CVD) në rastin e diabetit pa histori të CVD (1). Konsensusi dhe mbështetja për Harmoniziran në paraprakisht për organizimin në pellgun e rajonit. Përgatitjet për AHA dhe ADA […]

Programi kombëtar, me përfshirjen e arsimit dhe parandalimit, është zgjidhja e vetme për të luftuar diabetin

Ata janë duke u rrahur për një Horat me diabet dhe janë zmadhuar që çdo vit në Bullgari, të tilla dhe në botë. Osiguryavaneto për një kohë të gjatë diagnozë, trajnim, ndjekje dhe parandalim dhe unitet, fillimi i epidemisë dhe nën kontroll. Shtë e mundur të punohet me Programin Kombëtar të Diabetit – një temë që shqetëson pacientët, institucionet dhe specialistët mjekësorë që po bllokojnë komunitetin e diabetit me ne, […]

Higjiena orale dhe rreziku për sëmundjen cerebrovaskulare

Ngjarjet kryesore kariovaskulare (MACEs), përfshirë infarktin kardiak (OMI), do të zvogëlojnë incidencën e kariesit, sëmundjen parodontale dhe rrezikun e prishjes së dhëmbëve për shkak të gjasave të ngjarjeve të rëndësishme kardiovaskulare (MACEs), përfshirë dështimin e zemrës rezultojnë nga golyamo në mënyrë të ardhshme, të bazuar në popullatë, dhe botime të njohura në European Heart Journal (1). E hulumtuar në afërsi të tremujorit të katërt […]

Konfirmoni efekt të favorshëm në aktivitetin fizik për parandalimin e sëmundjeve kardiovaskulare

Aktiviteti fizik është i rëndësishëm, duke ndikuar në rrezikun e favorshëm për sulm në zemër dhe mbjellje (CCC) të golly studiuar në Kinë, botuar në JAMA Cardiology (1). Informacion interesant se si të dallohet forma e aktivitetit motorik do të ndikojë në faktorët e rrezikut për CCC gjatë korës pa kongjestion kardiak (CVD). Studiuar fillimisht, botuar më 2006 tjetër në Revistën Evropiane të Parandalimit Kardiovaskular dhe […]

Valsartan për profilaksinë sekondare të infarktit të miokardit

Pacientët me infarkt miokardi paragjykues (RM) janë në rrezik për kongjestion kardiak dhe i nënshtrohen profilaksisë sekondare për incidente të njëkohshme kardiake. Dory Godina, gjurma e ish MI-së, do të rrisë rrezikun e këmbënguljes, i cili theksoi nevojën e urgjencës për të rritur efektivitetin e parandalimit sekondar. Tegesta mbi problemin Rreth 17 milion shpirtra në botë vdesin çdo vit si rezultat i […]

Lexoni artikullin:  Prediabeti treguesit e sheqerit në gjak

Po apo jo zvarritje shtoni me omega-3s kisselini për parandalimin sekondar?

Një meta-analizë u botua në fillim të shkurtit 2018 në JAMA Cardiology, duke vënë nën pyetje zvarritje nga aplikimi në fasulet pelte omega-3 (omega-3MK). Shtohet se kamja ruhet në omega-3MK kur rrezikoni të mos ndikoni në ndershmërinë e ndjeshme të sëmundjes së zemrës (CVD) ose në mosgatishmërinë e ndjeshme të sëmundjes së zemrës (1). Një studim i 10 mësimit të kontrollit randomizirani, që përfshin pothuajse 80 hiladi Choveka […]

Pronar dhe botues: Dr. Dilyana Yankova

Diabetus Shqipëri