Diabeti në insulinë

Shoku 2020

Dietë e ulët e karburantit * Dietë e ulët e karburantit (Prill 2020).

 • Isfarë është diabeti?
 • Simptomë për diabetin
 • Statistika, fakte dhe fakte
 • Diagnoza për diabetin
 • Diabeti tip 1
 • Diabeti tip 2
 • Komplikimet e diabeteve
 • Farë është insulina?
 • Hapur për insulinë
 • Diabetik gëlqereje
 • Trajtimi i diabetit
 • Vetë monitorim
 • Plani i dyqanit
 • ushtrim
 • Hipoglikemiyata
 • hiperglikemiya
 • Hyrja në insulinë
 • Pompë insuline

Isfarë është diabeti? Simptomat e diabetit Statistikat, faktet dhe statistikat Diagnoza për diabet Diabeti Tipi 1 Diabeti Diabeti tip 2 Diabeti Kompleksi i insulinës Diabetici Diabetici tretirane Diabeti Monitorimi i pavarur i Planarana për ruajtje Pretrelya Hypoglycemia insulinë glicemia hiperpine

Në dispozicion për diabet, i varur nga insulina, që do të thotë varësi nga injeksioni i përditshëm i insulinës në stomak. Përveç khorat me diabet tip 1, emri me diabet tip 2, koito nuk reagon ndaj ilaçeve orale, hanë leckë dhe marrin insulinë. 1

Një pacient tipik me diabet tip 1 mund të ketë nevojë për më shumë se 60 injeksione të një injeksioni në bark, dy ose më shumë injeksione. 000

"Nga trajtimi i insulinës për trajtimin e diabetit, dhe hulumtimi në metodat për të zbatuar me dëshirë, dallojnë nga injeksioni." Tov e citon nga botimi, botuar në The Lancet Pres 1940, dhe hetimi vazhdon deri ditën. 3

Lumi kryesor për ne ka filluar të fillojë për dorëzimet në insulinë nën formatin në sistemin e ruajtjes hapcha e samata – ose kervata shkel insulinën ose insulinën nëse dëshiron të mbrohesh nga ajo, sepse membrana nuk mund të mbrohet nga primi. 2

Dalloni ndërmjet përgatitjeve të insulinës

Në SASH, insulina celite shitet, ajo shitet në një laborator. Megjithë nxitimin, ata rrahën kafshën me insulinë, e përgatisin atë nga derri, e hanë mirë dhe e rrahën nga Pazar. Informacione dhe paralajmërime për kontributin e barnave nga vendet e huaja për kafshë për publikun nga Administrata Amerikane e Storage and Drug. 4-6

Analizoni insulinën e prodhuar nga trupi në platformën e rëndësisë strukturore, e cila ndryshon në tajatat e sekuencës së aminoacideve, dhe më pas shkëmbeni karakteristikat teknike farmakologjike. 6

Insulina mund të prodhohet dhe prodhohet nga veprime të ndryshme. Insulina me veprimin e saj e insulinës glulisin, insulinën lispro dhe insulinën aspart. Administroni shkurtimisht insulinë në insulinë Reduktuar në një farë mase ndërhyrjen e insulinës në insulinë protamine të pa reaguar Hagedorn (NPH), e njohur për insulinën e saj izo-izofane. Përveç kësaj, insulina me një veprim të zgjatur të insulinës detemir dhe insulinës glarginë. 4

Bëni dallimin midis përgatitjeve të insulinës dhe rrezatimeve osiguriavate të mundësive sipas raportit se sa shumë kanë nevojë dhe sa të fortë janë, kapni ato për një kohë të shkurtër për veprim dhe vazhdoni për një kohëzgjatje të përgjithshme të veprimit: 4, 5

 • Përdorni insulinë dhe analizoni për të filluar midis 5-15 minutave, kulmin në 30-90 minuta dhe kohëzgjatjen e përgjithshme nga 3-5 orë
 • Shkurtimisht, fillimi i imulës së insulinës është fillimi efektiv midis 30-60 minutave, kulmi për 2-3 orë dhe kohëzgjatja e përgjithshme e veprimit për 5-8 orë. Koha optimale për injectirane e 30 minuta para ruajtjes
 • Intersessualisht veproni imatin e insulinës duke filluar midis 2-4 orësh, kulmin në 4-12 orë dhe kohëzgjatjen totale të efektit nga 10-18 orë
 • Për një kohë të gjatë, insulina duhet të ketë një veprim që fillon midis 2-10 orësh, një kulm në një veprim prej 6-16 orësh (me një mbyllje të insulinës, glute, kulm koyto yama) dhe një kohëzgjatje totale të efektit prej 16-24 orë. Insulina Tesi mbështet Nivat në glukozë në mënyrë të barabartë për një periudhë 24 orë.
Lexoni artikullin:  Leneno Brno Receta për trajtim dhe në kuzhinë

Insuliniti mund të hahet mirë dhe përzierja do të përzihet në një kombinim prej 30:70, 25:75 dhe 50:50, dhe më pas ata do të marrin dy periudha kulmore për veprim. 5

Praktikisht merrni insulinë për insulinë

Nga një praktikues dhe një praktikues tjetër, teknika injektiraneto për insulinë mund të jetë e rehatshme. Gjilpëra e e-ve është shumë e vogël dhe injeksioni nuk është e muskujve ose venave, por nën lëkurë. Pastroni ni-sinqerisht nga zona mbi lëkurën e sastomakh, hip dhe hip. 7-9

Zgjidhet në një copë toke në varësi të rrepkës së faktorit, por mund ta ndizni atë, dhe pastaj të shmangni shndërrimin në tufa. Dalloni sitin e drejtuar me shpejtësi të ndryshme në asimilim. Insulina e thithësit është në formën e parakoresë, e ndjekur nga rykat, gjurmët janë nga kofshë dhe nai-nakrya nga halbociti. 4, 9 Acso forcën fizike, gjurma është injectiraneto, mungon plotësisht përmes rritjes së fluksit. Masazhi në mish në injektiran është kryesisht një efekt. 8

Injeksionet në zonën e shtupës janë të mbuluara me lecka dhe ato do të shkëmbehen, dhe më pas injeksionet do të vonohen me një distancë prej vetëm pak më shumë. Të tjerët praktikisht ndizin ndërprerësin: 8

 • Të pavëmendshëm ndaj sythave të sythave, shtrydhni kofshën, shpesh deri në kofshë, zbardh dhe në krahasim me sakrificën e konidit ose zgjerimin e venës
 • Nëse duhet të zvarriteni nëpër kofshë, injektoni 4 çika nën brirë shpesh në Krak dhe mbi Kolyanoto
 • Meqenëse po përdorni një rykata, injektojeni në rajonin e mastnatës në pallto midis Ramoto dhe Laktya
 • Ndërsa zvarriteni nëpër halbock, zvarriteni zonën mbi bazën e hip.

Videoja Tova, e prezantuar nga një infermiere e specializuar për diabet, duke dhënë një shpjegim të hollësishëm se si të injektohet insulina. Biblioteka Kombëtare e Mjekësisë së Popullit në SASH gjithashtu ka prodhuar një libër shkollor mbi insulinë injectiran.

Faqe e Efekteve të Insulinës

Për një kohë të gjatë, reagimi alergjik serial dhe alarmues i vërejtur i gjurmëve të injectiran në insulinë. Anafilaksia Tazi është një ndihmë e nxituar mjekësore, ndërsa një ndihmë mjekësore është zbavitëse. Bëni faqen e insekteve efektive dhe anafilaktike në përgjigje të: 1, 10

 • Rruajtja ose rrëzimi i peshës
 • Puffed (otok) në hezik, garloto, ratchet, copëza, krakata, golezene ose mbushni kraka
 • Dyshana është e vështirë ose nuk arrihet
 • Vështirësi në zonë
 • hripove
 • shenjtore Vjena
 • Vizion i paqartë
 • Barzo sarcebiene (takikardi) ose ritmi i shqetësuar
 • izpotyavane
 • dobësi
 • Muskujt Krampi
 • Increasedshtë rritur ndjeshëm në tagloto për një periudhë të shkurtër kohe.

Rritni gradualisht dozën e insulinës nën mbikëqyrjen mjekësore gjatë trajtimit për ndjeshmëri ndaj individit me etiketën e alergjisë ndaj insulinës. 5, 11

Nye Nderoni reagimet e padëshiruara ndaj insulinës CA: 1, 5, 7

 • Hipoglikemia – niska niva në krivna zahar, koito mogat dhe të gjitha duhet të mbahen në injectiran për insulinë për një kohë. Hipoglikemia mund të shmanget me parakrahimin e dozës para darkës në insulinë, me ndërveprimin e dozës pre-lyagan ose namalyavan të lyagan
 • Rritja e tekglotit madje mund të jetë rasti, nëse së pari filluat terapinë me insulinë, ju lutemi korrekt për metabolizmin e proteinave dhe energjisë. Në përgjithësi, varja në një etiketë mund të shkaktohet nga një vonesë në rrjedhë ose kur ruhet për arsye të mirë, hipoglikemia
 • Lipohypertrophy – shtyni buns në lëkurë, duke shkaktuar injeksione të përsëritura në një vend të vetëm dhe të hahet; mallrat mund të parandalohen me rrotullim në vendet në injektiran
 • Lokalitete të tjera të efektive janë ato që janë të rralla nga lipohipertrofia dhe përfshijnë infeksionin, abscese në mish në injectiran (dhe çifti mund të parandalohet me llojin e praktikës së injektimit), alergji dhe lipoatropi (një dhëmb në indin e mastit).
Lexoni artikullin:  Dieta e Karburantit të ulët të Dr Bernstein për Diabetikët

Insulinë inhalirane

Kostoja e inhalatorit për insulinën Czecheke (Afrezza) të vendit është në dispozicion si recetë ilaçi në SH.B.A. shkurt shkurt 2015, uniteti i insulinës është inhalues, i disponueshëm me kohë. Ne ofrojmë me rreth dy herë çmimin për injektiranit dhe insulinë aktive. 12

Afrezza është e thatë, e thatë dhe ka një formë rekombinante të insulinës rekombinante, e prodhuar nga Mannkind dhe Sanofi, dhe mund të përdoret për trajtim për diabetin tip 1 ose tip 2. Nëse keni diabet tip 1, duhet të keni marrë ilaçin dhe ta përdorni në kombinim me . 12

Një mbytje e vetme në pritjen e Afrezës në fillim të depozituar. 12

Tova ne e pervviyat është një produkt i thithur, i cili ia vlen përpjekja në Pazar – insulinë me veprim birzo, Exubera, e cila më parë ishte aprovuar nga presidenti i vitit 2006, por vetë e mira është shkrirë si rregull nga padija e prodhuesit. Pajisja e hershme Tova është më e mirë se tromavo – në lidhje me madhësinë e një gardrto. 12-14

Aparat për afrezën e insulinës.
Kredia e imazhit: Sanofi / Mannkind.

Afrezza të dy dorëzohet përmes një pajisje të vogël pëllëmbë, e cila mund të jetë e përshtatshme ndërmjet gishtit dhe pëllëmbës.

Provat afatgjata për sigurinë e Afrezzës janë të gjitha, por lecka dhe mete. Data e tanishme e kollës është identifikuar dhe identifikuar me ndershmëri; efekti i padëshiruar dhe prova e provave për kopilen dhe ngacmimin u pagëzuan sinqerisht. Sikur me një mik të insulinës, mund të sillni në hipoglicemi. 12

Pacientët me sëmundje kronike katarale dhe sëmundje kronike obstruktive të sjellë në ujë (COPD) janë kundërindikuar kur përdoren në Afrezza, gjë që mund të rrisë rrezikun e bronkospazmës. Për të ngrënë një karkalec dhe vini re atë, dhe nga pacienti, koito pushat ose sa është riinstaluar në mënyrë të furishme prez 6 muajt e fundit. 12

Insulina e mbytjes është në mënyrë të ngjashme efektive në injektimin e insulinës kur kontrollon nivat për glukozën në rum. 6, 8 I vetmi që u vra ishte Afrezza, lecka dhe bleta u ngarkuan për probleme të tjera shëndetësore me diabet, quito ishte nematous dhe i sëmurë, dhe quito nuk ishin të gatshëm ose të paaftë për të zvarritur insulinën. 15

Faqja tjetër: Pompë insuline për kontrollin e diabetit

Lajmet Svarzani

Lajmet Svarzani

 1. Biogina e padisë dhe tani zgjerohet te mjeku: raport

Lisa LaMotta, Gourmet Industriale

Si lecka dhe ju e dini industrinë farmaceutike për të vaksinuar

Jacque Bel, Gourmet Industrial

Bioteknologjia Golyamata vznameryava po dhe futeni në pajisjen mjekësore dhe hapësirën diagnostike

Lisa LaMotta, Gourmet Industriale

Mjetet për atrofinë muskulore kurrizore të Spinraza është kthyer në një çelës të motorit për përhapjen e vitit presid 2018

Jacque Bel, Gourmet Industrial

Konsiderohet vlerësimi i opinionit publik për testimin gjenetik

Turna Ray, GenomeWeb

Farmakogjenomia e Personalizuar: Parashikuar për efektivitet dhe reagim të padëshiruar të ilaçeve

Munir Pirmohamed, Vlerësimi i përvjetorit

Metodat statistikore në gjenomikën integruese

Sylvia Richardson et al. Tseng dhe Wei Sun, vlerësimi i përvjetorit

Golemat arrijnë të modelojnë për reaktivitet dhe rezistencë ndaj ilaçeve

Peng Jiang et. al., Shitësit, dhe X. Shirley Liu, Vlerësimi i përvjetorit

 • Rregullat për kredencialet
 • Vendoseni në Analizën Google

Jam dakord që jam duke përdorur zvarritje në Analizën e Google dhe biskotat srzanzi për të mzhrazhat në TrendMD (rrjet, faqe në internet, blog). Mësoni më shumë

Lexoni artikullin:  A mund të mjekohet diabeti pa ilaçe

Prepratki

 • MedlinePlus, injeksion me insulinë, në dispozicion në 9 shtator 2015
 • Parashikimet e fundit në sistem për injektorin e insekteve: pregled, M.M. Al-Tabakha dhe A. Arida, Buletini i Shkencave Farmaceutike Indiane, 10.4103 / 0250-474X.42968, botuar në internet 9 maj 2008.
 • Dorëzimi special, Markus MacGill, Doctor, botuar 13 Mars 2007
 • Shoqata për Diabetit, Insulinë dhe produkte të tjerë injeksion, në dispozicion deri më 9 shtator 2015.
 • Insulinë – Histori, Biokimi, Fiziologji dhe Farmakologji, Shashank Joshi et al., Shtojcë për Buletinin e Shoqatës për hepatitin A në Indi, botuar në internet Korrik 2007.
 • Administrata Amerikane e Mbajtjes dhe Drogës (FDA), Pyetni dhe dekurajoni njerëzit që të bëjnë kërkesë për bletë meso ose insulinë derri për përdorim personal, të disponueshme deri më 9 shtator 2015.
 • Diabeti në Mbretërinë e Bashkuar, Insulinë, në dispozicion deri më 9 shtator 2015.
 • Joslin Diabeti Center, merrni injeksione me insulinë, qasje deri më 9 shtator 2015
 • Qendra për Diabetin Joslin, Si mund ta gjejmë çmimin e duhur për injectirane për insulinë, në dispozicion deri më 9 shtator 2015
 • Shërbimi Kombëtar i Shëndetit Britanik, Anafilaksia, më i mirë në dispozicion në 9 shtator 2015
 • Trajtim i suksesshëm për insulinë-alergji tek një pacient me diabet tip 1 përmes infuzionit të vazhdueshëm nënlëkuror të insulinës, Agnes Sola-Gazagnes et al., Diabetes Care, doi: 10.2337 / diacare.26.10.2961, botuar në internet Tetor 2003.
 • Një letër mjekësore, Inhaliran Insulin (Afrezza), botuar në internet në 2 Mars 2015.
 • Bioteknologjia Natyrore, Pfizer nga Exubera, botuar në internet 2007 pres.
 • Insulina Inhaliran: e rihapur në një shtesë të insulinës, Lucy D. Mastrandrea, Shëndetësia Vaskulare dhe Menaxhimi i Riskut, botuar në internet në 3 Mars 2010.
 • Efektiviteti, siguria dhe toleranca e pacientëve për insulinë në insulinë në Technosphere për diabetin e korit: sistematik pregled dhe meta-analizë. Anastassios G. Pittas et al., The Lancet Diabetes & Endokrinology, doi: 10.1016 / S2213-8587 (15) 00280-6, botuar në internet 1 Shtator 2015, përmbledhje
 • Vëzhgimi në: Diabeti

  Isfarë është diabeti?

  Do të mësoni shumë për diabetin, unë mendova për anomalitë në stomak mbi metabolizmin, kjo është arsyeja pse vozitni deri në fushën e misrit në shtratin e zakharit. Dismontoni shkakun, diagnozën dhe trajtimin e simptomave.

  Cili është ndryshimi midis diabetit 1 dhe diabetit 2?

  Mësoni gjithçka rreth diabetit tip 1 dhe tipit 2 dhe bëni dallimin midis kushteve në statistikat tona për zhvillimin e metabolizmit të diabetit.

  Farë është lipoma?

  Lipoma është e vogël, njollosje e një të vogël, e cila rritet nën lëkurë te një person. Lipomiti ka një pamje normale në ramenet, bagazhin, shiatin ose nënshtrimin. Nuk është e qartë se çfarë e shkaktoi lipominë, por ato janë të padëmshme. Kirurgu mogat po premagvit lipomitin për arsye kozmetike ose aka shkaktojnë dhimbje ose simptoma të tjera. Do të mësoni më shumë.

  Keni ndonjë shëndet?

  Data e frutave të ëmbla, Koito rritet në qese nga palma. Ekzistojnë shumë prova të zharit natyral, por ato përmbajnë shumë nga kujdestarët kryesorë të substancës. Në një legen, do të mësoni se si të zvarriteni nga një datë në ruajtje, siç u dha nga ata që janë të përshtatshëm për ruajtje pas një kori, duke shmangur zaharin dhe disa diabet.

  Si po sprite trepreto

  Ekziston një tronditje në lidhje me incidentin, dikur pak më shumë, por ima dhe shkaqe të tjera të mundshme. Këto do të përfshijnë merluc, stres, rrezik dhe ankth. Recesioni i përhapur mbretëroi më vete, por trajtimi mund të mos jetë i nevojshëm për ndonjë arsye themelore. Do të mësoni dhjamin për shkak të trebera dhe koga dhe të vizitoni një ilaç.

  Diabetus Shqipëri