Mononukleoza infektive dhe trajtimi neunoto

Mononukleoza / cod ferruginous / e është infektive, e cila është akoma infektive, e cila është shkaktuar nga një parafjalë nga përfaqësuesi për familjen në virusin e virusit Herpes – i ashtuquajturi. Episkina – virusi bar.

Infeksioni i legenit është shumë i përhapur dhe kalon kudo në botë. Në zhvillimin e të gjitha vendeve dhe me korin, koito jeton nën higjienën e higjenës, kushtet infektohen kur bëhen herët në fëmijëri dhe protetika është e sëmurë ose asimptomatike.

Tipike e mononukleozës infektive është se unë vëzhgoj sinqerisht në zhvillimin e një vendi, ndërsa në disa raste bëhet infektive, duke u bërë i thelluar – në një student dhe një adoleshent. Dory dhe në këto raste, të dy klinikat shfaqen me rreth gjysmën e të rinjve infektojnë.

Infektive me mononukleozë infektive

Isshtë ngjitëse me mononukleozë infektive, duke u bërë nga çunat tek çunat, dhe më pas vjen në majë të fazave në maksimum, por pas një kohe ju mund të bëheni ngecës dhe fazat e mëvonshme, pista hiqet nga simptomat. Në disa raste, është e mundur të infektoni dhe të ndaloni punën për rreth një vit në sëmundje të pështymës dhe pa simptoma, virusi është infektues dhe tradhton virusin përmes kontaktit të ngushtë ose gjërave të zakonshme mbi të. ’Shtë shpina që sinqerisht do të thërrasë një infeksion të infektuar nga mononukleoza – "Bolest në celluvkat". Pas një puthjeje, sinqerisht, pasi kanë tradhtuar një virus midis të rinjve, ata janë adoleshentë. Bshtë edukuar përmes pështymës, është tradhtuar nga ngrirja, ruajtja e produkteve, sendet nga një shkop / lojë, veshja e një karpi, rregullimi i dyqanit /, kur jepet të pihet nga goja e gojës, kur pi ujë nga njëra dhe të hash ed, etj është e mundur Mos infektoni dhe me prelivan në kurbën nga një person i sëmurë.

Periudha e inkubacionit dhe simptomat

Periudha e inkubacionit për mononukleozën infektive është rreth 40 ditë, dhe ndjeshmëria ndaj Horat e është universale. Trego klinika tipike, duke respektuar sinqerisht me një golemë të një të riu dhe një të ri, sa: temperatura, mungesa e përgjithshme e disponimit, dhimbja e kokës dhe otpadnalost, bajamet dhe faringiti, u rritën në gjymtyrët limfatike të tërhequra / sidomos posteri / zgjeruar në dalak. Shkëmbeni shumë karakter në figurë: mavijosja në monocitet dhe limfocitet dhe prania e qelizave atipike janë varur fuqimisht. Në serum, do të provojë tituj të lartë që antitrupat të kalojnë Epine Bar të virusit Me pothuajse të gjitha varjet e varura dhe pres enzimin, dhe me një marrëzi, ju mund të vëzhgoni dhe peshk të verdhë.

Lexoni artikullin:  Isfarë është diabeti, çfarë është e rrezikshme dhe si ta trajtojmë atë

Postavyane në diagnozën

Një mononukleozë infektive diagnostikohet me një bazë implantuese në një tablo tipike klinike dhe teste laboratorike. I sëmurë për një kohë të gjatë, është njësoj si pak sedmitsi, gjurmët e të cilit janë ringjallur plotësisht dhe punuar për imunitetin për jetën. Nëse përqindja e sëmundjes është shumë e vogël, sëmundja bëhet më e favorshme, dhe mund të jetë që pacienti të përsëritet dhe të përsëritet në infeksion. Me një pakicë të vogël, ju lutemi proteksionistët Lekoto si të sëmuren sinqerisht duke lënë të panjohshëm. Dory dhe dikush tjetër manifestohen klinikisht, por rregulli i tirozës është beninje dhe ndërlikimet janë shumë të vogla. Në përputhje me rrethanat, rreziku për t'u sëmurur nga mononukleoza infektive është në kor me sëmundje të imunitetit, me bashkë-infeksion në fazën akute mund të rrjedh shumë, dhe Aventova le ta kalojë në dëmtim serik.

Trajtimi për mononukleozën infektive

Komplikimet e Mogat dhe të Demokracisë Sociale, të vendit, nga vendi në sistemin nervor dhe themelor. Nëse përqindja është e vogël, mund ta merrni në Dalak, e cila manifestohet me shumë korema, bolka, lagësht kam lyavoto ramo dhe simptoma në buzë të dhëmbit.

Nuk mjekohet posaçërisht për mononukleozë infektive. Vetë aplikacioni është simptomatik i trajtimit – aspirina, paracetamoli dhe ilaçe të tjera anti-inflamatore. . Ju duhet të keni sinqerisht dekë bodeuvate, leckë dhe të gjithë e dini, sesa aspirina jo se në dekë nën 16 vjeç, dhe lecka paracetamol dhe ce dava janë të moderuara, kështu që ju mund të fërkoni topthin e nxirë, kur shoku është i sëmurë. Temperatura nuk është duke rrahur dhe se hedhja e ako deri në 38,5 gradë dhe lecka dhe ato japin shumë rrjedhë. Mononukleoza është infektive dhe e infektuar nga virusi dhe nuk rrjedh me antibiotikë.

Parashikimi dhe komplikimet

Shikoni faktin se me infeksion mononukleozë, ka mungesë kohe dhe dalak, koha për një shkundje për të hequr qafe bum dhe pjesa tjetër është e mirë, dhe gjurmët janë gjithnjë e më pak fizike, dhe sporti zgjat pak më shumë se një muaj. Në asnjë rast në periudhën e Tozit nuk rrihte dhe sillej fort.

Lexoni artikullin:  Simptomat e diabetit tek burrat pas 40 vjeç

Në kohën e bodeuvaneto, lecka dhe të gjitha spazvat rreptësisht të keqpërdorë masat e higjenës, koito do të përfshijë, si rregull, meena mbi rizet në bulonat dhe mbi tozët, e cila është shërbim. Po, përdorni një pajisje individuale për të rregulluar për ruajtjen, enët për ujë, diçka për pajisje, karpi për fytyrën tuaj, etj.

Përkundër faktit se mononukleoza është infektive, është relativisht infektive dhe relativisht infektive, ndoshta edhe me një prognozë të mirë. Të gjitha paketimet janë lecka dhe ju i dini dhe merrni parasysh komplikimet, koito se do të kryqëzojë makaranë dhe shumë me radhë me një dekadë dhe një të rinj me një sistem imuniteti shumë të dobët:

  • infeksion dytësor bakterial në garlotto
  • pneumoni
  • meningjiti dhe encefaliti
  • të dëmtuar në bojë
  • të lënduar nga loti
  • të jetë i matur
  • podtiskane në obrazovaneto në nivelin e qelizës
Diabetus Shqipëri