Propolisi për diabet

Në personat e diagnostikuar me diabet, ka një rënie të mprehtë në prodhimin e pankreasit të një hormoni kaq të rëndësishëm si insulina. Në përputhje me rrethanat, një proces i ngjashëm provokon një rritje të niveleve të glukozës. Si rregull, trajtimi i kësaj sëmundje përfshin rimbushjen e mangësisë së insulinës në trup, si dhe një sistem të veçantë ushqyes – një dietë antidiabetike me karb të ulët.

Vini re se në shumicën e rasteve, insulina e përshkruar nga specialistët është një substancë e sintetizuar. Në funksion të kësaj, është gjithashtu e mundur që të përdoren analoge të kësaj substance në trajtimin e sëmundjes, e cila është gjithashtu e pranishme në një produkt kaq natyral si propolis. Avantazhi kryesor i këtij produkti natyror është se zam bletët – propolisi në diabet parandalon rritje të papritur të glukozës në gjak.

Përdorimi i propolisit është zgjidhja optimale, pasi kjo substancë natyrale është me të vërtetë unike, e cila është për shkak të vetive të saj. Përbërja e këtij produkti natyral të prodhuar nga bletët përfshin përbërësit e mëposhtëm:

 • rezina;
 • tanina dhe substanca antiseptike;
 • alkalet dhe metale.

Vetë Nëna Natyra është kujdesur të krijojë një produkt që kontribuon në trajtimin e një patologjie kaq të rrezikshme kronike si diabeti. Në përputhje me rrethanat, përdorimi i rregullt i propolisit në diabet ndihmon jo vetëm për të përmirësuar shëndetin e përgjithshëm të diabetikëve, por edhe për të harruar këtë sëmundje duke udhëhequr një mënyrë jetese të njohur dhe aktive.

Shtë e rëndësishme të merret në konsideratë fakti që propoli i përdorur për diabetin është gjithashtu një antibiotik i fuqishëm natyror, kjo substancë është veçanërisht e mirë në trajtimin e llojeve të ndryshme të sëmundjeve virale dhe infektive. Për shkak të pranisë së një komponenti të tillë si propinois në përbërjen e propolisit, propolis siguron mbrojtje efektive të lëkurës, duke parandaluar dhe parandaluar zhvillimin e sëmundjeve të kërpudhave.

Trajtimi i diabetit me propolis: parimi i veprimit të substancës

Trajtimi i diabetit me propolis duhet të bëhet sipas një skeme të veçantë, vetëm në këtë rast mund të arrihet efekti pozitiv i pritshëm.

Kjo skemë nënkupton që ilaçi, përbërësi kryesor i të cilit është propolis, duhet të përdoret nga pacienti në mënyrë rigoroze para ngrënies (jo më shumë se tre herë në ditë). Për shembull, kur përdorni këtë substancë natyrale me qumësht, vetëm një pikë propolisi i shtohet një lugë të lëngshme. Kursi terapeutik përfshin një rritje graduale të dozës së ilaçit të përdorur në një vëllim që korrespondon me 15 pika.

Lexoni artikullin:  Mumje për indikacionet e diabetit, vetitë medicinale dhe metodat e përdorimit

Në diabet, shpesh përshkruhet tretësira e propolisit, të cilën pacienti duhet ta pijë për dy javë. Në këtë rast, doza e propolisit së pari rritet, pasi të kaloni gjysmën e kursit të rekomanduar në të njëjtën mënyrë, ajo zvogëlohet. Një parakusht është një ndarje midis kurseve të trajtimit, kohëzgjatja e të cilave duhet të jetë së paku dy javë. Në përgjithësi, kohëzgjatja e rekomanduar e trajtimit me propolis është 6 muaj me ndërprerje.

Si të marrim propolis

Përdorimi i një produkti kaq natyral dhe të vlefshëm me vetitë e tij si propolisi për diabet në shtëpi me qëllim të arritjes së rezultateve pozitive dhe të qëndrueshme është mjaft i mundshëm. Më poshtë, lexuesit tanë do të jenë në gjendje të njihen me recetat e propolisit që shpesh përdoren për trajtimin e diabetit.

 • Propolisi në formën e tij më të pastër. Kjo formë nënkupton që substanca përdoret për përtypje. Mjafton disa herë në ditë (para vakteve kryesore) për të përdorur propolis në një copë të vogël duke e përtypur atë (dimensionet – jo më shumë se një bizele). Për të arritur efektin maksimal, është më mirë të përtypni propolis me dhëmbët e përparmë, ndërsa duke e bërë këtë për sa kohë të jetë e mundur. Në këtë rast, trupi i diabetikëve do të marrë një maksimum të substancave të dobishme që frenojnë në këtë produkt natyral. Propolisi vetë, pas përtypjes së plotë, duhet të dalë jashtë. Kohëzgjatja e rekomanduar e trajtimit është derisa të shfaqet një efekt i theksuar pozitiv, që nënkupton një përmirësim të mirëqenies për shkak të një ulje të niveleve të glukozës në gjak.
 • Tinkturë me alkool me propolis. Tinktura e propolisit për diabetin është forma më e zakonshme e ilaçeve të përdorura në diabet me përfshirjen e propolisit. Për të përgatitur këtë tretësirë ​​do t'ju duhet jo më shumë se 20 gram. zam vetë bleta, e cila duhet të jetë e mbushur me alkool (karakteristikat e alkoolit – 100 ml 70%). Lëngu që rezulton në një enë qelqi mbyllet fort dhe injektohet në një vend të errët për dy javë. Tjetra, produkti që rezulton filtrohet, pas së cilës mund të përdoret për trajtim. Terapia përfshin përdorimin e tretësirës me qumësht – një pikë e tretësirës së propolisit i shtohet një lugë gjelle qumështi. (konsumohet tre herë në ditë para ngrënies). Të gjitha ditët pasuese të trajtimit duhet të rrisin dozën e barit me një pikë, duke sjellë deri në 15 pika. Pas kësaj, një ulje e dozës fillon edhe në rastin e një rritje, domethënë nga një pikë. Kursi i rekomanduar sipas skemës së specifikuar është 6 muaj, me pushim të detyrueshëm dy-javor.
 • Propolisi kundër diabetit me mjaltë. Kjo metodë e aplikimit të produktit të bletarisë përfshin marrjen e përditshme të një lugë gjelle mjaltë me një pikë tretësirë ​​të propolisit. Përdoret në stomak bosh. Gjithashtu për trajtim, ky mjet mund të përdoret sipas skemës së mësipërme.
 • Trajtimi i diabetit mellitus me propolis në formën e një ekstrakti ujor. Për të përgatitur këtë ilaç është shumë e thjeshtë, përveç kësaj, nuk do të marrë shumë kohë. Për gatimin, do t'ju duhet rreth 50 g zam bletësh, i cili duhet të vendoset në frigorifer për gjysmë ore. Pas kësaj, propolis që është bërë i brishtë është fërkuar me duart tuaja në thërrime të vogla dhe derdhet me gjysmë gotë ujë. Zgjidhja që rezulton është vendosur në një banjë me ujë për një orë. Produkti i përfunduar filtrohet. Ekstrakti i ujit me propolis për diabet përdoret në të njëjtën mënyrë si tretësira e alkoolit me zam bletësh.
Lexoni artikullin:  Mjetet për trajtimin e plagëve në diabet

Karakteristikat e trajtimit që duhet të merren parasysh kur përdorni propolis në diabet

Diabeti mellitus është një patologji kronike që kërkon trajtim kompleks dhe një qasje të përgjegjshme nga ana e pacientit për shëndetin e tij. Kur trajtoni diabetin mellitus me propolis, duhet të merret parasysh fakti se në njerëz të ndryshëm efekti terapeutik mund të manifestohet në mënyra të ndryshme: më pak ose anasjelltas – më i theksuar. Në përputhje me rrethanat, kjo tregon se zam bletësh duhet të përdoret në trajtimin e diabetit me kujdes të veçantë duke ndjekur rregulla dhe rekomandime të caktuara:

 • propolisi duhet të fillohet me doza të vogla;
 • kursi i parë terapeutik duke përdorur këtë produkt natyral nuk duhet të kalojë tre javë;
 • pasi të keni përfunduar kursin e trajtimit me propolis, patjetër që duhet të bëni një ekzaminim mjekësor, në mënyrë që të gjurmoni ndryshimet;
 • në rast se dinamika e trajtimit është pozitive, kursi terapeutik me një ilaç natyral duhet të vazhdojë.
 • nëse nuk ka dinamikë, duhet të konsultoheni me një specialist në lidhje me rritjen e dozës së agjentit të përdorur me propolis, ose të refuzoni ta merrni atë në favor të përgatitjeve të tjera natyrore të përdorura për terapi komplekse antidiabetike.

E rëndësishme! Edhe duke e ditur që propolis ka një efekt të lartë pozitiv, nuk do të thotë që pacienti duhet të vendosë në mënyrë të pavarur për përdorimin e këtij ilaçi, pa u konsultuar me një mjek. Anydo vetë-mjekim me këtë sëmundje të rëndë dhe të rrezikshme është i papranueshëm.

Propolisi kundër diabetit: identifikimi i një reaksioni alergjik

Para fillimit të trajtimit, një pacient me një diagnozë të diabetit duhet të sigurohet që nuk ka ndonjë reaksion alergjik ndaj zamit të bletës. Shtë e rëndësishme të kuptohet se propoli mund të shkaktojë një reaksion serioz alergjik në disa njerëz, i cili, megjithatë, është jashtëzakonisht i rrallë.

Në mënyrë që të siguroheni që trupi toleron mirë propolisin, mjafton të bëni një test të vogël, i cili do të ndihmojë në identifikimin e tolerancës ose intolerancës së produktit.

 • Për të kryer provën, është e mjaftueshme të aplikoni një sasi të vogël të një agjenti terapeutik, përfshirë propolisin, në palosjen e doreve ose në nyjen e bërrylës (pjesa e brendshme). Vlerësimi i rezultateve kryhet pas një ore.
 • Në rast se gjatë kësaj kohe nuk u shfaq një skuqje e lëkurës në lëkurë, dhe gjithashtu nuk kishte manifestime të pakëndshme dhe kruajtje, kjo tregon që personi nuk ka alergji.
 • Ngjitësja e bletës nuk shkon mirë me disa produkte natyrale. Kjo do të thotë, një numër i frutave dhe drithërave që duhet të përjashtohen nga dieta për periudhën e terapisë.
Lexoni artikullin:  Cili është sheqeri i lejueshëm i gjakut

Kundërindikimet për përdorimin e propolisit

Megjithëse propolis ka shumë veti të dobishme dhe të vlefshme, në mënyrë që të përmirësohet mirëqenia e një diabeti, duhet të mbahet mend se ky produkt natyral gjithashtu ka kundërindikacione të caktuara për përdorim, për të cilat çdo diabetik duhet të dijë.

Refuzimi i përdorimit të propolisit këshillohet në rastet e mëposhtme:

 • periudha e gestacionit dhe laktacionit (nuk këshillohet përdorimi i produktit në formën e infuzioneve të alkoolit);
 • në prani të intolerancës ndaj produkteve të bletarisë, të cilat përfshijnë zam bletësh;
 • në prani të problemeve serioze me punën e organeve të tilla si mëlçia dhe veshkat që vijnë nga diabeti;
 • me përkeqësim të ulçerës peptike;
 • në prani të një problemi të tillë si trakti gastrointestinal i penguar.

Nëse për një kohë të caktuar të trajtimit me propolis, ky ilaç nuk ndihmoi për të arritur rezultate të caktuara pozitive (duke mos zvogëluar dhe normalizuar nivelet e sheqerit, ka një përparim të sëmundjes, zhvillohen komplikime të reja), është më mirë të refuzoni të përdorni propolis për qëllime terapeutike për diabetin.

Diabetus Shqipëri