Sheqeri i gjakut pas ngrënies, niveli i tij normal (normal)

Shtë e vështirë të imagjinohet se sheqeri relativisht i kohëve të fundit duhej të kontrollohej në poliklinikat shtetërore, duke pritur orë të tëra për radhën e tyre për analiza. Për fat të mirë, në ditët e sotme, diabetikët mund të gjurmojnë sheqerin me glukometra dhe shirita testues të përshtatshëm. Falë pranisë së pajisjeve të tilla, norma e sheqerit vërehet vazhdimisht: ditë, natë, pas ngrënies dhe para saj!

Një nga kontrollet më të njohura dhe të kërkuara është shirita provë. Një pajisje kompakte, e vogël është e mbuluar me një reagent të veçantë, falë të cilit ne mund të shohim një ngjyrë të ngjyrosur që është në përputhje me normën e glukozës në gjak. E thënë thjesht, do të shihni ngjyrën që korrespondon me bollëkun e glukozës së tretur në sipërfaqen e shiritit të provës.

Norma e glukozës për stomak bosh është nga 3,3 – 5,5 mmol / L. Sidoqoftë, pas ngrënies, treguesit rriten dhe arrijnë në 9,9 mmol / L. Mos u frikësoni, ky proces i rritjes së shpejti do të bjerë, norma e caktuar e sheqerit është normalizuar.

Unë do të doja të përmend një metodë të re moderne të analizës për sheqerin. Po flasim për hemoglobinë të glikoziluar. Cila është epërsia e tij? Metoda e zakonshme e analizës është se ajo na jep një pamje të sasisë së glukozës në gjak vetëm menjëherë. Dhe çfarë po ndodh në trup në një kohë tjetër? Për shembull, në mëngjes ose pas një vakt? Dhe cilat janë pasojat e aktivitetit fizik? Në mënyrë që të zbuloni, ju duhet të përsërisni të njëjtën analizë dhe ta vidhni veten gjatë gjithë ditës: ose në mëngjes pa pirë, ose ngrënë, ose pasi të keni ngrënë. Ndërsa metoda e hemoglobinës së glikoziluar është e ndryshme në atë që pikturon një pamje të gjendjes së përgjithshme të trupit, pa pasur nevojë për përdorim të përsëritur. Ajo funksionon si kjo:

  1. Ajo jep historinë e proceseve metabolike për tre muaj të jetës njerëzore.
  2. Sjellja e glukozës në gjak në një periudhë tre mujore.
  3. Ndihmon në zbulimin e formës latente të diabetit.
Lexoni artikullin:  Diabeti tip 2

Farmacitë edhe një herë dëshirojnë të fitojnë para për diabetikët. Ekziston një ilaç i ndjeshëm modern evropian, por ata heshtin për këtë. Kjo.

Kjo metodë lejon stafin mjekësor të kryejë një diagnozë të saktë duke përshkruar trajtimin e saktë dhe efektiv. Në rast të trajtimit të përshkruar më parë, rregulloni atë.

Parimi i funksionimit të kësaj metode është mjaft i thjeshtë: sa më i lartë të jetë vëllimi i sheqerit, aq më shumë glikozilohet hemoglobinë në gjak. Duke folur për normën e përmbajtjes së saj, kjo është 5-8%. Me diabet të tipit të kompensuar – 5-10%, me formën e tij të rëndë – më shumë se 16%.

Vlen të përmendet se këta tregues janë më të qëndrueshëm. Kjo metodë nuk kërkon që një person të vuajë nga uria ose godet me thikë veten gjatë gjithë ditës. Analiza mund të bëhet në çdo kohë të përshtatshme për pacientin. Vërtetë, ju mund ta provoni veten këtë metodë vetëm në një laborator, pasi kërkon përgatitje të plotë dhe pajisje shtesë të specializuara.

Komentet dhe komentet

Kam diabet të tipit 2 – i varur nga insulina. Një mik këshilloi uljen e sheqerit në gjak me DiabeNot. Kam porositur përmes Internetit. Filloi pritja. Unë ndjek një dietë jo të rreptë, fillova të ecja 2-3 kilometra çdo mëngjes. Gjatë dy javëve të fundit, vërej një ulje të qetë të sheqerit në njehsor në mëngjes para mëngjesit nga 9.3 në 7.1, dhe dje madje në 6.1! Vazhdoj kursin parandalues. Unë do të abonoj në lidhje me sukseset.

Margarita Pavlovna, edhe unë jam ulur tani në Diabenot. SD 2. Në të vërtetë nuk kam kohë për një dietë dhe shëtitje, por nuk abuzoj me ëmbëlsirat dhe karbohidratet, mendoj XE, por për shkak të moshës, sheqeri është akoma i lartë. Rezultatet nuk janë aq të mira sa tuajat, por për 7.0 sheqeri nuk del për një javë. Me cilin glukometër matni sheqerin? A ju tregon plazma apo gjak të tërë? Dua të krahasoj rezultatet nga marrja e drogës.

Lexoni artikullin:  Si shafran i Indisë përdoret për të ulur sheqerin në gjak

Unë mendoj se duke mësuar numrin 6, 4, ju filluat të ndiqni një dietë, kështu që keni arritur numra të mirë. Dhe nëse pa dietë, atëherë pas 3 muajsh një analizë glitch. hemoglobina do të jetë e njëjtë. Diabeti nuk mjekohet, por mbështetet vetëm nga dieta dhe sportet. Por njerëzit e hollë me mbipeshë shpëtojnë nga një numër i madh.

Faleminderit për informacionin e hollësishëm. Kam hemoglobinë të glikuar 6,4 dhe jam diagnostikuar me diabet tip 2. Gjatë ditës, niveli i sheqerit ndryshon, megjithatë, ai është më pak se 8% (6,5 në 7.00). Agjërimi 4,9-5,5. U njoha me shumë informacione dhe për disa arsye kudo ka tregues të ndryshëm të nivelit të sheqerit.

Diabetus Shqipëri