Sheqeri i gjakut rritet pas ngrënies

Pyetje të lidhura dhe të rekomanduara

Përgjigjet 68

Do të jetë shumë më mirë nëse e bëni pyetjen tuaj veçmas.
Në versionin aktual, ai është i humbur midis komenteve të shumta, ishte shumë e vështirë për mua ta gjente atë.

Për të adresuar nevojën e insulinës, së pari duhet të bëni një ekzaminim:

 • test i gjakut për hemoglobinë të glikoziluar;
 • test i gjakut për insulinë dhe C-peptid;
 • test i gjakut për antitrupat ndaj insulinës dhe GADA.

Nëse tashmë keni kaluar ndonjë nga këto ekzaminime, atëherë unë dua të shoh rezultatet e tyre me standardet për laboratorin tuaj (ato ndryshojnë në varësi të laboratorit dhe reagjentët e përdorur në të, tregohen në fletën e rezultateve të analizës).

Me një pyetje në lidhje me korrigjimin e pamjes, më mirë kontaktoni një kozmetolog.

Sinqerisht, Nadezhda Sergeevna.

Në të vërtetë, në gjysmën e dytë të ciklit dhe gjatë menstruacioneve, sheqeri në gjak mund të jetë pak më i lartë në krahasim me treguesit në gjysmën e parë të ciklit.
Sidoqoftë, në çdo rast, këto rezultate nuk duhet të shkojnë përtej vlerave normale.

Unë do t'ju rekomandoja t'i bëni pyetjet tuaja në pyetje të ndara, dhe jo në komente, kështu që ato do të jenë më të dukshme.

Sinqerisht, Nadezhda Sergeevna.

Në mënyrë që ilaçi Glukofage të fillojë të veprojë si duhet, koha është e nevojshme. Ne zakonisht monitorojmë numërimin e gjakut jo më pak se 2 javë pas fillimit të trajtimit.

Prandaj, glicemia 6,9 mmol / L nuk është rezultat i marrjes së ilaçit, por niveli juaj i zakonshëm i glikemisë para trajtimit.

Unë do t'ju rekomandoja t'i bëni pyetjet tuaja në pyetje të ndara, dhe jo në komente, kështu që ato do të jenë më të dukshme.

Sinqerisht, Nadezhda Sergeevna.

Normalisht, tek njerëzit e shëndetshëm, sheqeri i agjërimit në gjak nuk rritet mbi 6,1 mmol / L, por sheqeri në gjak normal pas ngrënies arrin deri në 7,8 mmol / L.
Kjo do të thotë, "kërcime të tilla" në sheqerin në gjak janë një normë fiziologjike.

Duke pasur parasysh predispozimin tuaj ndaj diabetit dhe gliceminë në rritje gjatë shtatëzënësisë, unë do t'ju rekomandoja të kaloni një ekzaminim të glikoziluar të hemoglobinës.

Lexoni artikullin:  Diabeti tip 2

Unë gjithashtu do t'ju rekomandoja që t'i bëni pyetjet tuaja në pyetje më vete, sesa në komente, kështu që ato do të jenë më të dukshme.

Sinqerisht, Nadezhda Sergeevna.

Kjo gjendje quhet tolerancë e dëmtuar e glukozës.
Po kërcënon për zhvillimin e diabetit.

Ju duhet të ndiqni një dietë të veçantë (dieta numër 9), si dhe të monitoroni rregullisht nivelin e glukozës në gjak.

Unë do t'ju rekomandoja t'i bëni pyetjet tuaja në pyetje të ndara, dhe jo në komente, kështu që ato do të jenë më të dukshme.

Sinqerisht, Nadezhda Sergeevna.

Duke pasur parasysh simptomat që ju përshkruani, si dhe një rritje të glukozës në gjak në 15,1 mmol, diagnoza e diabetit ishte absolutisht e saktë.

Fakti është se me një rënie në peshën e trupit, normalizimin e ushqimit dhe praninë e aktivitetit të rregullt fizik, pankreasi përmirësohet. Gjithashtu, rikuperimi i qelizave pankreatike lehtësohet nga përdorimi i Diabetonit.

Ndërsa mirëmbani stilin e jetës aktuale, është mjaft e mundshme që nevoja për të marrë ilaçe tabletash nuk do të shfaqet më.

Unë do t'ju rekomandoja t'i bëni pyetjet tuaja në pyetje të ndara, dhe jo në komente, kështu që ato do të jenë më të dukshme.

Sinqerisht, Nadezhda Sergeevna.

Cilat janë nivelet e insulinës në laboratorin tuaj?
Cila është lartësia dhe pesha juaj?
A po merrni aktualisht ndonjë ilaç tjetër përveç Galvus Met?

Në çdo rast, në moshën tuaj, për një diagnozë të plotë të një ekzaminimi për insulinë është larg nga sa duhet. Në këtë moshë, diabeti tip 1, diabeti LADA dhe patologjitë e tjera mund të manifestohen. Unë do t'ju rekomandoja që të vazhdoni të merrni Galvus Meta në dozat e mëparshme dhe t'i nënshtrohen një ekzaminimi adekuat shtesë:
1. Test i gjakut për C-peptid.
2. Testi i gjakut për indeksin NOMA.
3. Testi i gjakut për antitrupat ndaj qelizave GAD, insulinës dhe beta të pankreasit.

Para së gjithash, tregoni vlera specifike të glicemisë. What'kuptoni me "vuri re një rritje të sheqerit"? Sa kohë pas ngrënies matni glukozën në gjak? A përdorni glukometër për këtë? Cila kompani?
Pse po e merrni Metipredin? Whatfarë ju shqetëson për mirëqenien tuaj për momentin?

Dhe do të ishte më mirë nëse e bëni pyetjen tuaj veçmas, ndonjëherë është e vështirë të kuptoni asgjë në një grumbull komentesh nga njerëz të ndryshëm.

Lexoni artikullin:  Diabeti - çfarë është

Sinqerisht, Nadezhda Sergeevna.

Unë po e përsëris atë që kam shkruar më lart në mënyrë të përsëritur – do të ishte më mirë nëse shtroni pyetjen tuaj në mënyrë të veçantë, është e vështirë të kuptoni asgjë në një grumbull komentesh nga njerëz të ndryshëm (dhe tani ka më shumë se 50 prej tyre).

Niveli juaj i glukozës në gjak është plotësisht normal, nuk shoh asnjë arsye për t'u konsultuar me një endokrinolog për këtë çështje. Normalisht, glicemia e agjërimit nuk duhet të kalojë 6,1 mmol / L, 1 orë pas një vakt – 10,0 mmol / L, dhe 2 orë – 7,8 mmol / L.
Nëse ende dëshironi të ekzaminoheni, atëherë unë do t'ju rekomandoja të bëni një test gjaku për hemoglobinë të glikoziluar – kjo do të tregojë nivelin mesatar të glikemisë gjatë tre muajve të fundit.

Sinqerisht, Nadezhda Sergeevna.

Edhe një herë, unë ju kërkoj tani që të shtroni pyetjen tuaj veçmas, përmes funksionit "bëj një pyetje" dhe jo komentin e 61-të mbi pyetjen e vjetër të dikujt tjetër.

Në pyetjen tuaj të bërë veçmas, tregoni sa vijon:

 1. Bazuar në atë që u diagnostikuan me diabet tip 2? Tregoni rezultatet specifike të analizave me datat e dorëzimit, njësitë dhe standardet në laboratorin tuaj (normat ndryshojnë në varësi të laboratorit dhe reagjentët e përdorur në të, tregohen në fletën e rezultateve të analizës).
 2. Medfarë ilaçesh po merrni tani përveç Metformin?
 3. Ndiqni një dietë?
 4. Cila është lartësia dhe pesha juaj?
 5. Farë ju shqetëson për diagnostikimin dhe çfarë po shqetëson tani?
 6. "Testet e gishtërinjve të kaluar kohët e fundit 3.8, Alc5.8" – A është Alc HbA1C, hemoglobinë glikoziluar?

Sinqerisht, Nadezhda Sergeevna.

Diagnoza juaj tingëllon saktësisht si "çrregullim i glikemisë së shpejtë". Ky nuk është diabeti, por kjo gjendje është një faktor serioz rreziku për zhvillimin e diabetit. Ju ishin këshilluar absolutisht saktë të ndiqni një dietë + të merrni Metformin.

Për një diagnozë më të saktë, unë do t'ju rekomandoja të merrni një test gjaku për insulinë, C-peptidin dhe indeksin NOMA (shënuesit e statusit funksional të pankreasit).
Niveli i glukozës në gjak mund të rritet përkohësisht për shkak të sëmundjeve të njëkohshme – deri në ARI-në e zakonshme.

Lexoni artikullin:  Isfarë është diabeti, çfarë është e rrezikshme dhe si ta trajtojmë atë

Për të ardhmen, ju lutemi plotësoni pyetjet tuaja veç e veç, përmes funksionit "bëni një pyetje", dhe jo në komentet mbi pyetjen e vjetër të dikujt tjetër. Shikimi i 63 komenteve në kërkim të një pyetje të re është një kënaqësi tejet e dyshimtë.

Unë po ju shkruaj saktësisht të njëjtën gjë si njerëzit e mëparshëm – plotësoni pyetjen tuaj veç e veç, përmes funksionit "bëj një pyetje" dhe jo me komentin e 65-të për pyetjen e vjetër të dikujt tjetër.

Në pyetjen tuaj të bërë veç e veç tregoni:

 1. Farë ju shqetëson për mirëqenien tuaj? Pse e filluat provimin?
 2. Cilat ilaçe dhe doza po merrni aktualisht?
 3. Bashkangjit një mesazh formën e fotografisë me rezultatin e një testi gjaku për hemoglobinë të glikoziluar.
 4. Nëse keni bërë një test gjaku për insulinë, C-peptidin dhe indeksin HOMA, bashkëngjitni fotografi dhe këto forma në mesazh.

Kërko në këtë faqe

Shouldfarë duhet të bëj nëse kam një pyetje të ngjashme, por të ndryshme?

Nëse nuk keni gjetur informacionin e nevojshëm midis përgjigjeve të kësaj pyetje, ose nëse problemi juaj është pak më ndryshe nga ai i paraqitur, përpiquni t'i kërkoni mjekut një pyetje shtesë në të njëjtën faqe nëse ai është në temën e pyetjes kryesore. Ju gjithashtu mund të bëni një pyetje të re, dhe pas një kohe mjekët tanë do t'i përgjigjen. Shtë falas. Ju gjithashtu mund të kërkoni informacione të rëndësishme për çështje të ngjashme në këtë faqe ose përmes faqes së kërkimit të faqes. Ne do të jemi shumë mirënjohës nëse na rekomandoni tek miqtë tuaj në rrjetet sociale.

Portali mjekësor 03online.com ofron konsulta mjekësore në korrespodencë me mjekë në vend. Këtu ju merrni përgjigje nga praktikues të vërtetë në fushën tuaj. Për momentin, ju mund të merrni këshilla në faqen e internetit në 49 fusha: alergjist, anestezist reanimues, venereolog, gastroenterolog, hematolog, gjenetist, gjinekolog, homeopat, dermatolog, gjinekolog pediatrik, neurolog pediatrik, urolog pediatrik, kirurg pediatrik, kirurg pediatrik, kirurg pediatrik, kirurgji pediatrik , një specialist i sëmundjes infektive, kardiolog, kozmetolog, terapist i të folurit, specialist i ENT, mamolog, avokat mjekësor, narkolog, neurolog, neurokirurg, nefrolog, nutricionist, onkolog, onkolog, kirurg ortopedik a, okulist, pediatër, kirurg plastik, proctolog, psikiatër, psikolog, pulmonolog, reumatolog, radiolog, androlog, dentist, urolog, farmacist, fitoterapist, flebolog, kirurg, endokrinolog.

Ne përgjigjemi 96.61% të pyetjeve.

Diabetus Shqipëri