Simptomat e diabeteve, shkaqet dhe trajtimet

Diabeti, i referuar sinqerisht si mjek, karakterizohet nga diabeti, një përshkrim i grupit të sëmundjeve metabolike, me veshje, personi ima visoka krivna zakhar (krovna zakhar), ose mbrojtja e produktit nga insulina nuk është i mangët, ose mbrojtja e qelizës nuk reagon saktë ose plotësisht. Një pacient me një zakhar të lobit të përkohshëm ka praninë e poliurisë (sinqerisht uriniran), të gjitha janë të pangopura (polidipsia) dhe të lëmuara (polifagia).

Barzo Faktet për Diabetin

Këto janë çelësat e vegjël dhe faktet për diabetin. Informacione të hollësishme dhe informacione ndihmëse në artikullin kryesor.

 • Diabeti është një gjendje afatgjatë, e cila bëri që tempujt e fushës së misrit të mbulohen nga zakhari.
 • Pres 2013 ka mbaruar, me mbi 382 milion shpirtra në vit, diabeti i shenjtë imali (teksti Williams për endokrinologjinë).
 • Diabeti i tipit 1 – tyalotoja nuk është një derivat i insulinës. Përafërsisht 10% të rasteve për llojin e diabetit
 • Diabeti i tipit 2 – tyalotoja nuk është shkak i insulinës së mjaftueshme për funksionimin e duhur. Përafërsisht 90% e të gjitha rasteve të diabetit në botë janë nga një lloj tozi.
 • Diabeti është lloj gestacional – betimi i martuar me kohë për barrë.
 • Nai sinqerisht, kryqëzimi i simptomave për diabetin, përfshijnë sinqerisht urinirane, etjen e fortë dhe qetësinë, varen në taglotto, të panevojshëm të çuditshëm në tagloo, ulërasin, tkurren dhe fshij, kito not se lekuvat, mosfunksionim i seksit të butë, mbështjell në shtrat.
 • Ako imatoni tip 1 dhe me një plan për ruajtje të shëndetshme, ushtroni si duhet dhe merrni insulinë, ju mund të imitoni një stomak normal.
 • Pacientët e tipit 2 e mbajnë leshin me maturi, por ato janë fizikisht aktiv dhe testohen me glukozë. Ata që e hanë atë madje mund të kenë nevojë për të marrë ilaçe orale dhe / ose insulinë, për shembull, për të kontrolluar Niva për glukozën.
 • Ju jeni në rrezik të dështimit të zemrës dhe shumë sëmundjeve në diabet, gjë që është me rëndësi vendimtare në ditët e sotme kur vëzhgoni Nivata për nalyagan dhe kolesterol.
 • Ju kato tyutyopusheneto mozhda po ima serioze efekt varchu sardochno-sdodovoto të shëndetshëm, shkundje diabetike dhe sprat po push.
 • Hipoglikemia – niskata krvna zahar – mund dhe nuk mund të ndikojë tek pacienti. Hiperglicemia – kogato krvnata zahar e tvrede visoka – mund të jetë më efektive dhe e papërsosur për pacientin.

Propozimi Tosi Statia është i detajuar, por pylltaria ka ndjekur informacione për diabetin.

Ima tre lloje të diabetit:

Diabeti tip 1

Tyalotoja nuk është një derivat i insulinës. Mungesa e korit mogat dhe madje edhe mbart diabeti i varur nga insulina nga kami tipi kato, diabeti i të miturve ose diabeti i dëmtuar. Horata do të zhvillojë diabetin tip 1 para moshës 40 vjeç, sinqerisht në moshën e hershme ose në adoleshencë.

Diabeti tip 1. nuk është i mirë për Qëllimet, diabeti tip 2. është afërsisht.Përafërsisht 10% e rasteve me diabet tip 1.

Një pacient me diabet tip 1 do të ketë lecka dhe do të marrë injeksione insulinë në buzë të barkut. Ata që hanë lecka të tilla dhe luajnë një fushë të përshtatshme misri për glukozë, e cila do të heqë studimet e fundit dhe do të zgjasë një dietë të veçantë.

Midis 2001 dhe 2009, prevalenca e diabetit mellitus tip 1 në moshën 20 vjeç është rritur me 23% nga viti aktual, raporti i Diabetit Rinor Torsen, botuar nga Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) ). (Embed Stat Stat)

Diabeti tip 2

Tyalotos nuk prodhon insulinë të mjaftueshme për funksionin e duhur, ose shtrydh tyaloton që të mos reagojë ndaj insulinës (rezistencë ndaj insulinës).

Përafërsisht 90% e të gjitha rasteve të diabetit në historinë e fibrës optike të tipit 2.

Matet Nivoto për glukozën në kW

Një kor i butë mund të kontrollojë simptomat e diabetit tip 2, ata do të etiketojnë etiketat, gjurma është e shëndetshme, korrigjohet shumë ushtrime dhe vëzhgime të nivata për glukozën.

Lexoni artikullin:  Shkalla e sheqerit në ditë

Përkundër faktit se diabeti tip 2 është i sëmurë në mënyrë progresive dhe progresive, pacienti sëmuret gradualisht dhe pacienti ka të ngjarë të ketë më shumë kohë, duke përfshirë lecka dhe insulinë, u gjet se kishte një format pilulash.

Horata me një teglo tepër dërrmuese dhe marrje mendsh kanë shumë rrezik për të zhvilluar diabet të tipit 2 në krahasim me teglën e duhur. Horata me një shumë të indit të trashë viskeral, gëlqere është përgjithësisht e prekur nga qendra, tekstili i formuar nga kafe ose i zotëruar abdominalisht, është veçanërisht i rrezikshëm.

Kato është tej mase teglo / zatlustavane duke shkaktuar një goditje të lehtë në dhe lirimin e kimikateve, një fuqi të fortë dhe një sardo-ngrënë destabilizues dhe metabolizon sistemin në trup.

Në një farë mënyre tepër dërrmuese, fizikisht joaktive dhe të depozituar që nga mënyra e gabuar, hyrësit në radhë të parë rrezikojnë për rrezikun e zhvillimit të diabetit tip 2.

Konsumatorët për sode të unifikuar për den mund të rrisin rrezikun e zhvillimit të diabetit tip 2 me 22%, studiuesit në Imperial College London thonë se Diabetologia po shuhet. Shqyrtoni më shumë, nëse jeni të prekur nga një pije, pini alkool në një rrezik të lartë për diabetin, mund të jeni të drejtpërdrejtë, dhe jo vetëm të ndikoni në lartësinë e trupit tuaj.

Rreziku i zhvillimit të diabetit tip 2 hahet nga të zhveshurit, disi në plakje. Ekspertiza jo plotësisht, por përkundrazi, me rritjen e të qeshurës, do të bëhemi pak aktiv fizikisht. Khorat me të afërm të afërt, Diabeti Koito sa imali tip 2, rreziku është nga rreziku i zhvillimit në maksimum.

Nëse jeni më i ri, Chiito Niva është për testosterone dhe niski, nuk është vërtetuar se ekziston një rrezik më i lartë i zhvillimit të diabetit tip 2. Studiuesit nga Universiteti i Edinburgh, Skoci, Kazvat, nuk kanë asnjë rrezik për testosterone për shkak të rezistencës ndaj insulinës.

Diabeti gestacional

Tosi është një lloj martese në kohë për një ngarkesë. Disa gra kanë shumë tempuj për glukozë në ditë dhe nuk kanë nevojë për shumë insulinë, por për transportues glukoza është në qelizë C, duhet ta drejtoni atë deri në gluvate në niva për në mënyrë progresive.

Diagnoza e diabetit gestacional është e drejtë me kohë për barrë.

Një pacienti me diabet iu dha gjithashtu kohë për barrën e mogat dhe një kontrollues të diabetit me stërvitje dhe dietë. Midis 10% deri 20% të syve tuaj, lecka dhe disa ilaçe të tjera që kontrollojnë nivelin e zharit.

Diagnoza e ciranitit ose diabeti gestacional i pakontrolluar mund të rrisë rrezikun e komplikimeve me kohë tek qytetarët. Bebeto mund të jetë golyamo nga një tufë, e cila është e ndrojtur dhe e lihet.

Mësoni nga Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Universiteti i Universitetit të Harvardit se si e dini që keni një dietë të parakohshme, se keni shumë daub dhe kolesterol, dhe keni një rrezik më të lartë të diabetit gestacional në krahasim me techie partnerori, bigo dietë kolesterolin dhe daubin zhivinsky

Simptomat kryesore për diabetin

Simptomat për diabetin tip 1 dhe tip 2 përfshijnë:

 • Sasia e urinës
 • Etja e kryeministrit
 • otslabvane,
 • qetë,
 • Scream,
 • Problemet e lëkurës
 • Njëlloj shëroni plagët
 • Infeksion maja dhe
 • Nga ose nga në krakata ose sexhde në krakata.

Si simptomoni për rrezikun e krvna zahar?

Kori ka simptoma imat në nivelin më të ulët të lëkurës (hipoglikemia), ndërsa ngjyra kafe është pak më e ulët se 60 mg / dl.

Kogato krvnata VI zahar e niska, tyaloto vi duke ditur njohje, ato që u duhen nga roja. Dalloni korin dhe dalloni simptomat.

Nderoni simptomat e hershme në fillimin e flamurit të kuq, duke përfshirë sa vijon:

 • Ndjenjë për dobësi
 • Zamayanost
 • qetë
 • Treperen dhe tallet nga ankthi
 • izpotyavane
 • Lëkura e zbardhur
 • Ndjeheni të paguajnë

Shpjegoni simptomat mbi rrezikun e krvna zahar përfshijnë:

 • Ndjenja pas rrethit
 • glavobolie
 • Koordinim Losh
 • Mushkonja ose këqija
 • Ju nuk mund, po, të mbështesni si për një temë
 • Bie në pavetëdije
Lexoni artikullin:  Mjetet për trajtimin e plagëve në diabet

Farë është prediabeti?

Në golamata, shpesh është nga një pacient me diabet tip 2 që fillimisht ka paraprirë diabetin. Nivata në glukozën e gjakut është më e lartë se normale, por jo mjaft e lartë, sepse po ata do të diagnostikohen me diabet. Qeliza në tialotot është rezistente ndaj insulinës.

Duke mësuar rreth treguesit, si përmes ashtu edhe përmes prediabetes, mund të keni vërejtur disa dëme në sistemin dhe sorbetso.

Dirregullimi i metabolizmit të diabetit E

Diabeti (diabeti mellitus) është një çrregullim i klasifikuar metabolik. Metabolizmi zgjati deri në fillim, sepse disa telata nuk e përdorën kutinë e ruajtjes për energji dhe prishje. Isshtë plagosur nga një tov, i cili është helmuar, do të ndalohet për glukozë. Forma e glukozës në zahar në krvta – burimi kryesor është përpjetë për trupat e qepur.

Shpesh konstatohet se asimilimi është asimiluar, glukozati nuk ndikohet në qarkullim. Qep qelizat e glukozës zvarriten për energji dhe rritje. Nuk ka asnjë mënyrë që glukozati të futet në celitet, pa insulinë – insulina nuk lejon që celiti të marrë glukozë.

Hormoni i insulinës, koyto ce prozvera nga pankreasi. Pas kësaj, pankreasi çliron automatikisht një sasi të mjaftueshme të insulinës, për shembull, prania e glukozës në një zgjidhje, sasia e glukozës e shtuar në një zgjidhje, dhe glukoza në një zgjidhje ulet.

Një person me diabet është një gjendje në të cilën ekziston një sasi e caktuar e glukozës në një dozë të vetme të lartë (hiperglicemia). Nuk ka nevojë për insulinë, jo insulinë, qelizat nito, coyte dhe reagirat saktë për insulinë, pankreatitin koito.

Tova çojë deri sa të formohet në glukozë në krvta. Glukoza e tepërt e gjakut Tazi në ulçerin e ulçerës ekstreme të plagës e tërhequr përmes urinimit. Pra, përkundër faktit se ka shumë glukozë, ju nuk duhet ta merrni atë në radhë të parë. Keni nevojë për energji dhe shtrirje.

 • Histori familjare e diabetit ose një tendencë e trashëguar
 • Gara afrikano-amerikane, hispanike, indigjene amerikane ose aziatiko-amerikane, Paqësori Islander ose origjina Etnike
 • Acoste me një teglo dërrmuese (20% ose më shumë mbi teglo trupin e dëshiruar)
 • Stresi fizik (Kirurgjia Kato ose Sëmundja)
 • Bazuar në përkufizimin e ilaçeve, përfshirë steroidet dhe ilaçet për gjak
 • Lëndime të pankreasit (infeksion kato, tumori, operacioni ose incidenti)
 • Ill Imunune Ill
 • Visoko krvno nalyagan
 • Niva anormale në kolesterol ose trigliceride në krvta
 • Mosha (rreziku i rritjes nga mosha)
 • Alkooli (rreziku i indulgjencës nga një vit në tezka, duke përdorur një të varur nga alkooli)
 • pushene

Arsyet për diabetin

Sasia e zaharit në njësinë e kontrollit është nga hormonet, insulina quhet, dhe ajo është gjysmë e marrë nga pankreasi (stomaku i hekurt).
Shpesh ruhet dhe impregnohet në ilaç, insulina është suksesi i glukozës nga ilaçi dhe në kafaz, disa prej të cilave mund të shkarkohen për energji.

Sidoqoftë, diabeti nuk është i mundur, por nuk mund ta prishni glukozatin në energji.

Tova e taka, zashchot ose nyama është insulinë e mjaftueshme për shkak të preferencës së saj për glukozë, ose insulina nuk funksionon si duhet.
Përkundër faktit që nuk dëshiron të fillosh në stomak, mund të më drejtosh për rrezikun e diabetit tip 1, diabeti tip 2 i lidhur sinqerisht me një teglo të madhe.

Si mund të përcaktoni nëse ata dhanë diabet, diabet apo jo

Bëni hepatit mogat dhe përcaktoni nëse pacienti ka metabolizëm normal, prediabet ose diabet, një nga një ndryshimi në ndryshimin midis fillimit – tre teste të mundshme:

Testi A1C

– Nai-malko 6,5% nënkupton diabetin
– ndërmjet 5,7% dhe 5,99% do të thotë prediabet
– e vogël me 5,7% do të thotë normale

Testi FPG (glukoza plazmatike pa probleme)

– Nai-malko 126 mg / dl do të thotë diabeti
– midis 100 mg / dl dhe 125,99 mg / dl do të thotë prediabet
– i vogël me 100 mg / dl do të thotë normale
Një gjurmë anormale e chetenit FPG do të thotë që pacienti është i dëmtuar në glukozë në mënyrë të qetë (IFG)

OGTT (test për tolerancën oral të glukozës)

– Nai-malko 200 mg / dl do të thotë diabeti
– midis 140 dhe 199,9 mg / dl do të thotë prediabet
– i vogël me 140 mg / dl do të thotë normale

Lexoni artikullin:  Sheqeri i ulët në gjak - shkaqet, shenjat, simptomat tek gratë dhe burrat

A keni diabet?

Diabeti është idva nga gracki, dhe tova do të thotë sifon. Aretu Kapadokian, mjek nga shekulli i dytë A.D., e quajti diabaiin.

Pres 1675. Thomas Willis duke shtuar termin melitus kam, në kundërshtim me atë që është e zakonshme, diabeti është i zakonshëm. Shkumësa në Latinisht do të thotë "mjaltë"; Urina dhe glukoza për diabetin janë glukozë e tepërt, dhe glukoza është mjaltë e ëmbël kato. Diabeti Zaharniyat bioglu mund të thotë fjalë për fjalë dhe "nga uji i ëmbël".

Në Kinën e lashtë, Horata sa ngriu, ju do të tërheqni urinimin në një kor dado, i cili është i ëmbël.

Komplikimet që lidhen me kontrollin e diabetit:

Ndërkohë, duhet të jepet një listë e ndërlikimeve, të cilat mund të ishin shkaktuar nga diabeti i kontrolluar dobët:

 • Komplikimi është glaukoma, katarakti, retinopatia diabetike dhe dobësi të tjera.
 • Problemet me krakata – neuropatia, ulçera dhe një gangrenë e ngadaltë, koito mogat dhe amputimi i isquat në stapaloto
 • Komplikimet e lëkurës – Horata me diabet ca që është në përputhje me infeksionet e lëkurës dhe sëmundjet e lëkurës
 • Problemet serdeknike – kato ishemike më e madhe në sortseto, ndërsa krvvosnavdaneto në muskuj sardine nalalyava
 • Hipertensioni – sinqerisht me një kori me diabet, bashkë-mogat mund të rrisë rrezikun e spazmave të sëmundjes, probleme me shikimin, sulmin në zemër dhe goditje në tru
 • Shëndeti Mendor – Diabeti i pakontrolluar, rreziku i vuajtjes nga depresioni, ankthi dhe çrregullime të tjera mendore
 • Sëmundja e dëgjimit – Pacientët me diabet janë të rrezikuar të shfaqen nga problemet e dëgjimit
 • Gumna bolest – ima një shumë e shpërndarjes së golyamos mbi sëmundjen te pacientët me media me diabeti
 • Gastroparesis – muskujt në stomaha spirat po punojnë si duhet
 • Ketoacidoza është një kombinim i ketozës dhe acidozës; Natrupvane në ketoni dhe aciditet në krevta.
 • Neuropatia – Neuropatia nga diabeti është një lloj lëndimi në nerv, i cili mund të çojë në një dallim të lehtë të problemit.
 • HHNS (hiperosmolar, hiperglicemik, sindromë jo-ketotike) – Niveli i izizatit të glukozës në gjak është i lartë dhe në kvata ose urinim është ketoni i shijshëm. Tova e rrëfeu me ngut.
  Nefropatia – nalyagan krvno i pakontrolluar mund të çojë në një sëmundje spontane
 • PAD (pjesa më e madhe arteriale periferike) – simptomë e mogatit dhe përfshijnë dhimbje në kraka, nga trivialiteti dhe pak problem me lëvizjen e duhur
 • Hod – aka krvnoto nalyagane, nivata mbi kolesterolin dhe nivata në krvnata zahar jo sa kontroll, duke rrezikuar që një goditje të rritet ndjeshëm
 • Mosfunksionim ngrerë – një jastëk i impotencës.
 • Infeksionet – Horata me diabetin e kontrolluesve Loscho janë shumë më të ndjeshëm ndaj infeksioneve
 • Lekuvane në plagë – pako dhe lezite marrin shumë më tepër, për po lekuvat

A është diabeti një kurë?

Unë jam një kurë për diabetin, por ndoshta një lecu dhe një kontrollues. Synimi për menaxhimin e diabetit:

 • Shkundni nivata në glukozën e gjakut sa më shumë që të jetë e mundur afër normales, por bilanci i marrjes së ilaçit me ruajtje dhe ilaçe.
 • Mbajeni nivatin mbi kolesterol në një çerek dhe trigliceride (lipiditet) sa më afër që të jetë e mundur për të normalizuar kufirin;
 • Merrni kontrollin si si nalyagan. (Vasheto krvno nalyagan nuk është një xhup, por një nadvishava 130/80.)
  Namalyavans ose ndoshta parandaluar nga zhvillimi i problemeve shëndetësore të lidhura me diabet.

E rëndësishme për faj të menaxhimit të diabetit përmes:

 • Planifikoni një tovë, diçka për të ngrënë dhe ndiqni ekuilibrin e planit për ruajtje.
 • Ushtroni fizikisht nga linja e peshkimit.
 • Merrni ilaçe, siç përshkruhet, dhe ndiqni udhëzimet me kujdes, si dhe kur ta merrni atë.
 • Vëzhgoni nivatat në krivna va zahar dhe krivnoto nalyagan afër shtëpisë.
 • Mbështetni ofruesin tuaj të kujdesit shëndetësor dhe merrni atë në një test laboratori, i cili është i keq për ilaçin tuaj.
 • Tova, ju jeni përgjegjës për shtëpinë në çdo kohë, betimi i krivnata Vi zakhar është shumë më tepër sesa nga shoku, në disa raste, ilaçi i Vashiyat mund të jetë i duhuri për çdo kohë të muajit.
Diabetus Shqipëri