Trajtime jokonvencionale për diabetin tip 2

Trajtimi i diabetit në Tibet bazohet në një koncept të veçantë, vetë të arsyeve për shkak të të cilave sëmundja zhvillohet:

 • indinjatë – "nxehtësia e fryrjes" e kushtetutës "Bile" ose çekuilibër i sistemit Mkhris-pa, i cili përfshin mëlçinë dhe fshikëzën e tëmthit;
 • indinjim i njëkohshëm i kushtetutave "Era" dhe "Slime" – një dështim i rregullimit nervor të shkallës së proceseve biokimike (Blung) dhe prishje e sistemit limfatik dhe organeve endokrine, përfshirë pankreasin (Bad Kan).

Murgjit tibetianë besojnë se vetëm duke normalizuar funksionimin e këtyre sistemeve një person mund të shërohet nga diabeti. E vërtetë, ata gjithashtu pranojnë se në shumicën dërrmuese të rasteve rekomandimet e tyre do të duhet të kryhen për jetën.

Për informacion. Sistemi Ayurveda trajton patogjenezën diabetike në një mënyrë të ngjashme, por natyrisht aplikon terma në gjuhën e tij Ayurvedic – pabarazitë e Kapha, Pitta dhe Vata.

Trajtimi i frymëmarrjes me zhurmë

Pikërisht për shkak se mjekësia tradicionale nuk ofron trajtime të sigurta dhe efektive, çështja se si të kurohet diabeti tip 2 pa mjekë dhe ilaçe po bëhet më e zakonshme.

Në të njëjtën kohë, besohet gjerësisht se diabeti nuk mund të konsiderohet sëmundje, por një patologji normale e pankreasit, e cila për arsye të ndryshme fillon të funksionojë gabimisht. Si rezultat, përmbajtja e glukozës në gjakun e pacientit fillon të rritet, gjë që mund të çojë në një përkeqësim të gjendjes shëndetësore të pacientit.

A sheron sobing diabeti pa ilaçe? Kjo metodë e trajtimit të diabetit pa ilaçe duke përdorur të ashtuquajturën frymëmarrje "sobing" u zhvillua nga Yuri Vilunas. Pra, ai shkroi librin "Diabeti është i shërueshëm".

Ky botim përshkruan në detaje të shkëlqyeshme sesi mund të shërohet diabeti duke përdorur forcat lëvizëse të trupit të njeriut. Si rezultat i përdorimit të kësaj teknike, kurimi i diabetit pa tableta ndodh brenda një muaji.

Nga pikëpamja teknike, kjo metodë është të kryeni ushtrime të posaçme për frymëmarrjen që synojnë uljen e nivelit të sheqerit në gjak. Ideja është të korrigjoni frymëmarrjen e pahijshme, duke çuar në një mungesë të glukozës në gjak për shkak të shfaqjes së hipoksisë së indit pankreatik. Ky fenomen çon në një përkeqësim të prodhimit të insulinës.

Për të kryer ushtrime të frymëmarrjes sipas metodës së përshkruar, është e nevojshme të mësoni se si thithni dhe nxjerrni përmes gojës. Në këtë rast, nxjerrja duhet të jetë sa më e gjatë, e njëtrajtshme dhe e njëjtë në kohë.

Për të arritur një efekt pozitiv, është e nevojshme të filloni exhaling me tingullin "foo-o-o-o-o" dhe të fillojnë të llogariten në mendje. Pas ca kohësh, trupi do të mësohet të marrë frymë me një ritëm të ngjashëm dhe të mbani numërimin nuk do të jetë e nevojshme.

Fryma me këtë teknikë është e shkurtër. Për ta bërë këtë, duhet së pari të hapni gojën dhe të gëlltisni ajrin. Tjetra, bëni një nxjerrje të ngadaltë. Për këtë qëllim, një frymë e shkurtër kryhet që zgjat jo më shumë se 0.5 sekonda, pas së cilës ato kalojnë në një frymë të moderuar jo më shumë se një sekondë.

Zakonisht, e gjithë seanca e frymëmarrjes sipas kësaj teknike zgjat jo më shumë se dy minuta. Natyrisht, seanca të tilla duhet të kryhen të paktën gjashtë herë me radhë në ditë. Nëse e aplikoni saktë këtë teknikë, atëherë pas disa muajsh, rezultatet mund të jenë të dukshme.

Lexoni artikullin:  Diabeti mellitus i tipit 2 - trajtim me mjete juridike popullore

Rezultatet kryesore të kësaj pune janë normalizimi i niveleve të glukozës, si dhe zhdukja e dobësisë dhe depresionit.

Shëtitjet ditore dhe vrapimet e lehta janë një domosdoshmëri për diabetikët e tipit 2

Diabetikët sigurisht që kanë nevojë për ushtrime terapeutike:

 • te pacientët me diabet tip 1, terapia e ushtrimeve përmirëson gjendjen e sistemit kardiovaskular, kontrollon peshën, mbështet formën e përgjithshme fizike, përmirëson cilësinë e jetës dhe sfondin psiko-emocional;
 • te pacientët me diabet tip 2, terapia e ushtrimeve ul nivelin e glukozës plazmatike, rrit ndjeshmërinë e membranave të qelizave muskulore skeletore ndaj insulinës, ndihmon në kontrollin e peshës së trupit dhe parandalon zhvillimin e komplikimeve afatgjata të diabetit.

Ushtrimi terapi për diabetin, Tibeti ofron metodat e tij me ndihmën e lëvizjes. Shtë e vështirë t'i quajmë ato analoge ose një alternative e formave klasike të terapisë së ushtrimeve, por ato përshtaten në mënyrë të përkryer në regjimin e trajtimit për diabetin me ndihmën e lëvizjeve fizike.

Qigong është një formë jo konvencionale e terapisë stërvitore e treguar në diabet

Në sistemin e stërvitjeve kineze Qigong, përqendrimi kryesor është në normalizimin e rrjedhave të energjisë. Por, edhe nëse e hedhim poshtë këtë përbërës ezoterik, ndër komplekset e shumta Qigong, çdo diabetik, duke kontrolluar mirëqenien e tij të përgjithshme dhe nivelin e sheqerit në gjak, mund të zgjedhë një kompleks të përshtatshëm me aktivitetin e nevojshëm fizik.

Sigurisht, është më mirë të angazhoheni nën drejtimin e një instruktori me përvojë. Por ka shumë pak specialistë dhe grupe të tilla, madje edhe në qytete të mëdha. Shumica kërkojnë informacion të tillë në internet dhe praktikojnë në shtëpi.

Sipas mendimit tonë, kompleksi i paraqitur në këtë video është i përshtatshëm për trajtimin e sëmundjes diabetike.

Kompleksi Qigong "8 pjesë brokadë" tregohet gjithashtu për njerëzit që vuajnë nga diabeti.

Mekanizmi i zhvillimit të sëmundjes nga pikëpamja e mjekësisë tibeze

Për të kontrolluar diabetin, trajtimi në Tibet gjithashtu përshkruan një regjim aktiv aktiv fizik. Ne nuk e dimë se cilat komplekse të veçanta të ushtrimeve fizike dhe llojet e aktivitetit fizik rekomandojnë mjekët Tibetikë për pacientët e tyre.

Sidoqoftë, falë librit "Syri i Rilindjes" të Peter Kelder, është e mundur të praktikohet grupi i ushtrimeve të lamave tibetane, i cili është i përshtatshëm jo vetëm për rinovimin, por edhe si një pagesë, si dhe një kompleks terapi ushtrimesh për diabetikët.

Por ilaçi nuk qëndron ende. Sot, ekzistojnë metoda moderne për trajtimin e diabetit. Për shembull, përdorimi i një metode të tillë si hemokorrektimi ekstrakorporal. Kjo metodë ju lejon të maksimalizoni normalizimin e funksionit të murit vaskular, si dhe të shpëtoni trupin e substancave të tilla që shkaktojnë zhvillimin e dëmtimit të enëve të gjakut vaskulare dhe nervore.

Hemokorrektimi ekstrakorporal zbatohet edhe kur trajtimi konservativ nuk jep më rezultatet e dëshiruara. Gjithashtu, me ndihmën e kësaj teknologjie moderne, është bërë e mundur të rritet ndjeshmëria e trupit ndaj insulinës.

Lexoni artikullin:  Glukoza e gjakut (2)

Përveç kësaj, trajtimi i komplikimeve të diabetit është gjithashtu i mundur falë hemokorrektimit ekstrakorporal. Për të ndaluar zhvillimin e komplikimeve, mjafton një kurs dy javor.

Metodat për trajtimin e diabetit janë mjaft të larmishme. Le të shohim disa prej tyre.

Aditivët minerale mund dhe duhet të shtohen në ushqim. Kromi duhet të merret pasi mund të kontrollojë diabetin. Tjetra është magnezi. Nëse nuk është e mjaftueshme në trup. Pastaj në këtë rast komplikimet zhvillohen në diabet, dhe mungesa e insulinës gjithashtu zhvillohet. Suplementet e magnezit mund të ndihmojnë në kontrollin e niveleve të sheqerit. Vanadium mund të rrisë ndjeshmërinë ndaj insulinës.

Shpesh, madje jo edhe i dyshimtë për sa i përket origjinës së metodave, trajtimi kërkon përdorimin e substancave me një përbërje disi të pazakontë. Dhe shkalla e pazakontë e saj mund të ndryshojë shumë – nga tarifat "speciale" Altai ose Tibetan deri tek ekstrakti i gjakut të drerit dhe pluhurit të drerit antler.

Teorikisht, nëse terapisti nuk kërkon nga ne që të ndalojmë injektimin e insulinës dhe marrjen e ilaçeve që na janë përshkruar përveç tij, asgjë nuk kërcënon jetën tonë. Në praktikë, gjithçka është shumë më e ndërlikuar.

Trupi i një diabetiku tashmë po përjeton një ngarkesë të konsiderueshme të barnave. Kjo është e pashmangshme, sepse në periudha të veçanta ose vazhdimisht do të marrim substanca të ndryshme. Substancat e përfshira në kompleksin e kompensimit të përshkruar nga mjeku juaj ose të krijuara nga ne. Dhe qëllimi i tij ndoshta do të jetë jo vetëm sekretimi i insulinës.

Ilaçi ASD 2 është një stimulues biologjik që përdoret për të trajtuar të gjitha llojet e sëmundjeve, por nuk njihet nga mjekësia zyrtare.

Për gati 60 vjet, ilaçi është përdorur në praktikë, megjithëse strukturat farmakologjike shtetërore ende nuk e kanë aprovuar atë. Ju mund ta blini ilaçin ose në një farmaci veterinare, ose ta porosisni në internet.

Gjykimet formale klinike mbi këtë ilaç nuk janë kryer. Prandaj, pacientët që trajtojnë diabetin me ASD 2 (fraksioni përdoret gjithashtu për parandalim) veprojnë me rrezikun e tyre.

Isfarë është fraksioni ASD 2

Vlen pak më thellë në historinë e drogës. Laboratorët e fshehtë të disa instituteve qeveritare të BRSS në 1943 morën një urdhër shtetëror për krijimin e produktit më të fundit mjekësor, përdorimi i të cilit do të mbronte njerëzimin dhe kafshët nga rrezatimi.

Kishte edhe një gjendje tjetër – ilaçi duhet të jetë i përballueshëm për çdo person. Fraksioni është dashur të nisë në prodhimin masiv, për të rritur imunitetin dhe rimëkëmbjen totale të kombit.

Shumica e laboratorëve nuk u përballën me detyrën e caktuar, dhe vetëm VIEV – Instituti All-Union i Mjekësisë Veterinare Eksperimentale ishte në gjendje të zhvillonte një ilaç që plotëson të gjitha kërkesat.

Ilaç dhe ushqim bimor

Hapi i parë në trajtimin e diabetit në Tibet është me një sistem dietik që përfshin:

 • normalizimi i regjimit të pirjes;
 • marrja e mjeteve juridike të mumjes dhe bimor që përmirësojnë proceset e fermentimit dhe asimilimit të ushqimit – zierje dhe tretësira nga barishte të egra lokale dhe / ose pjesë të thata të kafshëve që jetojnë në këtë rajon;
 • përjashtimi nga dieta e mishit yndyror, ges dhe vajit të zakonshëm të kafshëve; qumështi dhe produktet e qumështit;
 • refuzimi i ëmbëlsirave dhe ushqimeve të ëmbla;
 • pritja e tinkturave të barberry tibetane (Manaferrat Goji), shafran i Indisë, mirrë;
 • rritja e konsumit të erëzave të nxehta dhe xhenxhefilit.
Lexoni artikullin:  Cilat janë simptomat dhe shenjat e sëmundjes së pankreasit

Trajtimi i diabetit, ilaçi tibetian me recetat e tij origjinale të ilaçit, mund të mos jetë efektiv. Mos nxitoni veten për të përgatitur ilaçe për to. Pse?

Së pari, përbërja e gjakut (niveli i hemoglobinës) te njerëzit që jetojnë vazhdimisht në malësi është dukshëm e ndryshme. Së dyti, banorët e vendeve me nivele të mesme dhe të larta të kujdesit mjekësor janë "të helmuar" në mënyrë të pashmangshme me antibiotikë, gjë që gjithashtu ndikon në efikasitetin e perceptimit të trupit ndaj ilaçeve bimore.

Për informacion. Në përgjithësi, kuzhina tibetase është aq e dobët saqë, nëse qumështi dhe produktet e qumështit përjashtohen nga dieta, ajo, në vetvete, tashmë është një dietë me karburant të ulët, të cilin njerëzit me diabet duhet t'i përmbahen.

Pacientët me diabet duhet të dëgjojnë rekomandimet moderne për krijimin e menusë për këtë patologji:

 1. Aplikoni si zëvendësues të sheqerit – Sukraloza (Splenda), Stevia (Truvia), tableta Neotame, lëkundja e arrave të frutave (Luo han guo);
 2. Theksi është në përdorimin e produkteve me përpunim minimal, produkte të freskëta sezonalë dhe vendorë. Baza e dietës duhet të përbëhet nga:
 • perime me ngjyre te bardhe dhe jeshile, zarzavate pikante;
 • grejpfrut;
 • arra dhe fara;
 • bishtajore, hikërror të grurit të tërë dhe tërshëra;
 • bukë krunde;
 • mish pule, peshk deti dhe ushqime deti – 2-4 herë në javë;
 • mish – jo më shumë se 2 herë në javë;
 • Vaj ulliri ekstra i virgjër dhe erëza mesatare pikante.
 1. Vaji i ullirit duhet të bëhet yndyra kryesore, duke zëvendësuar yndyrnat e tjera (përfshirë gjalpin dhe margarinat).
 2. Ulni në minimum sasinë e qumështit, produkteve të qumështit, gjizës dhe djathrave të tjerë të butë. Preferencë i jepet djathit të fortë, dhe gjithashtu në sasi të vogla.
 3. Shtë e mundur, dhe disa mjekë thonë se është mirë që diabetikët të konsumojnë verëra të thata të kuqe në mënyrë të moderuar gjatë ngrënies – deri në 200-400 ml në ditë.

E rëndësishme! Sasia e kombinuar e yndyrnave bimore dhe shtazore në dietën ditore të një diabetiku duhet të jetë në interval nga 25% në 35% të përmbajtjes totale të kalorive, ndërsa përqindja e yndyrave të ngopura nuk duhet të kalojë 7%.

Në foto – praktika e kombinuar e akupunkturës dhe moxoterapisë

Komplikime të mundshme

Komplikimet e diabetit mund të jenë shumë të ndryshme. Por ndërlikimi më i zakonshëm është ënjtja e këmbëve dhe një bezdi e madhe. Sigurisht, ju thjesht mund të parandaloni shfaqjen e edemës dhe të mbroni veten nga pasojat negative të këtij ndërlikimi.

Trajtimi i edemës së këmbëve në diabet kombinon ushtrime të edukimit fizik dhe dietë të vazhdueshme, dhe ilaçet nuk duhen lënë pas dore. Përveç kësaj, këmbët kanë nevojë për kujdes, dhe të plotë. Daydo ditë bëni banjot e ngrohta me këmbë, zbutni lëkurën me kremra. Ndalohet të ecni zbathur; blini këpucë ortopedike.

Diabetus Shqipëri