Trajtimi i insulinës me diabet (2)

Hasshtë testuar në C-peptid gjatë gjithë kohës, dhe më pas përcaktoni një sasi të caktuar të tij brenda një dite. Në mënyrë sasiore, ekziston një interpretim racional i faktit që insulina dhe koma janë të domosdoshme sepse insulina dhe C-peptidi i svarzani nganjëherë shkaktohet nga pankreasi (hekuri pas operacionit). Insulina e hormonit, koyto kontrolira nivoto krivnata zakhar, disi dhe e zvarritur për dhe nga trupi. Wasshtë hetuar mbi nivoto mbi një C-peptid në një krvata duke dhënë informacione për tov, sa insulinë rrjedh nga pankreasi.

Kur testohet për C-peptid, është testuar që diabeti është hapur në rast se dikush nuk mund të përcaktohet për diabetin tip 1 ose tip 2. Në rast të korit, pankreasi nuk mund të kryhet me insulinë të mjaftueshme (diabeti tip 1) niva në C peptide sa niski. Me korin e SIS, diabeti tip 2 ose Dori temi niva në një C-peptid pushohet.

Hasshtë hetuar mbi C-peptidin se mund të ndihmojë dhe zbulojë dhe shkaktojë rrezikun e presionit të ulët të gjakut – pre-screening për ilaçe për trajtimin e diabetit, insulinës (tumori në pankreas). Insulina sintetike nuk është e lidhur me C-peptidin; kjo është një mbrojtje kundër trajtimit të insulinës në të njëjtën kohë si trajtimi i insulinës në C-peptid, ndërsa golemat e insulinës, siç është C-peptidi, do të ndahen nga pankreasi kur përdoret korri me insulinë.

Në cilat raste është provuar prova?

Hasshtë hetuar në C-peptid që është në çdo rast nga rastet e mëposhtme:

 • Po, më ndihmoni të bëj dallimin midis diabetit tip 1 dhe atij tip 2.
 • Po, zbulesa është shkaktuar për rrezikun e krvna zahar (hipoglicemia).
 • Po, ata kontrolluan që ata dhanë insulinës (një tumor në pankreas) dhe e rrahën atë të pezulluar.
Lexoni artikullin:  Norma e sheqerit në gratë shtatzëna në gjak

A është i domosdoshëm përgatitja paraprake?

Para se të testoheni në C-peptid, mund të shtoni:

 • Po, mos e ruajeni dhe lëreni të rrjedhë (me ujë të fikur) për 8 orë para se të merrni një mostër nga prova.
 • Po, nuk mund të marrësh ilaçe për mbrojtje, mund ta mbrosh rezultatin.

Sidoqoftë, duhet të kërkoni një shok, si përgatiteni për studim, si jeni në rrezik ose çfarë do të thotë të merrni rezultatin, nëse merrni ilaçin tuaj.

Metoda verifikohet në vijim:

Vzemane për shëndetin nga një specialist mjekësor:

 • Pasi e vunë prangat e elastinës në rykata, me ndihmë, ata vendosën golemitë në majën e veshjes dhe e dëgjuan në kurorë;
 • Pochsti ce miystoto, nga diku aty ku rritet ngritja e krava;
 • Vendosja e gjilpërës në vena. Possibleshtë e mundur të imponohet një vese nga një pjesë e vetme për mbledhjen e mostrës;
 • Vendosja e një shiringë;
 • Izplva se douching me krv;
 • Një gjurmë merret për një shumë të mjaftueshme për një shumë të vetme parash për të hequr manche elastich;
 • Duke vendosur një tampon në majë të gjilpërës, një gjurmë e tij merret me kujdes nga venat;
 • Shkruaju se mestoto, nga e cila e po heq kurbën.

Si mund ta shihni kohën për atë që keni mësuar?

Mostra nga kampioni i gjakut u studiua në C-peptid dhe u mor nga vena në pecate. Kur tovov u eksplorua, ju mund të rrëmbeni dhe të qëndroni në prangos nga elastichnost. Sipas kohës në samoto, ajo u mor për një kohë të gjatë, dhe ju jeni të varfëruar nga mjerimi, ajo u shenjtërua përfundimisht nga një këpucë varke e vogël kur vish një gjilpërë.

A ka ndonjë rrezik nga verifikimi për atë që është ekzaminuar?

Kur kapet në gjakun venoz, pasi të ekzaminohet për natrium, rreziku për të hyrë në ndonjë problem është minimale:

 • Ju mund të hiqni kravën në vendin e vogël, dhe mund të shfaqeni krvonasadane. Duke komplikuar rrezikun e shokut, është e mjaftueshme dhe e mjaftueshme për të shtrydhur disa minuta për një gjumë, dhe pas kësaj, shihni gjilpërën.
 • Shumë herë mund të injektohen në një venat. Shteti Tova i phlebitis Saric dhe paraprihet nga një premierë e gjurmës së një tretirane me një kompresë.
 • Në një kor me një problem në krvosyrsirvaneto, ju mund të bëni një karv të gjatë. Për më tepër, karvene mund të jetë ima dhe kur merrni ilaçe Kato Aspirin, Warfarin, etj., Bashkë-ruajtja e ilaçit nga syrsirvane. Sidoqoftë, nëse keni probleme dhe madje keni probleme me marrjen e ilaçeve ose marrjen e ilaçeve, do t'ju informoni për produktin për ilaçin tuaj.
Lexoni artikullin:  Sheqeri në gjak normal në të rriturit

Rezultatet nga sa vijon:

Hasshtë testuar në C-peptid gjatë gjithë kohës, dhe më pas përcaktoni një sasi të caktuar të tij brenda një dite.

Rezultati nga hulumtimi mbi një C-peptid, ragweed dhe një përkthyes në të njëjtën kohë me rezultatin në një shtrat zhar. Kjo do të mbrojë lecka dhe ata do t'i dërgojnë ato në të njëjtën kohë.

Këmbëngulje normale e mogat po varirat midis laboratorëve të dalluar.

Stabiliteti normal në C-peptid pa probleme: 0.17–0.90 nmol / L ose 0.51–2.72 ng / ml

Devijimet nga norma:

Tempujt e rezistencës së peptideve C:

 • Fusha e lartë e misrit në C-peptid dhe sheqeri në gjak mund të shoqërohet me diabet tip 2 ose rezistencë ndaj insulinës (p.sh. sindromi i kushinës).
 • Tempujt e fushës së misrit në C-peptid dhe rreziqet e fushës së misrit në gjak mund të jenë insulinë (tumori në pankreas, insulinë që prodhon bashkë) ose duke marrë ndonjë ilaç (ilaç sulfanilurein).
 • Por gjurma hiqet në insulinë dhe tempujt e misrit në tovën e C-peptidit do të thotë rikthim (rripa të përsëritur) ose përhapet në tumor në organizmat e tjerë.

Rreziqet e rezistencës së peptidit C:

 • Rreziqet e fushës së misrit në C-peptid dhe sheqer të kuq në gjak mund të shihen në rastin e sëmundjes së fytit të zi, infeksionit, adisonit, trajtimit me insulinë.
 • Rreziqet e fushës së misrit në C-peptid dhe tempujve të fushës së misrit në helmin e gjakut mund të shihen në diabetin e tipit 1.
 • Rreziqet e Niva në C-peptid mund të jenë të padepërtueshëm kur hiqen plotësisht nga pankreasi. Në këto raste, ce pivishavat nivata për presionin e gjakut dhe aplikimin në insulinë nuk është e nevojshme.

Koga nuk është një lecke, por është ekzaminuar plotësisht?

Shtë e mundur të hetohet një P-peptid në një kohë të shkurtër pa marrë atë ose të merrni një rezultat prej tij, por jo i dobishëm në rastet e mëposhtme:

 • Kur merrni ilaçe për ilaçe të parëndësishme – insulinë, ilaçe sulfanilurein.
 • Duke folur shkurtimisht, është e mundur që ato të jenë një fushë e lartë për një C-peptid.
 • Në rast të zaatalstyavan – horat sats, za затljtjavans do të bëjnë që insulina të dëmtohet dhe për të njëjtën kohë ata do të jenë në gjendje të gjejnë një Niva në C-peptid.
Diabetus Shqipëri