Trajtimi i Klinikës së Diabetit

Oreksi është pezulluar – polifagia, është e unifikuar nga 3 P për diabetin, prof. Dr. Tsvetalina Tankova, MD, Shefe e Endokrinologjisë në Catedrata në Fakultetin e Mjekësisë në Fakultetin e Mjekësisë në MU-Sofje dhe Zëvendës Dekan për Aktivitete Shkencore në Fakultetin e Mjekësisë. Shef e në Klinikën për Diabetologji, Spitali Universitar Universitar për Endokrinologji në Sofje.

– Prof. Tankova, të gjitha shfaqjet e njëjta, përfshirë ditët para parlamentit, do të tregojnë se shumë kori janë në rrezik të vërtetë për diabetin, por ata nuk dinë. Sa kohë është minava nga rezistenca ndaj insulinës tek diabeti i tipit 2?

– Rezistenca ndaj insulinës është një gjendje patologjike; me disa qeliza, trupi nuk reagon normalisht ndaj insulinës hormonale. Një nga funksionet kryesore të insulinës është që rregullimi i dorëzohet glukozës në celite, e cila gjithashtu sigurohet me energji. Në rast të rezistencës ndaj insulinës, celiti nuk mund dhe nuk mund të përdorë insulinë në mënyrë efektive, është e nevojshme të stimulohet prodhimi i insulinës nga beta-celiti në pankreas. Kjo është në fazën kompensuese për rezistencën ndaj insulinës, ndërsa Osiguryava është normale për glukozën në konstruksione, por për vlerësimin, insulina është në shartime, d.m.th. hiperinsulinemiya. Kohë pas kohe, megjithatë, sekretimi i insulinës kompensuese nuk është aspak i mangët, madje mund të jetë e nevojshme të shkruhet për diabetin dhe trajtimin e diabetit. Rezistenca rezistente ndaj insulinës së pararendësit zhvillohet te diabeti tip 2 me një faktor rreziku një vjeçar për dështimin e zemrës dhe sëmundjet. Për më tepër, kori me diabet tip 2 dhe rezistenca ndaj insulinës u testua mesatarisht deri në 5 g. Më parë, do të diagnostikohej me sëmundjen. Etiologjia e rezistencës ndaj insulinës është komplekse, sepse disa zhvillime kërkojnë metabolizëm shtesë, siç janë faktorët gjenetikë dhe faktorët, që nga fillimi deri në stomak. Rezistenca ndaj insulinës bazohet gjithashtu në sindromën metabolike – duke llogaritur në tempullin e triglicerideve, kolesterolit të ulët HDL (shtesë), sheqerit në gjak të kuq, hipertensionit dhe

80 për një grua dhe më shumë

3shtë e nevojshme të keni 5 tregues për XNUMX prej këtyre emrave, dhe më pas të diagnostikoni sindromën metabolike. Mjetet nai-efektivnoto për rezistencën e insaminovatnostit namalyavane e është dukshëm në fillim në stomak, është impuls në tagloto. Ju madje mund ta përfshini atë në ilaçe, dhe ndjeshmërinë ndaj insulinës së kojtes në celulitin dhe taktaninin.

– A ka dëshirë për një shenjë të zbatueshme?

– Flisni sinqerisht për brinjën “p” – polidipsia (etja e varur), poluria (sinqerisht urinirana) dhe polifagia (varur uria). Nuk është e mundur që insulina ose rezistenca ndaj glukozës nuk ndikojnë normalisht në celite. Ata të privuar nga glukoza, pavarësisht diçkaje, janë në mes. Dhe kleriku në tozi nuk e arriti glukozën e Namirit menjëherë, kur ishte gati të shkonte dhe mori sasinë e ruajtjes.

qetë ndoshta

vëzhguar dhe në

– Hipoglikemia. Ju mund gjithashtu të keni nevojë për trajtim për insulinë ose ndonjë lloj mjekimi oral (ilaç sulfonilurein), sikur të ishte humbur në ruajtje, ose aktivitet fizik serik. Shpallni një grup ilaçesh për trajtimin e diabetit tip 2, frenuesit cato DPP-4, frenuesit SGLT2 dhe agonistët e receptorëve GLP-1, nuk çojnë në hipoglicemi.

– Si mund të jetë ky trend? A është e rëndësishme dhe e rëndësishme mbrojtja e veprimtarisë fizike, a është një regjim i sigurt dhe i sigurt?

– Në Bullgari, rreth 500 shpirtra me tova janë të sëmurë dhe 000% e tyre vuajnë nga diabeti i tipit 90, për shkak të rolyata të parafinuara të rolya në faktorin të Mërkurën e mesme. Në fëmijërinë e hershme, diabeti i tipit 2 ose diabeti i varur nga insulina karakterizohet paraprakisht, por ndër të tjera, unë aktualisht jam duke vëzhguar tipin 1, i cili është disi përparimtar. Zapadniyat do të fillojë në stomak me një vakt në një kuzhinier kalori, do të mbajë siguri dhe aktiviteti fizik është i kufizuar.Ju jo vetëm që ju krijoni probleme, por gjithashtu zhvilloni të gjitha vendet. Kjo tani është globalizimi, modernizimi, migracioni tek popullata është në rritje, sikur të fillojmë nga një vend në tjetrin, ne do të fillojmë në stomak në rrepkën e vendit, sinqerisht, diabeti i tipit 2 është përparimtar.

Gjithë në kohën e dekadës dhe moshës së korit, prekvarit para ekranit të kompjuterit dhe televizionit, shumë njerëz me vlera sportive, një konsumues i keq-ruajtjes, por unë do ta çoj atë në një teglo teglo dhe zatstlyavane.

Trendet mund të shmangen me vetëdijen për faktorët e rrezikut, kontrollimin e SR, dhe zvogëlimin aktiv të rrezikut të koratitit, me një rrezik që është i ngjashëm me atë që nga fillimi deri në stomak. Rikthyeshmëria është tipike për prediabeten, kur merrni masa për të hequr që në fillim në stomak dhe eventualisht medikamente të paqarta, ju mund të ndryshoni zhvillimin dhe të riktheni zhvillimin dhe normalizimin e gjendjes me presion normal të gjakut. Fillimisht promovohet në stomak, gjë që është jashtëzakonisht e rëndësishme dhe përfshirja e regjimit të ruajtjes së kalorive të ulët dhe aktivitetit fizik zgjat 30 minuta në ditë.

Lexoni artikullin:  Root Burdock për Diabetin

– Bonus ose mëkatues, me profilaktivisht ëmbëlsues të artizanatit të minave?

– Shqyrtoni ëmbëlsuesit dhe zëvendësuesit e zahart-it dhe me çdo mënyrë të keni një dhëmb të ëmbël nga zahart. Ata nuk janë sahlehidrati dhe nuk varen nivoto mbi krvnata zahar, si glukoza. Realisht kalori kalori, dhe kur ato përdoren, definitivisht është përcaktuar që ato do të konsumojnë pa nevojë kalori. Të dhënat e Ima, duke alternuar me ëmbëlsuesit, mund të rritni tërheqjen e dyqanit tjetër të ëmbël. Por glukoza ëmbëlsohet artificialisht me një ëmbëlsues të ëmbëlsuar artificialisht, për këtë arsye zvarritet në sasi të arsyeshme.

– Si e rregulloni diabetin?

– Diabeti tip 1 nuk ka gjasa të jetë i dukshëm me njohjen dhe faktin e zisë që do të kurojë pa dashje pacientin me ilaçe. Për shkak të ndryshimit nga shoku, diabeti i tipit 2, 90% e rastit të një kryqi me një kor me një teglo të tepruar dhe një siklet, rastësisht hapen aksidentalisht kur ekzaminoni për një arsye tjetër, por duhet të keni pak zi. Tryabva parasheh da se Ima pranë Th

mos e di për Shoku Lodër në shumicën e rasteve me lypës jo të dhëna për substancën e van si. Dhe pa dyshim, njeriu mund të jetë më i gjallë me shokun në një afat të gjatë. Por ndonjëherë, instaloni një të sëmurë, ndoshta edhe ju keni zhvilluar komplikime nevogite. Herë pas here, miqësisht me ndershmëri. Kjo mbrojtje është e rëndësishme për ruajtjen e diabetit dhe rregullimin e tij në kohë. Horata është në rrezik të një lecke në mënyrë periodike dhe gjatë gjithë kohës.

– Koi si faktor rreziku për diabetin?

– Prania e Tova në parvostepenen ose të afërm sekondar me diabet; teglo tepër trupore ose e fryrë; kryvno nalyagan i larte; devijime në nivoto në lipidit në krvta – kolesterol dhe trigliceride; ajo është e vendosur në parathënien e prediabetes së studimit – niveli i presionit të gjakut është i qetë ose toleranca e glukozës është e dëmtuar; srdechnosdovo zabolyavane; gruaja, lindi një fëmijë me një teglo mbi 4 kg ose me diabet në kohë për një ngarkesë; Sindroma Zhenya sys për vezore polycistic. Në këto raste, megjithë lysatën për zi, është e nevojshme që të hetohet në mënyrë periodike. Ekzaminimi i nevojshëm sistematik për diabet mellitus është i vazhdueshëm te njerëzit me faktorë rreziku dhe rreziku në kohën e duhur për sëmundjen. Dhe dikush që është me kohë i hapur dhe i mbikëqyrur me mirësi, garancia e shokut për vonimin ose arratisjen në komplikime, drejtohet me ndershmëri deri tek personat me aftësi të kufizuara.

Pas diagnostikimit me teste laboratorike: plazma

ose glukozë plazmatike në 120 minuta në kthesë për testin oral të tolerancës ndaj glukozës 11,1 mmol / L, ose glukozës plazmatike të rastit hanë këmbëngulje, ose kemoglobina glikran (HbA1c) 6,5% ose më shumë. Rezultati i studimit është lecka dhe pastaj përsëri, në fund të fundit, fikni mëkatin në laborator, të shenjtëruar rastësisht, dikush që diagnostikohet nuk është i qartë në bazë të të dhënave klinike, për shembull, simptomat klasike të hiperglicemisë. Preferoni të përsërisni testin për konfirmim, por mund të provoni edhe për një test tjetër.

– Hemoglobina e glikokranit popullor glyokiran kundrejt revizirana në parafjalët Amerikane me tolerancë deri në 8, apo jo?

– Hemoglobina e gliciranatit është një tregues i rëndësishëm në praktikën klinike. Ai reflektues, objektivisht, i mesëm në zhara presion, i paraprijnë 3 muaj (kohëzgjatja në bark në eritrocitet) dhe standardi për vlerësimin e kontrollit të glicemisë në pacientët me diabet është i artë. Duke matur në përqindje, është e mundur të hetoni gjithçka në çdo kohë për një ditë dhe pa imponuar një kërkim të veçantë, për shembull, duke u shfaqur pa probleme. HbA1c nuk është studiuar në Nai-Goljama, një shkallë e bërthamës, me zhvillim dhe përparim në komplikimet e diabetit – retinopatia e diabetit, nefropatia dhe neuropatia. Në minutën e fundit, ulja e indeksit të indikatorit është 6,5% për të gjithë pacientët me diabet. Shoqata Evropiane për Studimin e Diabetit dhe Shoqata Amerikane e Diabetit parashikojnë një ulje prej 7% për shumicën e pacientëve me celeciucin në rrezik të mikrokredisë dhe komplikimeve. Në përgjithësi, këmbëngulja e shënjestrimit ndaj HbA1c (7,5–8%) është e përshtatshme për pacientët me histori të hipoglikemisë, është trajtuar një kohëzgjatje e vogël për barkun, dhe komplikimet janë eleminuar, dhe ka shumë ndërlikime të sëmundjes. Zatatel është një qasje individualizirani për ruajtjen e diabetit, disa pacientë trajtohen në përputhje me pacientin dhe përcaktojnë treguesin e paprekur kur ndahet personi me diabet.

Lexoni artikullin:  Shërimi i plagëve në diabet si të trajtoni plagët e këmbëve me vaj

– Cila është filozofia pas kurës?

– Paraqisni një qasje terapeutike me një ndalesë për diabet mellitus tip 2 që i nënshtrohet zhvillimit serik. Një studim i mirënjohur i UKPDS, i kryer në Mbretërinë e Bashkuar, tregoi se ekzistonte një kontroll i mirë i presionit të gjakut te pacientët me diabet të sapo diagnostikuar tip 2, gjë që rrit ndjeshëm rrezikun e komplikimeve të mikrokredive. Më mirë akoma, një vit rresht, si rezultat i të ashtuquajturit. memorja glikemike, përcaktoni që ju keni përfitimin e kontrollit të ujit për të ulur ndjeshëm si mikro-helmin ashtu edhe komplikimet makro-toksike të diabetit. Para vitit të orientimit, qasja kryesore është një qasje glukocentrike, domethënë, qasja bazohet në kontroll kryesisht në nivelin e zakharit. Më pas, përcaktoni që diabeti tip 2 është ekuivalent me sëmundjet e zemrës dhe taksa e ushqimit është paralel me atë të mëparshëm dhe që është kontrolli dhe faktorët e tjerë të rrezikut kardiak –

telesnoto teglo, varur një mashtrim për trombozë. Dhe togava se nasochihme kam tnar. qasje e re. Shfaqjet e konsideruara të STENO2, me një qasje gjithëpërfshirëse, ato mund të konsiderojnë në mënyrë të konsiderueshme dhe të parëndësishme golemitin – mbjellje të zemrës dhe sabotim, si dhe smarthnosta mbi pacientin. Para dekadës së fundit, ata do të studiojnë për një vlerësim të sigurisë mesatare kardiovaskulare në ilaçet e reja kundër diabetit. Vendosni se çdo ilaç është reduktuar në nivoto nga krivnata zakhar namalyavat dhe e bëjnë diabetin më të rrezikshëm, por ato gjithashtu çojnë në një sëmundje të favorshme, sistemi është sardon dhe bebreccinate. Dhe flasim për qasjen kardio-renale-metabolike, d.m.th. qasje, trajtim i ngopur për diabet mellitus me

– A është Nai-Kindness një ilaç i vërtetë me aplikimin dhe një ndërlikim ndër-ndërhyrës?

– Po, unë kam thënë për ilaçe për trajtimin e diabetit të tipit 2, Koito Osen Namalyavane dhe Krivnata Zahar janë dërguar në Namalavan dhe Tagloto dhe arterialnoto Nalyagan. Tova SGLT2 frenon dhe agonistët e receptorëve GLP-1. Ata që janë në Bullgari dhe pacienti, të cilët kanë nevojë për diçka nga ju, mund dhe mund të marrin një gjurmë falas nga një specialist i endokrinologjisë. Në parafjalët më të fundit ndërkombëtare dhe kombëtare për trajtimin e diabetit mellitus, ky ilaç është përdorur për trajtimin e një pacienti, bashkë-imati është aterosklerotik, sëmundje e lënduar sardokardiale, sëmundje kronike e butë ose dështim i zemrës.

– A është e mundur që një terapist ta drejtojë barkun te diabeti "disi përpara"?

– Në thelb ka për qëllim të njëjtën gjë për ne, për disa arsye ne nuk kemi diabet, por le ta drejtojmë në mënyrë që ata të jetojnë një stomak normal me diabet dhe përkundër tij. Por ju mund ta kuptoni vetë pacientin kur dikush tjetër është i trajnuar mirë dhe mund ta ndihmoni veten të sëmuret me të gjitha llojet e simptomave. Diabeti Zaharniyat, duke e lënë pacientin në buzë në mu në bark dhe në asnjë mënyrë nuk fillojnë

jo një lecke

si. Në rast të një kontrolli shtesë mbi pacientin, pacienti mund të përshtatë trajtimin në fillim të barkut dhe ta dojë profesionin, veprimtarinë dhe familjen, pasardhësit, d.m.th. Po, është më normale dhe plot jetë.

Një pacient i mundshëm me diabet ka më shumë të ngjarë të jetojë më i vjetër. Më lejoni t'ju jap një shembull nga përvjetori i 6-të i Theodorit, i cili u drejtua nga një që të merrte injeksione në insulinë në 10.07.1922/71/100. Toye jetoi XNUMX g me insulinë. Pavarësisht nga cilësia e insulinës para gati XNUMX g. Kjo i lejonte shumë pacientë të jetojnë në stomak të gjatë. Rritja e fondeve për trajtimin e diabetit mellitus do t'ju japë mundësinë të keni një horë me një foshnjë dhe të çoni në stomak normal.

Pas diagnostikimit me teste laboratorike: plazma

ose glukozë plazmatike në 120 minuta në kthesë për testin oral të tolerancës ndaj glukozës 11,1 mmol / L, ose glukozës plazmatike të rastit hanë këmbëngulje, ose kemoglobina glikran (HbA1c) 6,5% ose më shumë. Rezultati i studimit është lecka dhe pastaj përsëri, në fund të fundit, fikni mëkatin në laborator, të shenjtëruar rastësisht, dikush që diagnostikohet nuk është i qartë në bazë të të dhënave klinike, për shembull, simptomat klasike të hiperglicemisë. Preferoni të përsërisni testin për konfirmim, por mund të provoni edhe për një test tjetër.

– Hemoglobina e glikokranit popullor glyokiran kundrejt revizirana në parafjalët Amerikane me tolerancë deri në 8, apo jo?

– Hemoglobina e gliciranatit është një tregues i rëndësishëm në praktikën klinike. Ai reflektues, objektivisht, i mesëm në zhara presion, i paraprijnë 3 muaj (kohëzgjatja në bark në eritrocitet) dhe standardi për vlerësimin e kontrollit të glicemisë në pacientët me diabet është i artë. Duke matur në përqindje, është e mundur të hetoni gjithçka në çdo kohë për një ditë dhe pa imponuar një kërkim të veçantë, për shembull, duke u shfaqur pa probleme. HbA1c nuk është studiuar në Nai-Goljama, një shkallë e bërthamës, me zhvillim dhe përparim në komplikimet e diabetit – retinopatia e diabetit, nefropatia dhe neuropatia. Në minutën e fundit, ulja e indeksit të indikatorit është 6,5% për të gjithë pacientët me diabet. Shoqata Evropiane për Studimin e Diabetit dhe Shoqata Amerikane e Diabetit parashikojnë një ulje prej 7% për shumicën e pacientëve me celeciucin në rrezik të mikrokredisë dhe komplikimeve. Në përgjithësi, këmbëngulja e shënjestrimit ndaj HbA1c (7,5–8%) është e përshtatshme për pacientët me histori të hipoglikemisë, është trajtuar një kohëzgjatje e vogël për barkun, dhe komplikimet janë eleminuar, dhe ka shumë ndërlikime të sëmundjes. Zatatel është një qasje individualizirani për ruajtjen e diabetit, disa pacientë trajtohen në përputhje me pacientin dhe përcaktojnë treguesin e paprekur kur ndahet personi me diabet.

Lexoni artikullin:  Si diabeti steroid manifestohet dhe mjekohet

– Cila është filozofia pas kurës?

– Paraqisni një qasje terapeutike me një ndalesë për diabet mellitus tip 2 që i nënshtrohet zhvillimit serik. Një studim i mirënjohur i UKPDS, i kryer në Mbretërinë e Bashkuar, tregoi se ekzistonte një kontroll i mirë i presionit të gjakut te pacientët me diabet të sapo diagnostikuar tip 2, gjë që rrit ndjeshëm rrezikun e komplikimeve të mikrokredive. Më mirë akoma, një vit rresht, si rezultat i të ashtuquajturit. memorja glikemike, përcaktoni që ju keni përfitimin e kontrollit të ujit për të ulur ndjeshëm si mikro-helmin ashtu edhe komplikimet makro-toksike të diabetit. Para vitit të orientimit, qasja kryesore është një qasje glukocentrike, domethënë, qasja bazohet në kontroll kryesisht në nivelin e zakharit. Më pas, përcaktoni që diabeti tip 2 është ekuivalent me sëmundjet e zemrës dhe taksa e ushqimit është paralel me atë të mëparshëm dhe që është kontrolli dhe faktorët e tjerë të rrezikut kardiak –

telesnoto teglo, varur një mashtrim për trombozë. Dhe togava se nasochihme kam tnar. qasje e re. Shfaqjet e konsideruara të STENO2, me një qasje gjithëpërfshirëse, ato mund të konsiderojnë në mënyrë të konsiderueshme dhe të parëndësishme golemitin – mbjellje të zemrës dhe sabotim, si dhe smarthnosta mbi pacientin. Para dekadës së fundit, ata do të studiojnë për një vlerësim të sigurisë mesatare kardiovaskulare në ilaçet e reja kundër diabetit. Vendosni se çdo ilaç është reduktuar në nivoto nga krivnata zakhar namalyavat dhe e bëjnë diabetin më të rrezikshëm, por ato gjithashtu çojnë në një sëmundje të favorshme, sistemi është sardon dhe bebreccinate. Dhe flasim për qasjen kardio-renale-metabolike, d.m.th. qasje, trajtim i ngopur për diabet mellitus me

– A është Nai-Kindness një ilaç i vërtetë me aplikimin dhe një ndërlikim ndër-ndërhyrës?

– Po, unë kam thënë për ilaçe për trajtimin e diabetit të tipit 2, Koito Osen Namalyavane dhe Krivnata Zahar janë dërguar në Namalavan dhe Tagloto dhe arterialnoto Nalyagan. Tova SGLT2 frenon dhe agonistët e receptorëve GLP-1. Ata që janë në Bullgari dhe pacienti, të cilët kanë nevojë për diçka nga ju, mund dhe mund të marrin një gjurmë falas nga një specialist i endokrinologjisë. Në parafjalët më të fundit ndërkombëtare dhe kombëtare për trajtimin e diabetit mellitus, ky ilaç është përdorur për trajtimin e një pacienti, bashkë-imati është aterosklerotik, sëmundje e lënduar sardokardiale, sëmundje kronike e butë ose dështim i zemrës.

– A është e mundur që një terapist ta drejtojë barkun te diabeti "disi përpara"?

– Në thelb ka për qëllim të njëjtën gjë për ne, për disa arsye ne nuk kemi diabet, por le ta drejtojmë në mënyrë që ata të jetojnë një stomak normal me diabet dhe përkundër tij. Por ju mund ta kuptoni vetë pacientin kur dikush tjetër është i trajnuar mirë dhe mund ta ndihmoni veten të sëmuret me të gjitha llojet e simptomave. Diabeti Zaharniyat, duke e lënë pacientin në buzë në mu në bark dhe në asnjë mënyrë nuk fillojnë

jo një lecke

mbi të sëmurë

Në rast të një kontrolli shtesë mbi pacientin, pacienti mund të përshtatë trajtimin në fillim të barkut dhe ta dojë profesionin, veprimtarinë dhe familjen, pasardhësit, d.m.th. Po, është më normale dhe plot jetë.

Një pacient i mundshëm me diabet ka më shumë të ngjarë të jetojë më i vjetër. Më lejoni t'ju jap një shembull nga përvjetori i 6-të i Theodorit, i cili u drejtua nga një që të merrte injeksione në insulinë në 10.07.1922/71/100. Toye jetoi XNUMX g me insulinë. Pavarësisht nga cilësia e insulinës para gati XNUMX g. Kjo i lejonte shumë pacientë të jetojnë në stomak të gjatë. Rritja e fondeve për trajtimin e diabetit mellitus do t'ju japë mundësinë të keni një horë me një foshnjë dhe të çoni në stomak normal.

Diabetus Shqipëri