Trajtimi i Metforminës me Diabet

Nën format, tabletat përmbajnë aktivitete aktive: hidroklorur vildagliptina dhe metformina.

Cilësimet shtesë: hipropoloza, hippromeloza, stearat magnezi, dioksidi i titaniumit, talku, makrogol 4000, oksidi i hekurit, fibra e verdhë dhe zemra e kuqe.

Forma e produktit

Ne ofrojmë Galvus Podpolneni nën formatin e tabletave, pallto me tapiceri filmovate, në doza 50 mg + 500 mg, 50 mg + 850 mg ose 50 mg + 1000 mg. Tabletat CE ofrohen në një rritje më të madhe për 6 ose 10 parqe, për 1, 3, 5, 6, 12, 18, 36 blistera në pako.

Veprimi farmakologjik

Droga Tova ima hipoglikemike farmakologjikisht veprim.

Farmakodinamika dhe farmakokinetika

Galvus Met përfshin në përbërjen e tij si agjentë hipoglikemikë, me mekanizma të ndryshëm veprimi. Në rastin e tazit, vildagliptina e është një frenues i dipeptidil peptidazës-2 (BPO-4), dhe hidroklorur metformina referohet si biguanides. Në kombinimin e emrave të përbërësve, kontrolli shtesë është siguruar për një kontroll efektiv në ramkita për një ditë, varroset përqendrimi në glukozë në dietë dhe diabeti i tipit 4 është varrosur.

Drogës administrohet në tozi në statistikisht domethënës të vazhdueshëm namalavan në përqendrimin në glukozë në minutë. Në të njëjtën kohë, përkujtoni rastet e izolimit të vetë për zhvillimin e hipoglikemisë.

Establishedshtë vërtetuar se konsumimi në ruajtje nuk ndikon në rangun e shpejtësisë dhe shkallës në asimilimin e ilaçit, pasi përqendrimi në aktivitetin e substancës nuk është shumë i lartë, por varet, në varësi të dozës së marrë.

Kapaciteti në Galvus Met është rasti i birzo, biionaliteti në përbërës rreth 85%. Shpesh merret medikamente pa probleme, nëse prania e përbërësit të parë në plazmatik është i ndezur, hapeni për 1-1, 5 orë. Në trup, ilaçi shndërrohet në metabolizëm, veshja merret duke përdorur babrecyte, dhe është në frekuencë të vogël nga jashtëqitja.

Indikacionet për marrjen e ilaçeve

Treguesi kryesor për marrjen e terapisë Galvus Met është diabeti tip 2 në rast, sidoqoftë:

 • monoterapia me vildagliptin ose metformin nuk është shumë efektive;
 • nuk mund të kontrolloni në mënyrë të duhur gliceminë me mundësi të tjera trajtimi dhe të tilla.
Lexoni artikullin:  Glukoza e gjakut është normë tek gratë, tek burrat, sipas moshës, shkaqe të sheqerit të lartë ose të ulët, si

Kundërindikimet për të konsumuar në

Galvus Met nuk cakton, dikush:

 • ndjeshmëri shqisore; përbërës jo përbërës;
 • kursimi i defekteve dhe shkeljeve të tjera gjatë punës në babrecyte;
 • pikë për format e sëmundjes, ju mund ta sjellni atë në zhvillimin e çrregullimeve në funksionin e bbrecitis – dehidrim, temperaturë, infeksione, hipoksi dhe një varje e tillë;
 • trazirat në funksionin e shkrepjes së Chernia;
 • diabeti tip 1
 • alkoolizmi kronik, helmimi akut me alkoolin;
 • karmene, barrë;
 • Dieta hipokalorike Spazvane;
 • mosha e fëmijës deri në 18 vjeç.

Vëmendje i kushtohet tabletave të përshkruara për pacientët mbi 60 vjeç, puna për prodhimin fizik dhe zhvillimi i acidozës laktike është i mundur.

Faqet efektive

Gjatë trajtimit në Galvus Met, është e mundur të zhvillohen në fenomene të gatishmërisë që manifestohen: dhimbje koke të forta, marramendje, dridhje. Vetëm një mogut i tillë dhe madje do të ketë shqetësime në veprim në mes të mesit: vegël, diarre, gërvishtje gastroezofageale, fryrje. Përkundër marrjes së ilaçeve, është e freskët në minimum që lesh shfaqet në hipoglikeminë dhe të gjitha simptomat zhvillohen në të.

Galvus Met – udhëzime për përdorim (mbushje dhe dozim)

Ilaçi Tosi është i destinuar për administrim oral. Doza e adapterit Galvus Met është individual dhe varet nga efektiviteti i trajtimit dhe toleranca e përbërësit. Në kohën e trajtimit, të gjitha përgatitjet janë të rrepta dhe gjatë gjithë kohës do të përshkruhet doza ditore e vildagliptinës, që nuk do të thotë shakull dhe nadvishava 100 mg.

Fillimisht, pacienti ishte trajtuar, doza u zgjodh nga kohëzgjatja e rrjedhës së sëmundjes, por në disa raste, pacienti ishte i kufizuar në gjendjen dhe plani i mëparshëm i trajtimit ishte zvarritur. Dje, ata punësuan faqen e provës në faqen e efektit, të lidhur me punën në sistemin e ruajtjes dhe ilaçet e marra në kohë gjatë ruajtjes.

Dihet që toka mund të trajtohet me një tabletë të vetme prej 50 mg + 500 mg, ndërsa e merrni 2 herë në ditë. Vlerësimi i efektit terapeutik, gradualisht mund të varni dozirane.

Akupunktura me metformin ishte e suksesshme, dhe produkti tjetër, kur metformina u mor herët, mund t’i jepej një tabletë e vetme, doza është e përshtatshme për të marrë 2 doza në ditë.

Lexoni artikullin:  Si fillon diabeti tek gratë pas 40 vjetësh Simptomat dhe shenjat e para

Kur përshkruani një dozë fillestare nga një ilaç për një pacient që ka marrë terapi të kombinuar, veçoni tabletat e vildagliptinës dhe metforminës, një adaptues sa më i afërt me dozirane.

Si pjesë e terapisë komplekse, Implementimi Galvus dhe prodhimi i sulfonylurea ose insulinës, doza llogaritet nga prishja e vildagliptinës 50 mg × 2 pika, doza është 100 mg në ditë, dhe metformina në dozën është afër asaj të marrë në monoterapi.

Predozirane

Siç dihet, vildagliptina në shtojcën dietike është akoma e mirë kur merret me një dozë ditore deri në 200 mg. Në raste të tjera, është e mundur të shfaqet në muskujt e lënduar, në ënjtje dhe merluc. Simptoma e predoziranës është e dukshme, por ju mund të lejoni që ajo të merret për ilaçe.

Në rastet e mbipeshes, simptomiti i metforminës mund dhe nuk mund të zhvillohet nëse merrni 50 g ose më shumë ilaçe, mund të përjetoni hipoglicemi, acidozë laktike, jeni miq me vegël, të rënduar, diarre, namalyavan nga temperatura, e butë, muskulore, muskulore, muskulare, etj. . Forma Tezhi çon deri në shkelje të njohjes dhe zhvillimit të gjendjes së komës.

Me komën, trajtimi është simptomatik, trajtimi për hemodializë dhe një trajtim i tillë janë simptomatik.

Lëpusha dhe të gjitha zbardhjet, për pacientin, bashkëpranuesin, janë të varur nga insulina nga Galvus Met dhe nuk kanë asnjë zëvendësim të insulinës.

Bashkëveprim

Vildagliptina nuk i përket enzimave të substrateve të citokromit P450, nuk është një frenues dhe nxitës i këtyre enzimave, dhe pothuajse nuk ka asnjë ndërveprim me substratet, induktorët ose frenuesit e P450. Kur aplikohet njëkohësisht nga substrati në një enzimë të butë, nuk është reflektuese ndaj shpejtësisë që këmbehet për substancën e këtyre përbërësve.

Në të njëjtën kohë, vildagliptina dhe ilaçet e tjera janë të përshkruara, recetat për diabet tip 2 janë varrosur, për shembull: glibenclamide, pioglitazone, metformin dhe ilaçe me lagështi të ngushtë terapeutike – amlodipinë, digoksinë, ramipril, simvastatin, valsartan, warfarin nuk janë parashikuese.

Kombinimi i furosemidit dhe metforminës pati një efekt të ndërsjellë në përqendrimin e këtyre substancave në trup. Nifedipina asimilohet dhe ndan metforminën në urinim.

Lexoni artikullin:  Diagnoza dhe zgjedhja e trajtimit për diabetin tip 2

Kationet organike: Amiloride, Digoxin, Procainamide, Quinidine, Morphine, Quinine, Ranitidine, Trimethoprim, Vancomycin, Triamteren, dhe të tjerët, kur bashkëveproni me metformin për shkak të konkurrencës për transport të përgjithshëm, spërkatni kanellën duke varur përqendrimin e mukusit në plazmë. Zatova i është bashkangjitur Galvus пpolneni në një ngjashmëri me kombinimin e vëmendjes dhe vëmendjes.

Kombinimi i një ilaçi me tiazidamidet me diuretikët e tjerë, fenotiazines, ilaçet, hormonet për gjëndrën tiroide, estrogjenin, kontraceptivët oralë, fenitoinën, pelte nikotinik, simpatizimimet, një antagonist i kalciumit dhe izoniazidit mund të reduktohet në hipertension.

Pra, pasi të përshkruani ose anuloni një ilaç të ngjashëm në të njëjtën kohë, jeni shumë të kujdesshëm për të monitoruar efektivitetin e metforminës – do të kisha hipoglicemi dhe, nëse është e nevojshme, rregullimin e dozës. Nga kombinimi me danazol Preparceva sda ses vezdrezhi, tani për tani ata do të shmangin manifestimin e tyre me një efekt hiperglikemik jo konservator.

Dozimi i klorpromazinës për doza të larta mund të jetë i ngjashëm me gliceminë, ndërsa namalyava e kateve ndahet në insulinë. Provuar për trajtim me antipsikotikë, verifikimi i tillë isiska në doziran dhe kontrolli mbi koncentratin në glukozë u verifikuan.

Terapia e kombinimit me agjentët radiopaque që përmbajnë jod, për shembull, është testuar në studime radiologjike me tympanozë, sinqerisht çojnë në zhvillimin e acidozës laktike me diabet dhe sparingness funksionale.

Podobryavana në gliceminë e ca në gjendjen e injektorit β2-simpatikomimetik si rezultat i stimulimit në receptorin β2. Në legen, arsyeja është lecka dhe glikemia kontrolluese mund të jetë më e përcaktuar se insulina.

Administrimi i njëkohshëm i metforminës dhe derivateve të sulfonylurea, insulinës, akarbozës, salicilateve mund të kenë efekt hipoglikemik.

Kushtet e shitjes më

Largohen nga ilaçet me recetë.

Kushtet e ruajtjes

Hidhni leckën, dhe madje mbajeni në një myshk të errët dhe të thatë, jo të mjaftueshëm për një dekë, në një temperaturë deri në 30 ° C.

Diabetus Shqipëri